Syn odmieta ísť von.
Ahojte. Mam mensi problem so synom. Ked zacala tato situacia, manzel povedal ze nechce aby som s deckami chodila von a podobne, ze staci sa "nadychat" na balkone. Prvy tyzden som to neriesila, lebo aj pocasie bolo take vselijake. Avsak teraz starsi syn odmieta ist von. Jedine huci ze chce ist na ihrisko, ale tie su samozrejme z pochopitelneho zavrete. Vraj sa boji chorobky, no ja neviem. Aj som mu vsetko vysvetlila, ze sa nema coho bat, ale on nie. Aj rusko ma ake chcel, ale ze on ho nechce nosit. Pritom vidi, ze ja ked niekam idem, alebo manzel, tak mame.
Ked spomeniem ze podme prevetrat odrazadlo, rev ze on nechce ist vonku, len na balkon. Nejake rady prosim?
@vamajka ty si kompletna inac? Akoze mam s detmi pol roka sediet doma hej? Zobud sa kym je este cas... ale z tvojich slov a vyjadreni mam pocit ze si ten cas uz prepasla....
@vamajka ja som veľmi, veľmi opatrná, pretože moja imunita je o ničom a dcéra má problémy so srdcom. Ale tieto krásne dni ideme von. Dáme si rúška, vo vchode ideme schodami, nie výťahom, aby sme neboli zbytočne v uzavretom priestore s vírusom, ak by tam náhodou nejaký bol. von sa prejdeme ja peši, ona na kolobežke, robíme prakticky každý deň rovnakú trasu, presunieme sa k jazierku, kde je fakt minimum ľudí, asi tak 2 ľudia každých cca 30-40 metrov, niekedy ešte menej. nakŕmime kačky, posedíme si na slniečku na lavičke a potom ideme domov. chodíme takto 1x za deň, aby sme eliminovali pohyb po vchode, prípadne stretnutie so susedmi, atď... cestou stretneme pár ľudí, ktorí idú tiež peši, či už z práce, alebo z prechádzky. všetci majú rúška, nikto nekašle, neprejavuje žiadne problémy. oni majú rúška, my máme rúška, ľudia nekašlú, ani nechriakajú... riziko akejkoľvek nákazy prakticky nulové. i tak sa však veľakrát presunieme na opačnú stranu cesty, ak vidím, že ide viac ľudí za sebou oproti nám. potom sa vrátime naspäť.. jednoducho robím všetko, čo viem a pokladám za správne. nákup nedezinfikujem, nechám ho 1-2 dni odstáť, ale nie na balkóne ani v aute, ale už priamo v chladničke. nepredpokladám, že vírus si tam poskakuje po jogurtoch hore-dolu týždeň... nemôžem také veci riešiť. keby každý bol až tak hrozne úzkostlivý, tak sa všetci zbláznime. a ver mi, že ja som poriadne úzkostlivá, ale tvoje vyjadrenia mi už prídu dosť cez čiaru. a to mám pred vírusom obrovský rešpekt. že dodržiavam hygienu maximálne, ako viem, o tom snáď ani písať nemusím....
@panelacikova No hold podla niekoho kde isiel zdravy rozum neviem kam sme taki ako ti kvôli ktorým je Taliansko tam kde je.😉
@evittam ja osobne mám veľkú zlosť na ľudí, ktorí sa trepali do zahraničia aj vtedy, keď už vedeli, že to tam prepuklo. či už ide o IT, AT alebo Anglicko. Jednoducho toto bolo nezodpovedné. ale spájať to, že človek ide vyvetrať deti mimo ľudí, pričom dbá na všetky opatrenia a chráni ich všetkými silami s tým, že kvôli takémuto človeku je tu vírus, to je choré :(
@panelacikova Ako som uz napisala vela ludi zabije psychika-strach, panika,.... a nie vírus.
Von treba chodit, ale do prirody bez rúška, tak sa buduje imunita a na slnku vitamin D je proti virusom ale asi az po tretej teraz to niekto spominal, ze ked je tien kratsi ako telo tak sa najviac cerpa vitamin D, ze treba chodit von vravia lekari. Inak teda vysvrtlit ako sa chranit, velni ste ho nastrasili, vysvetli mu co je kvapockova infekcia ako sa siri, zabezpecte si ochranu...ciapku..virus je vo vlasoch ked ste nahodou s nakazenymi,ale teraz ma byt uplny odstup, co dufam ze aj v lese bude sa respektovat..:D a ste mu spravili riadnu uzkost. Von treba chodit ale nie medzi ludí. To vravi Krcmery aj keby niekomu nestacil zdravy rozum
To vážne niektoré sedíte s deťmi stále len doma na riti?? Co vám z tej korony už šibe?? Ved deti aj dospelí potrebujú čerstvý vzduch a slniečko, a akože co na tom balkóne, tam sa co dá s tým dieťaťom robiť? Áno, nechodím každý deň von, snažím sa aspoň každý druhý, niekedy si na balkóne prečítame knižku, ale treba chodiť von, samozrejme, vyhýbať sa ľuďom! Ale neviem si predstaviť byť pol roka zavretá doma aj s deťmi 🤦♀️
Tak muž to trocha prepiskol a nahnal mu strach a to je zle.Skus mu ukázať z okna iné deti, ľudí motivuj ho, že práveže musí si trocha zašportovať, byť na slnku
@eliska13 úplne súhlasím, ja chodím s malou k rieke, mala hádže sutre a mňa ten šum rieky tak ukludni, že mi stačí pol hodina a som novy človek! Neviem si predstaviť, ak by to trvalo pol roka, rok, byt cely ten čas zavretá v byte?? No nič, psychosi aspoň budu mat po korone co robiť!
Niekedy si treba zachovať aj zdravý sedliacky rozum a vypnúť telku
Clovek je spolocensky tvor a nevydrzi byt zavrety polroka s vychadzkou do obchodu. Ani deti to nevydrzia, kedze tie chudence nemozu ani do obchodu a ti, co nemaju deti, ktore ked sa zobudia stoja pri dverach a idu von objavovat svet, tak to nepochopia. To ze niekto pojde na prechadzku neznamena, ze vsetkych dookola ohrozuje. Ak je zdravy, neskupinkuje sa na ihriskach, tak koho ohrozuje? Zdravi ludia na seba zacinaju zazerat ako keby ten druhy mal lepru. Svet sa nezastavi a neda sa to, zit sa musi dalej.
pokial je pekne a je miesto kde sa nezdrziavaju ludia tk je prospesne ist von a nachytat vitaminov zo slniecka, vsak to hovoria vsade
Dakujem za odpovede. Jasne ze mu vsetko vysvetlujeme a aj zacal ze ked pojde prec chorobka pojdeme sa hrat k susedom a na ihrisko. Skor si myslim, ze mu je to neprijemne mat nieco cez tvar. Skusim ho nejako ukecat. Nebojte “vonku” sme min hodinu denne si na balkone pustame bubliny, pozerame auta, a tak 😂 dnes tam idem asi urobit detsky kutik 😂
Urcite sa spankom ani nicim nevyhrazam (spanok a pod)
@eliska13 to nehovoril pred nim. On skor ma blok ze vonku bud skolka, ihrisko. A teraz nic z toho tak bol taky 😂 ale ja verim ze to zlomime 👍
A neskusala si najst nieco uplne nove vonku? My sme zacali krmit kačky na priehrade,do karanteny sme tam vobec nechodili a teraz sa tam mala tesi, ziadne ihrisko a kamarati jej nechybaju.
Nie nesedime zavreti doma pred telkou. Len syn mal nejaky ten “blok” a nevedel pochopit vsetko ohladom rusok a pod. Avsak mame balkon (aspon 😂) no vcera sam prisiel ze chce ist na odrazadlo skontrolovat skolku, tak sme vybehli. Nebola to sice hodina ale aj polhodina sa rata 👍 dakujem za napady a tipy a drzme palce nech to uz coskoro skonci a mozme sa ist blaznit na ihriska 👍

@vamajka Pre teba. Nie pre nas. Našťastie.