icon

Sú tu mamky 30 minútových spáčov?

cervikpepik
27. dec 2015

Moj syn ma 11mesiacov a od 6tyzdnov spava po pol hodinke vzdy a vsade...aj v noci sa po ulozeni zobudi po cca 30min.
Zdiela tu nejaka mamicka rovnakeho spaca??

landsmanka
11. aug 2016

@cervikpepik skúšajú deti skúšajú, koľko si môžu dovoliť 🙂

ajka_paradajka
12. aug 2016

Boze zeny, ten moj zasran spal v noci 7 hodin (23:00-6:00) a jeho prvy spanok trval hadajte kolko?? Pol hodinu. Ked sa zobudil este zival a trel si oci,tak som ho supla do nosica a zase uspala. Ze si lahneme spolu do postele a hadam dlhsie pospi. Uhm, spal 5 minut. Od rana som ho uspavala uz 6krat a momentalne sa mi tu hadze o zem, lebo ho odmietam nosit na rukach...tak si jem cokoladu a snazim sa ukludnit, lebo by som ho roztrhla ako zabu.

jessie222
26. sep 2016

@cervikpepik
@mifka80 caute baby,tak konecne sme sa aj my zaradili k spacim s 1 dennym spankom. Uz cca tyzden takto fungujeme, spi ale iba hodinu cez obed, vecer spi uz i pol osmej a medzi 6-pol siedmou je hore. Nocna katastrofa trvala asi 3 dni, uz sa to utriaslo spi lepsie cez noc. Vecer sa este zobudi po pol hodke 1-2 krat, a potom v noci este tak 2-3 krat, ale je to uz lepsie konecne. Takze to, ze sme 1 spanok odsunuli na neskor bolo dobre riesenie, ked sme to vtedy skusali este asi nebol pripraveny. Je mozne,ze sa mu este ta 1 hodka predlzi na dlhsie alebo si robim marne nadeje?

mifka80
26. sep 2016

@jessie222 vacsinou spi hodinku, hodinku a pol, ale vynimocne sa zadarilo aj 2, dokonca aj 2,5hod., ale uz davno nie. Asi sa mu to ustalilo na tej hodinke aj nieco. Stale cakam, ze sa to predlzi. Len teraz sa mi zacal cez den budit po tych cca 30 min, takze musim byt pri nom, aby pospal ďalej. V noci je tiež tak cca 3 krat hore. Vecer zaspi tak medzi pol osmou az osmou a vstava o siestej az pol siedmej. Takze sme na tom podobne. 🙂

jessie222
27. sep 2016

@mifka80 ja uz mam dojem, ze sa mu to ani nepredlzi. Musim sa zmierit s tym, ze 2 hodky mi spat cez den nikdy nebude. Pls, a ked ste presli na 1 spanok, nebyval viac mrzuty cez den? Lebo ja neviem ci to je touto zmenou, ze je asi aj viac unaveny, tak je dost mrzuty a ovela viac place, alebo je to zaroven aj nejake obdobie vzdoru. Inak, ja cez ten den musim byt pri nom, ked spi, je na to aj zvyknuty odmalicka, ale tiez ako sa preberie po tej pol hodke, tak sa bojim, ze keby som tam nebola tak nebude vediet sam zaspat...

migrificka
27. sep 2016

Ahojte baby tak my už máme rok a..... dobré správy. Konečne začal spávať cez deň cca 1,5hodky.viem že to nie je veľa ale doteraz mi spinkal len 2x30min no a v noci mín 10xhore, aj to sa zmenilo na 4x :D síce zaspávanie je neskutočne obtiažne. Bojuje so mnou aj 2hodky, no ja sa nedam!

lucretia7
4. okt 2016

Maminky, a mate kojene deti? Lebo ja mam uz druheho takeho a mam podozrenie, ze to moze byt kojenim...

mifka80
4. okt 2016

@jessie222 pri prechode na ten jeden spánok to bolo náročné. Nebol ani že mrzutý, ale bol viac unavený a potom aj viac uplakaný. Vecer musel chodiť skôr spinkať. Teraz sa mu výnimočne darí spať aj dve hodiny, ale zriedkakedy... Možno sa to predlzi aj vám. Ja som tiež pri ňom, keď spi. Aspoň do tej prvej polhodiny, čo sa zobudí. Ináč by už nezaspal. Niekedy len skontroluje, či som tam a spí ďalej a niekedy zaberie len prso...

mifka80
4. okt 2016

@lucretia7 ten môj je kojeny a v noci, keď sa preberie, tak si v polospánku vypýta cici a spí ďalej... Kamoskin sa tak budil, kym kojila... Keď prestali, tak postupne prespal celú noc...

mirkaaa80
4. okt 2016

@lucretia7 áno, je to kojenim, ja som mala dvoch takých čo sa budili na cicik😊, oni ani nie sú hladní- smädní, len sa potrebujú uistiť že ten cicik je na blízku.😉

lenkamaxim
4. okt 2016

Moj syn kojeny nieje a budi sa. Sice uz nie tak casto,ale stale je to dost

siska53
4. okt 2016

@lucretia7 Nemusi byt. Nas starsi mal 30minutove denne spanky obcas,ak spal viac,som bola stastna. V noci ale spal.
Mladsia zas ako babatko tiez bud 3-4 30minutive spanky alebo potpm aj 3-4hodinovy,tak pol na pol.. V noci,ak nebola kolika,spala dobre,aj bez prebudenia.
Obe deti dojcene.
Ale tie 30 minutove denne spanky poznam.
V noci len z rozpravania od kamosky,ktorej maly sa tak zacal budit po prvom roku a nepomohlo ani odstavenie,nic z toho,co skusali. Jedneho dna to preslo samo.

slivka5
22. jan 2017

Ahojte, mam otazku snad tu este niekto je, dokedy vam deti spali tych 30 minut - budili sa po polhodine? Mame takmer 9 mesiacov a stale ziadna zmena ☹

mifka80
22. jan 2017

@slivka5 u nás sa to zmenilo cca po roku. Vtedy sa mu podarilo spat cca 2 x na deň po 1 hod. A od cca 15 mesiacov prešiel na jeden spánok po hodine a pol. Teraz bude mať dva rocky a spí hodinu a pol, výnimočne dva.

eldane
22. jan 2017

@slivka5 Ahoj, moju sa to nikdy nezmenilo. Ked sme presli na 1 denny spanok, tak spi aj 2,5 hodiny - ale musim spat s nim. Ak ho necham sameho tak o pol hodinu je hore. Uz to neriesim a jednoducho s nim cez obed chrnim 2 hodinky. Ked mal viac dennych spankov, tak som si mohla podla neho hodinku nastavit. 30 minut a bol hore. Stale.

slivka5
22. jan 2017

@mifka80 aha a zmenilo sa to zo dna na den, ci postupne?

slivka5
22. jan 2017

@eldane a v kolkych ste presli na ten 1 spanok? tak to je super, oodychnes :D

eldane
22. jan 2017

@slivka5 cca v 10tich mesiacoch

mifka80
23. jan 2017

@slivka5 no bolo to také postupné.. Približne v tých 12 mesiacoch sem tam spal pol hod, ale častejšie sa mu už podarilo aj hodinu...

mifka80
23. jan 2017

@slivka5 no a zabudla som, že je to u nás presne ako píše @eldane aj on sa cca po tých 30 min zobudí aj teraz a keby som nebola pri ňom, tak je po spánku...

chuchnik
23. jan 2017

Mám dvojičky a iné spali po 30 min cca okolo 20 m začali späť lepšie nezabúdaj že nemá všetky zuby vonku alebo je to taký typ možno na jar keď budete vonku dlhsie sa viac unaví a bude spat aj lepšie. Takisto v noci spali tak hodinu alebo max 3 a už boli hore prespia celu noc až teraz keď majú 2,5 r ak máš 1myslim že v pohode a aj keby máš 2-3 take naraz nič ti neostáva len čakať a záleží koľko má tých spánkového a či by mu nestačil 1. Ak má aj len ten 1tych 30 min tak to bolo u nás že len 1spanok od 1r tak zas len počkať kým nevyjde tie najhoršie zuby

berinka42
21. mar 2017

ahojte, pridavam sa do klubu 30min spacov... syn ma 1rok, no tiez asi od 5-6m spaval 30min, vonku v kociku lepsie, vie potiahnut aj viac, ale mam doma este jedneho, teraz uz skoro 3rocneho, tiez velmi aktivneho a mamickara... takze je to na nervy. Vcera sme presli na 1 spanok, ze skusim... no spal 30min, podarilo sa mi uspat, zase 30min a potom uz potiahol 2hod, takze spolu 3h spal, ale to som v dome ani nedychala, zavrela som sa so starsim synom do izby a kukali sme rozpravky na tablete, lebo on sa medzicasom zobudil uz.. takze som len lietala medzi detmi... V noci bol hore uz o 22, co inokedy zvykne az okolo 23, 24hod... a potom uz spi so mnou a v noci len prsia striedam, lebo inak by som vstavala aj 12x... takze ako tak sa vyspim. No uz spavama 4ria :D lebo pride aj starsi syn... cez den je nejskutocny jedos tento moj krpec, ked nie je nieco tak ako chce on, uz davnejsie chodi, zacina behat, rano vstava okolo 6, niekedy pred 6tou je uz hore.. no obedny som mu dala az na 12tu.. idu spat spolu so starsim... lebo ten mi ho zase nedovoli uspat a tak, takze komedia u nas doma... prvy bol tiez dost narocny, ale tento je o kusok viac... nosic velmi nepomaha, vonku pospi niekedy dlhsie v nom, ale vnutri len 30-35min... tak uvidime ako sa nam osvedci 1 spanok...

jessie222
23. apr 2017

@cervikpepik
@mifka80
Ahojte baby, prave mam povinny obednajsi spanok so synom 🙂, tak ma napadlo, ako ste po dlhsom case so spankom vy? My sme stabilizovani na 1 dennom spanku, spi tak 1 hodinu az 1, 5 hodiny, musim byt ale pri nom, budi sa vzdy po tych 30 min,;tak sa bojim ze uz by znova nezaspal,;keby som tu nebola. Co sa nam ale konecne zlepsilo, je nocny spanok, zobudi sa uz len cca max 3x,;a konecne!!! ked vecer zaspi, tak sa nezobudi tak mame volny vecer po vyse 2 rokoch 🙂

mifka80
23. apr 2017

@jessie222 to ako keby som čítala o nás 😀 Aj my spíme hodinku až hodinku a pól a po 30 min sa budí, takže tiež musím byť pri ňom, lebo ináč je po spánku. V noci tiež tak 3 - 4 krát hore a budíček medzi pol šiestou a šiestou. 😀

jessie222
25. apr 2017

@mifka80 este, ze nemam dalsie 3 deti, ze si mozem dovolit spat s nim cez obed 🙂. Pls mate dudlik na spanie? Ja som uz rozmyslala, ze keby nemal dudulu v noci, ci by to nebolo lepsie, lebo v noci ma normalne tlapka po pleci, ze nevie najst dudulu 🙂)

mifka80
25. apr 2017

@jessie222 nie, my cumel nepoužívame od 5 mesiacov. Mal ho len pri zaspavani a potom ho zacal odmietať. Ruku mi odtlacal, keď som mu ho chcela dať. On si ten dudel spojil so spankom, tak ho nechcel, lebo vedel, že keď mu dám dudel, tak sa ide spať a to on sa bránil 😀 V noci, keď sa zobudí, tak niekedy stačí ho chytiť a trošku sa mu ozvat, inokedy si vypýta cici a spí ďalej. Takže sa stále v noci kojime.

slavka1811
13. máj 2017

ach jaaj,pripajam sa k polhodinovym detom...moje skvrnatko,sa tak rozhodlo asi pred mesiacom...teraz

ma nieco vyse 9 mesiacov....rano sa zobudi a vydrzi hore max.3 hodky a potrebuje slofik...bez problemov bud zaspi v kociku abo na mne pri rozpravkach..prenesiem do postielky a tympadom sa jej zapne vnutorny casovac a crrrnnn..pol 30-tich minutach hore...takze juchuu..nic nespravene...takze fungujeme,hrame sa,sme vonku,papame-vsade musim byt bo ona sama ani bohovi...po cca 4 hodkach zacina byt unavena...uspavanie na poobedny spanok je ,ze fuuuu...des...ak sa to podari a to len vnutri-vonku nezaspi vobec,tak prelozim znova do postielky a znova sa jej zapne casovac a po pol hodke hore..super,zas nic nespravene....a bohuzial su dni a je ich dost kedy sa mi ju ale ze vobec nepodari uspat a to je do vecera cisty horor...taka mala ale vie byt riadne neprijemna...konecne vecer..aleluja...chodi spavat medzi siedmou pol osmou..podla toho ci poobede spi abo nie...tu tiez nastali zmeny...nevypije mi tolko mlieka kolko pila bezne,po mlieku prichadzaju ceremonie a akrobaticke kusky a zaspi ledva a to len na mne,prelozim do postielky..konecne odidem a zas po pol hodke hore...s placom..ledva utisim,zaspi len na rukach,prelozim do postielky....je uz klud ale spi max.4-5 hodin(a to pokial nenastala tato zmena sa skor ako o 4-tej nezobudila)..zobudi sa so strasnym placom,ledva utisim,dam papat a trva dobru hodku pokial sa ulozi a zaspi a to len uz u mna v posteli,ked zaspi konecne tak spi bud do pol 7,niekedy do pol 8-aspon ze tak....viem,je to zlomove obdobie,bohuzial v tom hraju asi hlavnu rolu aj zuby kedze nemame ani jeden ale zneprijemnuju nam zivot uz od siestich mesiacov,ale nemuselo by to dlho trvat,vdufam kazdy den v to ze sa to zlepsi 🙂optimizmus mi este ako taky zostal 🙂

cervikpepik
autor
15. máj 2017

@jessie222 ahoj...tak syn mal v januari dva roky...chodi spavat okolo 12 30 na obed a spi kedy ako...minimalne hodinku,posledne dni dve hodinky...ak nevstane do 15 00 tak ho budim
Spi sam este v cestovnej postielke ale sam...nemusim byt pri nom
Od cca jula pojde do normalnej postele

Od septembra nastupuje do skolky tak musim odnaucit cumel a plienku na obedny spanok...
V noci sa zobudi zriedka,este mu chyba jeden zub tak aj to ho trapi

@mifka80

slivka5
14. sep 2017

Ahojte mamicky, chcem sa spytat, brali ste v tehotenstve magnézium??? Nakolko uz sme viacere co brali, tak ci to nema nejaky vplyv na ten polhodinový spánok.

11mirka22
14. sep 2017

@slavka1811 ako by si o mne hovorila... 😉