Štvorročné dieťa nerozpráva a je nezvládnuteľné
Ahojte mali ste tu nejaka alebo mate dieta ktore ma 3,5 az 4 roky a vobec nerozprava? Moj syn iba kriči a hovorí, ale po,, španielky, čínsky,, proste len sa hra na to ze niečo rozprava ale neni v tom žiadne slovo. Vie povedat len mama, daj, nie, namiesto ano,, ehhm,,a diky. Nic viac Ked nieco chce začne to ukazovat, na kazdu vec inak, rozumieme tomu len my rodičia. Nemá žiadny zaujem o knižky, chvilu vydrží pri albi knizkach s perom ale aj to tak ze si chce robit co chce. Zacne sa strasne jedovat ked mu poviem ze pod ideme toto skusit spolu povedat. Rozumie mi skoro všetko. Počúva na meno aj ked od neho niečo chcem. A v poslednej dobe je strasne zly, prestal ma posluchat a robi naschval, uz koli nemu niekedy až plačem, stale beha, naschval dúpe, skáče, hadže veci, rozbíja mi všetko, rozhadzuje, vkuse upratujem.. Pred par dnami ked som bola pri malej sa vykadil v izbe na koberec a ponatieral po celej izbe a hral sa v tom s autickami, dokym som ja uspavala malu v spalni.. Skoro ma slahlo.. Cely den beham od jedneho k druhému nonstop upratujem.. Absolutne prestal uz aj počúvat, len kričí a robi si svoje. Prosim poradte mi nejako co mam robit mame doma 2 mesačnu a nemoze spat lebo maly stale krici a budi ju každu pol hodinu. Akonahle dam maleho spat tak konecne normálne zabuva. Dakujem za rady
@luciannka83 uz chvalabohu sme pokrocili bez uspavania, iba sa napapa alebo sa uspi sama cumlom, kupem ju a tieto vecerne rutiny, to uz je chlap doma a venuje sa malemu, ja davam spat malu a on maleho, kolace robim kazdy druhy den skoro lebo to ma bavi ze asistuje aj ked musim upratovať potom, vsade muka, cesto, kupeme sa spolu lebo mi tam vzdy vlezie, vesa somnou pradlo obcas davam mu nakladad somnou pracku ked ma naladu ale pri vsetkom musi robot somariny a kricat, staaale staale, vyvadzat, chvilu sa nepozeram a prach na pranie je vsade, neviem to vysvetlit ale proste vkuse nieco, naozaj si za den nesadnem, iba k jedlu a aj to vstanem 5x od toho. Bolo obdobie ze ked som ai sadla tak mal nervy a chcel aby som sa postavila a chcel sadnut kde ja 🤦♀️😁 dakujeme
@ludinka nasla som si na nete a sedi najviac expresivna dysfazia, ale zabudla som tu napisat kazdemu, cez leto sa stala jedna vec kedy som skoro onemela, boli sme u babky nasej a pytala som sa ho nechces ist na zachod, nechce sa ti cikat? Vedla mna babka, on odpovedal zrazu ze nechcem, babla uw dobre a ja ze babka ale on toto nikdy nepovedal,kuknem sa neho ze to co si povedal cela vytesena a on sa tvaril ako keby mu to uslo a mal potmehutsky usmev a isiel sa hrat. Neskor pri poste mi chlap povedal ze povedal ze auto lebo mu nejake ukazoval, tiez prvy krat. Nechapem tomu doteraz, tesila som sa velmi ze uz to zacina ze super no nic, poviem vam viac sa snazil rozpravat ked mal rok aj nieco, povedal mi mama a potom mal rok a pol odmlku a zacal znova
@karin214 ono to u týchto detí býva že aj niečo vedia a potom zabudnú, u nás sa zastavil vo vývoji po očkovaní. Začal rozprávať tou ,,cinstinou,, a to co pred tým vedel povedať zabudol.
Na meno začal reagovať až keď mal 18 mesiacov, kdežto dcéra ktorá je zdravá reagovala už v 8 mesiacoch.
@karin214 ahoj,podla popisu tiez tipujem poru hu vyv.dysfazie.....kamoska ma chlapca co ma ist tento rok do skoly,plus trojrocnu dceru,jej syn ma spravanie ako pises ty o svojom,dlho mu nikto nerozumel, robil skutocne skor naprotiven,nepomahalo dohovarat, zvysit hlas,dat po zadku,vysmial sa mame do tvare,ona uz zufala....zacali asi rok do zadu chodit k psychologicke a aj logopedicke,ako nahle zacal zrozumitelne rozpravat ( aj ked stale nerozprava uplne cisto ale da sa mu rozumiet ) ,je to uz o dost lepsie,aj ked naprotiven a narocky neposlucha to robi stale, napriklad v lete umyselne narazil do svojej sestry na bicykly, ....ma take lietadlo ktore si pusta na ulici a narocky to smeruje do deti...proste vyslovene robi naprieky, bude chodit aj do specialnej skoly....
Naozaj treba ist mimo pediatra,odporucanie netreba ked pojdes do centra vcasnej intervencie ,dobra psychologicka detska ti musi vediet povedat,co sa deje a posunut ta aj v synovej vychove na urcitu uroven kde vam to porozumenie pojde lepsie obom vzajomne....drzim prsty🌷
@snazilka_bio_mamka na základe čoho? Odvážne tvrdenie to vam teda poviem
Moj do bodky toto iste ma 3 roky
Dobrý deň, som študentkou logopédie a mám za sebou všetky predmety týkajúce sa raného vývinu reči, narušení raného vývinu rečí a porúch súvisiacich s rečou, ktoré sa objavujú už v predškolskom či školskom veku. V momentálnej situácii ponúkam online hodiny (cez teams/skype/zoom/messenger) s deťmi. Či už máte logopéda a iba by ste chceli zintenzívniť terapie, ste na čakacej listine k logopédovi, alebo máte pocit, že s rečou vášho dieťaťa nie je všetko v poriadku, môžeme sa dohodnúť na spolupráci. Mám skúsenosti s prácou s deťmi predškolského i školského veku a verím, že aj v online priestore budeme vedieť zapracovať a zlepšiť komunikačné schopnosti vášho dieťaťa. Ak by ste mali záujem, kľudne sa mi ozvite a poskytnem vám bližšie informácie 🙂
@karin214 ahoj ako si to nakoniec vyriešila prosím? 🙂 mame niečo úplne podobne

@karin214 podľa toho čo píšeš to nemusi hneď znamenať autizmus , ale deti čo poznám a rozprávajú,,čínštinou,, zväčša nejakú poruchu majú. Ono sa to nezdá ale taký narušený vývin reči má veľký vplyv na vývoj celej osobnosti a sú s ňou spojené rozne poruchy spravania.
Čo sa týka vitamínov co tu spomínajú ostatné mamičky, dôležitý je vitamín D ,omega 3, omega 6, b komplex.
Tým že mu ich pridas do stravy nemôžeš nič pokaziť.
Neviem či máš ďaleko do Trenčína, my chodíme na logopediu tam, môžem ti dať kontakt.