Sústavne pohyby 6-mesačného dieťaťa
Ahojte. Idem si k vám baby po radu ci skôr povzbudenie. Mladšia dcéra má 6 mesiacov a je to náš poklad, len už ma chytá zúfalstvo a unava so sústavného čakania, že to "prejde". Od narodenia je veľmi pohyblivá co ma fakt teší. Všetko zvláda ako ma ALE: nedá sa zapnúť plienka, nedá sa poriadne okúpať, nedala sa kojiť, nedá sa kŕmiť z fľaše, nedá sa ostrihať hej nechty, a ani len posadiť na kolienko bez siahnutia si na samé dno zbytku síl....
Sústavne sa vrti ako had pod vidlami. Najprv som si hovorila ze koľko matiek by boli rade ze sa dieta hýbe no ona všetko skriabe furt robí "anjelika" rukami, kopka nohami, pri zaspávani sa hádže, počas spánku ju trhá, rozhodi končatiny atď. Fakt len občas sa prístavi a chvíľu sa zaujíma o hračku pohryzka si a "oddýchne". Takze "to vie" keď sa hej chce😄. Inak kontaktné, usmievavé zlaté dieta len na mrzí ze pomojkat si ju môžem len vo fáze tuhého spánku keď so sebou nemeta a nemixuje 🤗. Napíšte mi prosím tie co "to" mate za sebou, že teraz máte pokojne zdravé deti nech sa necítim v tom taka sama a nemám obavu ze ma neuro ochorenie. 😉😉😉Dakujem za každé povzbudenie.
@katka_katarina aj môj je stále v pohybe a ešte počkaj čo to bude, keď bude stvornozkovat a stavať sa 🙈pri prebaľovani mu musím vždy robiť opičky, aby si všímal mňa a nie všetko naokolo, alebo mu spievam, proste ho musím nejako zabaviť, inak sa vždy rozbehne za niečím čo ho nadchne, koľkokrát bolo, že som ho prebalovala aj postojačky 😁
Ahoj, moja ma skoro 9 mesiacov a presne ako keby si opisovala ju za mladi a teraz je to ešte horšie😂😂
-Nedá sa prebaliť ani teraz-nohy vystreluje alebo sa pretača na brucho. Už keď sa podari dať plienka tak kým jej niečo začnem obliekať tak si plienku rozlepí😀😀
-Keď ideme jest,dam ju do jedalenskej stoličky a ona všetko možne robí kope nohami,podbradník si trhá,ruky si pchá do úst,chce mi vytrhnúť lyžičku z rúk,potom si ten podbradník chce dať na hlavu🤦♀️ A to čo spadne na podbradník to jedlo,tak to berie rukami a hrá sa s tým
-Keď ideme kúpať,tak plače,lebo vie,že už pôjde spať a pri kúpani čľape do vody rukami nohami tak,že všetko je mokré. Keď sa ideme obliekať,tak ani za pána. Načahuje sa za všetkym možnym.
-V kočiku vyhadzuje hračky z neho. Furt kope nohami aby si dala dole deku a keď sa nedarí,tak ide na to rukami. A keď ju už to nebaví tak si dava dole čiapku🙈
Ešte aj keď ju mam na rukách,tak skáče a mam pocit,že čoskoro vypadne..
A inak…ako začala štvornožkovať,tak je to tak,že je v každom kúte,všade za mnou chodí a všetko je vyhadzané..takže veľa šťastia🤣
Ale inak ešte som si aj viac prečitala tvoj prispevok..spanok detto to tiež rozhadzuje rukami,vrti sa z jednej strany na druhu,v noci ju kolko krat najdem na bruchu a hlava hore ako keby sa nič nedialo😀 ani nechty jej neostriham,kolko krat chodi doskriabana lebo sa neda🤷♀️ Kojime sa len pred spanim,lebo inak by to neslo😀 nebojsa nema ziadne neuro ochorenie..je jednoducho zivsia ma iny temperament nez na aky si bola zvyknuta u starsej. Bude ziva mozno stale,neprejde to mozno,ale jednoducho treba sa popasovat s tym ze mas v tomto “narocnejsie” dietatko a hotovo. My sme na tom rovnako
@katka_katarina neporadim, ale mily prispevok.
Moj bol tiez taky, na rukach vedel byt len v jednej uspavacej polohe. Na lezato ko babatko ked drzis v perinke som ho snad ani nedrzala, mozno 3x lebo by mi vyskocil z ruk. Cudzim som ho nedavala podrzat lebo by im vypadol. Kupali sme dvaja, muz drzal a ja som umyvala, do roka a to uz sedel, stal chodil ale vyskocil by aj z vane. Prebalovanie obliekanie bol des, vsade ruky vsade nohy, nedalo sa..Nemal ani mesiac a na chrbte tak kopal rukami nohami ze lozil po rozlozenom velkom gauci.. ma adhd🤣ale to nemusi byt vas pripad. Mozno je to len zivsie dietatko, zacne behat a vybeha to.. a ty s nou😅drzim palce
@selest
@ropucha6
@ls56
@lady_hurts
@ariannazara 🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️ženy, ale ste ma mali povzbudiť a nie doraziť 😄😄😄😄 cakala som vetu "neboj to v 7 mesiaci prejde"... To aby som si pozhanala prášky na nervy 🤦♂️. Staršia ma čerstvé 2 roky a pri nej som mala pocit ze je hyper kým som neporodila toto tornádo.... Mam co robiť so staršou a teraz si predstavujem aká budú "spolu dvojka".... Ľutujem kazdu kávu co som vypila v druhom tehotenstve🥺. Tak ďakujem aj za toto... Aspoň viem ze čakám márne alé ze to už niekto prežil tak pocit ze dostanem porážku sa mi len možno zda...

Môj malý bol tiež taky, aj teraz síce vkuse v pohybe ale už ma 3 roky tak už beha ale keď bol malý toto iste. Sekundu nebol v pokoji 🤣