10 mesačné dieťa má atopický ekzém a problém so spánkom

kamanima
22. jan 2015

Dieťa - 10 m. má novozistený AE a máme veľké problémy so zaspávaním aj spánkom samotným. pri zaspávaní sa neustále mrví, otáča hlavičku, škriabe sa hlavne na krku, nemôže v kľude zaspať. Počas spánku sa celú noc tiež škriabe. Ako ste riešili tento problém? ďakujem

buba1993
22. jan 2015

Ahoj, mám AE a tento problém mám ešte aj teraz. Keď som bola malá, mamina mi kupovala tričká s dlhým rukávom na spanie a tie konce rukávov mi gumičkovala nech sa nepoškriabem.
Teraz mi priateľ tie paprče chytí, keď sa chcem škriabať...
Držím palce 🙂

drobcek26l
22. jan 2015

A čo mu dávaš? Myslím akú máte liečbu. Môj syn v jeho veku bral 2x denne fenistil, to zaberalo proti škriabaniu

katmi
22. jan 2015

@kamanima ako píše @drobcek26i proti škriabaniu by si mu mala dávať Fenistil kvapky.. my sme na nich boli od malička.. v 99% zabrali..nebuvá ti, lebo ho to svrbí.. ale ak ste boli u Dr.tak Vám musela niečo predpísať, neverím, že nie... držím palce..

andromeda_ja
22. jan 2015

@kamanima My sme si tymto presli pred rokom. Pomoze jedine skludnit exem. Potrebujete antihistaminika - pre male deticky na dlhodobe uzivanie sa dava Zodac (Fenistil sa nesmie dlhodobo), od jedneho roka Aerius. Pokuste sa dostat k alergologovi - bude to na dlhe lakte, ale nevzdajte sa. Az zistia na co vsetko je alergicke budete moct vylucit zo stravy skodlive potraviny a dokaze sa to upokojit. Na obdobie vzplanutia potrebujete kortikoidnu masticku Locoid tu najslabsiu. Ziadne uvazovanie, rukavice ci cokolvek. Strasne to svrbi a treba to skludnit. Ku koznemu pre taninovy obklad, taninovu mast na premastenie a locoid. O uzivani vas blizsie bude informovat. Kym sa dostanete aspon ku koznemu kupte si od Adermi Dermalibour, ktory tlmi svrbenie. V pripade nudze mozete postihnute mieste obcas natriet Fenistil gelom. Kym sa to ukludni dajte si dietny rezim - ryza a voda aj 5 - 7 dni. Potom opatrne zavadzat potraviny. Do kupela Oilatum, neumyvat so ziadnymi samponikmi ani mydielkami. Neviem aku liecbu mate, ci to u niekoho riesite.

xlucia
22. jan 2015

@kamanima atopicky ekzem je hlavne prejavom choreho creva. treba upravit jedalnicek a kupit kvalitne silne probiotika.
od kedy ma tieto priznaky, bral uz atb? bol ockovany?
fenistil je o nicom. zabera len tak ze potlaca priznaky.je to ako keby si bola akutne smadna a cele tyzdne ti nedali riadne napit iba potreli pery vodou. cize na chvilu to zaberie ale problem neriesi. treba dieta vyliecit.
to iste sa tyka aj

@buba1993
@drobcek26l
@katmi

katmi
22. jan 2015

@xlucia mňa sa to netýka.. my máme tento "problém" dávno za sebou.. ja som len napísala, že nám Fenistil proti svrbeniu pomohol 🙂

salome123
22. jan 2015

@kamanima ako spominala @xlucia .... ak chces odstranit pricinu skrabania, musis zistit pricinu ekzemu (najcastejsie potravinu), je do boj na dlhe lakte, ale zacni odstranenim kr. mlieka z jeho stravy (ak kojis, tak aj zo svojej)

laylag
22. jan 2015

@kamanima ahoj.mne pomohol krém cannabiox e,úplne mi to skludnilo pokožku ,za dva-tri dní má prešla chuť sa skriabat do nemoty a do mesiaca som mala peknú kožu. Nič iné dlhodobo nezabralo ani antihistamika ani kortikoidne masticky ani iné krémy z lekárne. Je vhodný aj pre deti. Používam iba toto a už žiadne lieky do seba nedávam.nikdy predtým som tak dlho nemala pokoj.preventívne si natriem rizikové miesta alebo niekedy až keď ma zasvrbia,ale ihneď to zaberie.

bibistec
22. jan 2015

jedine dieta pomoze. U nas to je kravske mlieko to bolo 80 percent problemu, ale pozor to svinstvo je vsade aj v pecive aj vsade proste musis pozerat co kupujes (srvatka, kazein a pod.) u nas aj lepok arozne potraviny, citrusy tmave ovocie...ale na diete ekzem zmizol. Takisto mam take 4 kamosky s takymi detmi kazde jedno je potravinovy alergik a kazdemu jednemu ekzem pri diete zmizol. To mlieko je u kazdeho zistene. Pozor tiez ak zmizne ekzem moze nastupit astma. u nas zatial nie ale moze to nastat. len upozornujem. drzim palce a rovno mozes ist na gastro pomozu ti, nas tam rovno poslala kozna.