Sú tu mamky 30 minútových spáčov?
Moj syn ma 11mesiacov a od 6tyzdnov spava po pol hodinke vzdy a vsade...aj v noci sa po ulozeni zobudi po cca 30min.
Zdiela tu nejaka mamicka rovnakeho spaca??
@sorciera24 tak mohli sme zviest na to ockovanie 😉
Niet cesty von tusim ako vyckat ze to snad rad prestane tusim
A este ma jedna vec napadla, nas drobec spi so mnou v posteli, ale ma tak lahky spanok, ze sa vie prebudit na to, ze sa ja pretocim ci zakaslem atd....uz som aj tozmyslala nad tym, ze by sa mu lepsie spalo samemu v izbocke, kde by ho nikto nerusil... kde spavaju vase detutence?
@jessie222 v postielke vedla nasej postele,ale tiez musim davat pozor na prievan od periny a podobne zalezitosti 🙂
@mirkaaa80 ani ockovanie ani porod...zatial sme zistili len,ze su to takmer vylucne chlapci... 🙂
mozeme skusit este toto: aki ste boli spaci Vy a Vasi chlapi ako dojcata a batolata/?
lebo ja otras,este horsie ako synator 😉
@cervikpepik paradoxne, ja ako dievca som bola zly spac, mama vravi, ze som do 5tich rokov nespavala.....(ale ze by az tak?)...moj muz v pohode (tak svokra si chvali svojich synov 😀 )...ale aspon 1 z nasich synov mohol byt po muzovi a nie po mne, ci?
Obaja sme s muzom dobre spavali ako babatka
@cervikpepik
docitala som nove prispevky a fakt by som neexperimentovala s jednym spankom.
Moj 18 mes. spi stale inak, uz som pisala, no je to nepohodlne, lebo clovek si fakt nic nenaplanuje,
vsimla som si ze sa to odvija od toho kedy vstane, ak o 6:00 urcite spi 2x.
Uspavanim sme presli vsetkymi modelmi okrem fitlopty, uz dlhsie zaspava tak, ze ho polozim do velkej postele a lahnem si k nemu, ale poslednu dobu to vyzera, ze ma ani nepotrebuje. Žmoli alebo drži si uteracik a zaspi niekedy hned niekedy 30 min to trva.
Ako sa sprava maly ked v noci vstane? Davas mu caj? mlieko ?
chcem ti napisat moju skusenost, ze sme boli v ambulancii pre psychomot. vyvin a vcasnu diagnostiku, na poruchu pozornosti to nie je,(zatial) ale je zvysena aktivita uvidime ako dalej.
Pani povedala, ze bude zrely skor na skolku a ked sa nechcem zrutit treba najst jasle-opatrovatelku, davat mu stale nove podnety, atd.
To budenie v noci odvovodnila spracovavanim novych zazitkov tieto nase dietka su vnimave a maly je aj temperamentny.
Fakt je, ze moj muz byval ako dieta aj namesacny, ja zase celkom zly spavec no vyhrali sme 🙄
dieta je narod. akutnou sekciou, v inkubatore 15dni, skoro mesiac v nemocke same, ale az na nezrelost bol uplne zdravy.
To nocne budenie podla jednej mudrej knihy maju deti moc moc naviazane na matku. U nas budenie sa zacalo v piatom mesiaci.
Inak brali ste v tehu magnezium? Asi kolko mg?
Este pridam toto
Vstava mi o 6:00, 7:00 najviac do 7:30 (to spi vtedy iba 1x za den max.40 minut)
Spat chodi maximalne do 18:30
Za den spi niekedy 40 min., niekedy 1hodinu ked 1 hod 20 min jasám ...
Pisem to tu preto,lebo vela mamin sa cuduje, ze takto fungujeme, ale im deti vstavaju neskor a chodia spat neskor a za den aj viac spia.
@chichua
Ahoj, celkom by ma to zaujimalo to o tom spánkovom centre a zistení hyperaktivity, ten chlapček bol isto väčší ako naše malí huncúti?
Paedr. Matušková kvôli posúdeniu levelu psychomot. vývinu u ktorej sme boli, nám odporúčala dať malého už do vlastnej izbičky, údajne sa môžeme rušiť.
Inak zaujímavé je, že my nemáme každú noc rovnakú, predminulú mi prespal ?! v poradí za takmer 19 mesiacov asi tretiu-štvrtú 😅 no zázraky sa dejú 😉 čo z toho keď týždeň dozadu sme 2 noci ledva čosi spali...
@mila19 ja som pri prvom synovi brala denne 6 tabletiek Mg, take modre tusim galvex sa volali a maly je ako ty pises, nespaval vobec, iba mna chcel stale,total narocne dieta,aj som isla skor do prace a on do jasli. Druhy je ovela kludnejsi, od narodenia spaval 3-4 hodiny, ked sa zobudil ani neplakal, len tak pozeral, prebalili sme sa, napapali...to trvalo tak 30 min. dala som ho do postielky a za chvilu znova spal. Ked sme chodili k nasim na navstevu, vzdy celu dobu prespal, mama uz bola neevna ze ho ani nevidi lebo furt spinka. Pri nom som brala 2-3 denne to iste Mg + ferro folgama.ale od nejakej doby, myslim tak od 7-8 mesiacoc sa to zlomilo a spava tych 45 min 3x, teraz len 2x, ale niekedy sa stane ze 1h, 15 min. To ked v noci zle spi. Ale je zaujimave ze sa daju hodjnky podla neho riadit. Ja som ako dieta nespavala, a som celkovo dost energicka, manzel bol vraj uzasne dieta, po nom je asi druhy syn.
@mila19 ahoj,no u nas nic take ako separacna uzkost nebola,my totiz zijeme v dome styria a kazdy sa synovi v ramci volna venuje...ked plakaval zvykla som ho brat ku sebe,no on sa neupokojil,vystrajal este viac...skriabe ma,kope ma,ziadne take,ze pritulit sa a spat,vyslovene sa odtlaca,to iste,ked som mala pokusy uspat ho na rukach,takmer mi vypadol ako vystrajal...my sme separku nemali...
Pytala si,co robim ked sa zobudi....zavisi od toho kedy...ked sa zobudi o jednejva vypil tri deci mlieka o pol deviatej tak mu dam len cumlik,ak je zle tak natriem dasna,pohladkam,opravim perinku
Skor ako o stvrtej mu jest nedam...väcsinou nezaberie nic
Co sa tyka denneho spanku,pokial mi syn nezaspi tak ako ho bezne uspavam cez den a v noci tak to nesilim..nemyslim si,ze by bolo vhodne v jednom roku kupovat satku a vlacit v nej 12kg dieta,okrem toho myslim,ze by sa mu to nepacilo..
@mirkaaa80 s tym horcikom som pocula,ze mozu mat deti po narodeni ,,zavislost,,ale isto nie rocne a starsie deti...moj syn do pol roka spal,zo dna na den,4dni pred pol rokom sa zmenil a trva to doteraz....moj nie je na mna zdaleka nejako extra naviazany a aj tak zle spava
No to som este nepocula o tom horciku, mozno na tom nieco je. Mne dr.zabudol vysadit pred porodom ten horcik,takze som vlastne mala vyblokovane kontrakcie, az tyzden pred terminom som ho vysadila.
@mirkaaa80 horcik ovlyvnuje vyrazne nervovy a svalovy system,vraj deti matiek,ktore ho uzivali mozu mat,,abstak,, po porode...su nervozne,nepokojne,vela placu...chyba mi Mg,ktory ,,dostavali ,,os mamky
Nasmu Samkovi ten lahky spanok zostal doteraz, ma 5r. a v momente ako vytiahnem paty z izby je hore. Ci je 6 alebo 8 hodin je jedno. On to aj v tom spanku asi vyciti ze som sa vzdialila.
@cervikpepik tak to moze suvisiet. Ale v tom pripade ma do riti uz neskutocne serie, ze doktori nemaju zaujem to riesit. Proste matka je hystericka a nervozna a ved ma iba koliky, ved to prejde a je vybavene! A clovek aby si sam zistoval a chodil za doktorom ake mu ma urobit vysetrenia. Inak poculi ste uz o tom ze by niekoho bolelo brusko po probiotikach?
@cervikpepik inak moj bol taky isty mozno aj do roka a pol v tom,ze ked som ho chcela utisit este viac plakal. Takeze pomojkat nehrozilo. Ani objatie.pritulenie.pobozkanie..ziadne pritulne babo..ale potom ani neviem ako sa to zmenilo.zaspava na mne.co predtym neznasal.ked som si ho privinula.rad sa nechava bozkavat od rodiny.predtym sa odtahoval.ako tak strpel pusu odomna.teraz to ma rad.hockedy sa o mna oprie.hlavku polozi ale to fakt az posledne mesiace
moja tiez presne takto spi od 3 mesiacov, momentalne ma 21 mesiacov..Tak isto zle spal aj jej bratranec a sesterka..preslo to same v cca dva a pol roku..tak cakeme..je to tazke :/
ma 30minutove cykly po ktorych je hore a ked zasiahnem tak pospi aj dalej, ale to ju musim znovuuspat, ale pomaly sa stava aj to, ze zvladne sama hodinu 20 spat, s tym ze sa prebera po tych 30 minutach vzdy ale dokaze uz sama zaspat... v noci velmi zle spi..budi sa asi min 5 krat - vtedy je dobra noc
@daandra ahoj,ako uspavas??
Ked sa v noci zobudi,chce od Teba nieco,ci tiez sama zaspi?
to je nervovy system,ja som to ako dieta robila do dvoch rokov
na rukach natriasanim cez den a v noci uz na posteli, ona trosku pocica mlieko(ale vacsinou sa jej uz ani nespusti mlieko) a potom sa len kruuuti a kruuuti... Och, keby to preslo v dvoch rokoch, bola by som rada 🙂
Baby nam na tieto 30 minutove spanky pomohla Hacka 🙂 pogooglite 🙂 vedel v nej dat aj niekolko hodin, velebila som ju do nebies, bolo to sice len asi 5 mesiacov co sme ju vyuzivali na denny spanok ale neviem si vynachvalit 🙂

@jessie222 ja dieta neuspavam, resp. polozim ho do postele, som chvilku pri nom a on rychlo zaspi....ale budi sa nonstop v noci.....a uz ma 14mes. a nie je ani ockovany 😀