icon

Syn pije veľa UM, ako to zmeniť?

dadkakosice
11. feb 2020

Dobry den zienky, prosim vas, chcela by som sa poradit, ako na 15m syna. Kazdy den, uz par mesiacov mu ponukam vodu, cajik, rozne caje, rozne flasky, pohare, no on sa s tym len hra a cucne a vypluva, cely je mokry. Okrem UM nechce nic pit, no ja mu uz UM davat nechcem. Hlavne nie tolko (aj 1,5l za 24 h), ale ked mi ine nevypije :( nebude dehydrovany? Na UM sme od 10 mesiaca. Ked toho tam vela vypije, mam pocit,ze aj v noci mu je tazko (pyta aj v noci). Nevedeli by ste mi prosim poradit, ako na to? Dakujem za kazdu radu 🙂

Strana
z2
dadkakosice
autor
11. feb 2020

@sapetka do 10m bol kojeny. Skusim mu teda nedat, snad to vypali.

proximaa
11. feb 2020

@dadkakosice malu sme podobny problem. Davalu sme pit aj striekackou po troske aj pipetkou, co islo trochu lepsie. No ale vodu zacal poriadne pit, ked sme mu dali ten Nuk poharik, z ktoreho sa nic nevylieva. Zozaciatku sa mu asi pacil pohar a tym si zvykol aj ba vodu

dadkakosice
autor
11. feb 2020

@proximaa dakujem, skusim aj take. Davala som mu vseliake aj stamprlik :D ale taketo nie. Vyskusame

sapetka
11. feb 2020

@dadkakosice skus povedat ze mliecko uz nie je. Nieco si vymysli. Ale mate vodu a tu uz piju velki chlapci😊skus mozno cez slamku.

angelheart
11. feb 2020

@dadkakosice z tohto pije - https://lovibaby.com/sk_SK/lovi-360-hrncek-mini...
treba vyskúšať, niektoré deti pijú iba z pohára so sosákom, niektorým je lepšie slamka, niektoré zas rovno z normálneho. Na niektorý sa snáď chytí a začne piť. Držím palce.

dadkakosice
autor
11. feb 2020

@sapetka skusim na neho ist takto, dakujem 🙂 teraz vecer som mu po veceri dala pit vodu,ze akoze ja a teraz ty a ja a ty.. tak vypil celkom.

dadkakosice
autor
11. feb 2020

@angelheart dakujeme krasne 🙂 verim,ze ho nejaky zaujme

sapetka
11. feb 2020

@dadkakosice no vidis zo zaciatku kazda zmena je tazka ale potom uz bude pit vodu ako nic.

ukulela
11. feb 2020

@dadkakosice moj (vlastne obaja) pili malo, kym som nenasla vhodnu flasku, pre starsieho to bol taky poharik s naustkom ako prasaci rypacik a mladsi teraz zacal poriadne pit az z pura termosky s naustkom. vyskusala som pred nou asi 5 roznych poharikov a viacerecumle na flasky. ale poriadne sa rozpil az z tej pury ... mozno nedavaj vodu do flasky, ale skus nieco ine, maly by sa uz vedel naucit napr zo slamky . ta pura ma z naustku slamku a pekne saje. a teda neries caje/sirupy/dzusy. oplati sa ti naucit na cistu vodu.

dadkakosice
autor
11. feb 2020

@ukulela ano snazim sa vodu. Caj a stavu som skusala jedine ked po dlhom skusani nic nechcel, ci nahodou ale ani tak nechcel 🙂 takze voda urcite. Aj ja pijem hlavne vodu, tak verim,ze ju budr mat rad po mne :D

nikiki29
11. feb 2020

@dadkakosice ja často robím redšie mlieko lebo nechce veľa vody... tej vypije tak 100ml max. Keď robím UM tak dávam 5 odmeriek do 180ml vody, 3x denne (11,5 mes.)
Ale 1,5l denne je extrém, ja by som proste mlieko neponúkla 🤷🏻‍♀️

thoughtfulweirdo
11. feb 2020

Ja som s mojou mala tiež taky problém, tak som jej začala zarábať UM tak, že jej dám do vody len tretinu klasickej dávky mlieka. Napriklad do 90ml vody nedám 3 odmerky, ale len 1. Je to dosť na to, aby to tu vodu zafarbilo a dalo akurát chuti na to, aby to vnímala ako mlieko, ale nie je jej z toho ťažko a je to viac "tekuté" ako klasická dávka

dadkakosice
autor
11. feb 2020

@thoughtfulweirdo super, skusim to, dakujem. Neviem, preco mi to nenapadlo

ola173
11. feb 2020

@dadkakosice My sme mali ten isty problem. Syn tiez nechcel pit nic ine okrem UM. Ja som mu zacala davat po cca tyzdni vzdy o odmerku menej um. mlieka az sme ostali na cistej vode a tu som mu davala uz do pohara so slamkou a sosacikom. Pohar mal vzdy poruke a mohol sa kedykolvek aspon trosku napit. Pekne si zvykol na vodu. UM som mu robila do flase uz len na rano a vecer. A tak isto sme mali problem pri prechode z UM na kravske mlieko (bezne z obchodu). Proste kravske mlieko vobec nechcel. Toto som tiez riesila podobne. Postupne som znizovala pocet odmeriek UM a tomu prisluchajuce mnozstvo vody a nahradzala som ho kravskym mliekom.

dadkakosice
autor
12. feb 2020

@ola173 dakujem za reakciu, urobim to tie, tak 🙂

simca06022011
12. feb 2020

Mne mala pila caj zo striekacky :DDD tej co je v nurofene... a keby si mu proste to mlieko nedala a vybavene? ved uz je velky, a jsne ze po UM (co je v podstate jedlo), nezje tolko polievky/jedla a ani nebude smadny atd... ja by som mu dala flasu max. vecer a dost. Moze byt ze mu voda a tie caje nechutia. Mne mala vodu tiez nepila, caj dostavala jahodovy roibos, alebo kadeco detske ovocne, Hipp a aj DMko ma ovocne stavy (sklenena flasa ccca 500-750-1000ml) to mala rada... skus mu rpste nedat mlieko a najdi nieco co mu bude chutit. S flasou ho nenechaj sa hrat ani poharmi, podaj mu, napit sa a odniest... urcite nie je nutne aby napr teraz vypil liter vody za den 🙂 Mne ked mala vypila bezne jednu flasu, tak som bola rada :D V lete a ked bued lietat, behat po vonku bude mat potrebu pit, teraz nema...

demonka5
12. feb 2020

Mozno by som skusila ako radia riedit una ponukat vodu z poharika,lyzicky alebo prestriedat rozne flasky z naustkom,uciace pohariky so slamkou a mozno sa chyti ja ponukam vodu aj pocas jedla,vtedy vypije viac a aj pocas dna,plus ma jeden caj z dm ktory ma velmi rada
@dadkakosice

Strana
z2