icon

Synko sa stále otáča pri prebaľovaní

bielamacka3
30. máj 2016

Chcem sa opýtať, ako mám tomu môjmu synákovi vysvetliť, aby sa pri tom, ako ho prezliekam a prebaľujem, nepretáčal stále na bruško. Keď mu dohováram, nič, keď sa hnevám, smeje sa. Myslela som, že obdobie neposlušnosti začína až najskôr u dvojročných, môj má sedem mesiacov. Takže namiesto piatich minút ho prezliekam aj dvadsať minút, potím sa jak dostihová kobyla a rovno môžem ísť pod sprchu. No, aspoň mám zadarmo posilňovňu, lebo otáčať 8 a pol kila dí zabrať. Prezliekam ho na posteli, lebo keďže je tak hyperaktívny, na prezliekacom pulte si netrúfam. 😖

evittam
31. máj 2016

@tobnuf Vieš, to sú tie super inteligentné deti super inteligentných super matiek, ktoré vedia všetko a potom samozrejme aj ich deti.
Tiež som sa dobre zabavila. 😀
@bielamacka3 Je to úplne normálne - ako ti tu už napísalo viac maminiek. Prepáč, ale nedá mi - nechceš náhodou aby ti ten tvoj 7-mesačný "synko" ešte aj podal plienku, krémik a poďakoval, že si ho prebalila? 😉

jasminet
31. máj 2016

fuha, tak mi napada, co asi robila moja mama ked som sa pri prebalovani stale otacala a internet nebol.... ako si asi vedela poradit 😀

aj moje deti to robili, najmladsia robi - proste strcim do ruky volaco zaujimave - stipec do vlasov, krem, vreckovky, hracku co je prave po ruke a je pokoj...

dominika6
31. máj 2016

@jasminet
😀 a to tovja mama nebehala po dedine a zúfalo sa nevpytovala ako dieťa prebaliť? 😀...
no v minulosti ho šupli do šatky a podho kruplme obrábať,alebo detiská behali s holými zakami v lete 😀...
niektorým by fakt mali zrušiť wifi 😀

jasminet
31. máj 2016

@dominika6 nie, moja mama cerstva dvadsiatnicka, v cudzom meste (bratislave), byvajuca u svokry, zacala si robit maturitu s miminom pod pazuchou, neprijemnou svokrou za zadkom, muz vecne v praci a roznych schodzach szm si proste musela poradit sama a svet div sa - prezila som to 😀 a to este stihala latkove plienky vyvarat....

dominika6
31. máj 2016

@jasminet
veru a tu sme...v zdraví,šťastí,láske,bez ujmy na zdraví 😀..
však vtedy ani pampersky neboli,ani 300 druhov fľiaš,cumľov a kadejakých podivných príslušenstiev...ja to furt hovorím...národ osprostieva 😀

asocial
31. máj 2016

@ivuska027 bez urazky, ale:D:D ako dorazne vysvetlis polrocnemu dietatu?:D

macka, kedze ta poznam z ineho fora, zdrzim sa komentarov...ale vazne, toto je uplne normalny jav..este horsie bude, ked sa ti zacne metat, kricat, snazit sa ujst..
vaz si, ze mas zdrave a uplne NORMALNE dieta...

bielamacka3
autor
31. máj 2016

no, asi mi vracia, čo som ja vyvádzala - vraj ma mams ako dvojročnú nahánala okolo stola, lebo som nechcela jesť 😉

ivuska027
31. máj 2016

@asocial úplne normálne. Každý rodič predsa vie, ako na svoje diinternete by ste sa mali viac venovať svojim deťom a nie vysedavat na internete 😂😂😂🙈🙊

ivuska027
31. máj 2016

pardon za preklep *ako na svoje dieťa.... asi by......

janulienocka
31. máj 2016

tak to uz je aka haluz tato tema 😀 Za ako vysvetlim 7 mesacnemu synkovi nech sa nemrvi pri prebalovani 😅 hm, normalne som si to dva razy precitala ci dobre vidim ... 😀

asocial
31. máj 2016

@ivuska027 ehmmm..Len na tomto fore mas 2307 prispevkov🙂..kto travi teda vela casu na nete?;)..ale vazne...to si polrocnemu povedala, netoc sa - a on sa netocil? Predpokladam, ze aj spat si decka "naucila"... Tak kazda matka je ina...ale polrocnemu nevysvetlis...alebo das radu?..Lebo moje decka a autorkine su nechapave...

tobnuf
31. máj 2016

@asocial 👍👍👍👍

evittam
31. máj 2016

@ivuska027 Prepáč, ale fakt už len medailu si pýtaj. Lebo tvrdiť, že si 7-mesačnému dieťaťu 2x povedala aby sa netočilo pri prebalovaní a ono mu to stačilo a už sa netočilo a ťa pochopilo - no tak to je určite nadpriemerne inteligentné a predpokladám, že keď malo rok tak už vedelo aj čítať aj písať......

dominikav123
31. máj 2016

Ja som mojej 6 týždňovej dcere vysvetlila, ze musi ostat ležať v kociari a ona ostala. Kto je viac ? 😄 *sarcasm

ivuska027
31. máj 2016

Som na tomto fóre nejaký ten piatok dlhšie ako vy. Neprispievam takmer nikde. Gro príspevkov bolo ešte v r. 2008-2009, keď so bola tehotná a mali sme zamknutu sukromku (stále mame). Tam sme vtedy Veľa písali. Nepotrebujem nič vysvetľovať. Odpovedala som na autorke témy na otázku, či sa to dá. Moja skúsenosť je, že áno. Pekný deň dámy 😉

madana
31. máj 2016

@bielamacka3 je to normalne v tomto veku,ze dietatko sa zacina pretacat ma z toho show,ze sa mu venujes.Na Tebe je to,ze ako a s čím ho zabavíš v danu chvilku...skús mu stale dat nieco nove do rucky a on zabudne na to,ze sa chce otocit.-)a bude horsie samozrejme,toto su este take mile male starosti🙂takze hlavu hore🙂

helenanovakova
31. máj 2016

no ťažko povedať, ako dohovoriť a vysvetliť niečo takémuto malinkému dieťatku. náročná otázka :D ale nie, vážne. blázni sa s ním, o to mu ide. ber to ako niečo spoločné s synkom, nie ako mordy pri bežnej činnosti

janka54321
31. máj 2016

@ivuska027 ale ja chcem vediet, ako sa si to dorazne babatkam vysvetlila. .to ma vazne zaujima..kedze ja asi ako matka take schopnosti nemam zjavne nemam...a isto to nebude tym, ze som aj nete

natalym
31. máj 2016

Keby sa nepretáčal tak to by bolo na zamyslenie a ver, že by si veľmi chcela, aby sa pretáčal. 😉

evittam
31. máj 2016

@janka54321 No "nerieš", ona to dokázala a je supermatka a má superdeti a hotovo. Ako si si stihla prečítať odpoveď nám nedala, len tvrdí, že to tak je.... 😉

sam2
31. máj 2016

@bielamacka3 kym sa len otaca 😁😁😁 ja som syna nahanala pocelej postely 😂😂😁😁ked sa naucil chodit aj po byte🙈🙈🙈🙈 zabava najsamvacsia to bola 😂😂😂😁. Nepomahalo nic.. Az som zacala kupovat plienkove nohavicky a to mi bolo jedno v akej je polohe. Natiahla som a bolo

siska53
1. jún 2016

@ivuska027 v case,ked som mala uplne malicke deti,som na net ani nechodila.. Ako asi mas zazracne dieta,ale teda ani ja so sestrou,ani deti,o ktore som sa starala,vratane mojich,sme nevedeli kludne lezat pri prebalovani -,jedine riesenie bolo,ze som dala nieco zaujimave do ruky,aby sa zabavili. Ziadne dohovarania neplatili,vsak tomu sme tali stupli,figu rozumeli.

siska53
1. jún 2016

@ivuska027 mne to uz sice moze byt srdecne jedno,kedze dalsie plienky uz u nas riesit nebudeme a ja som si to vyriesila po svojom,ale mozno to pomoze dakej inej zufalke (aj tejto,kedze si jej nedala navod,ako) a ale aj tak ma to zaujima,ze ako si parmesacmei deculu vysvetila a ono pochopilo. Rozpravat na nich treba,to bez debaty,ale aby to hned chapali a poslusne reagovali na povely,to som.u ziadneho tak mini dietata nezazila a ani moje kamosky (realne,nie z virtu sveta).

bielamacka3
autor
4. jún 2016

Ide aj o to, že on sa otáča veľmi rýchlo a mám strach, aby som mu nezlomila nožičku, keď mu budem dávať ponožku 😢 samozrejme, vždy keď sa ide otočiť, tak nohu ihneď pustím, ale čo ak to nestihnem

tobnuf
4. jún 2016

@bielamacka3 zlomit nozicku? Vsak ale hadam mu ju nedrzite velkou silou.. a predsa dieta nie je zo skla.. a zase rychlostou svetla sa isto neotoci. Klud.. riesite blbosti 🙂

bielamacka3
autor
4. jún 2016

dúfam, dúfam

anjika42
17. jún 2017

Poradte mi prosím , čo v prípade, ked ho musím prebaliť a prezliecť a on sa mi trepe doslova ako huspenina, nohy vyhadzuje dohora, prípadne sa mu podarí aj ujsť a podobne - potom to vyzerá tak, že začnem ho chystať o deviatej a von ideme o desiatej, ale niekdy fakt nemám toľko času. A okrem toho mu nedokážem jednou rukou mu držať nohy a druhou ho obliekať. Niekdy pomôže, ked sa pri prezliekaní hrá s mobilom, niekdy ani to. Už má 20 mesiacov. Veď ja mu to vrátiť, keď budem stará a on ma bude musieť prebaliť...Inak ešte niečo. Pýta sa na nočník, sedí tam, žmolí si, ale cikať sa mu tam stále nechce...hm

jajka257
18. jún 2017

@anjika42 nuz jedina rad, vydrz, ked pride aj odvravanie a puberta, bude horsie🙂

anjika42
18. jún 2017

Ale to sa aspon bude prezliekať sám!!!👦

jajka257
18. jún 2017

@anjika42 len ci sa ti bude jeho styl pacit😋