icon

Teleangiektázie - máte skúsenosti?

improvizacia
7. máj 2010

Ahojte,
na webe som toho veľa o teleangiektáziách nenašla tak skúšam, či tu nemáte niektorá skúsenosti.
Ide o červene fiačky, ktoré máva novorodenec na koreni nosa, na nošteku či očkách a sú vraj cievneho pôvodu majú spontánne zmiznúť.
Nemáte s nimi niekto skúsenosti? Dokedy zvyknú zmiznúť? Všade píšu rôzne, niekde vraj do mesiaca niekde píšu že až do roka, dvoch.
Naša bábika ich má veľmi výrazné a som z toho dosť nešťastná, hlavne ked ide o dievčakto .-(((.
DíKY

lucika09
7. máj 2010

ahoj, aj náš drobec má teleangiektáziu na čielku. Pri narodení ju mal dosť výraznú a relatívne veľkú. Teraz má po roka a už mu takmer zmizla, vidno ju, len keď plače. Ak sa bojíš estetického vzhľadu dcérky, môžeš počkať do roka, ak jej nezmizne dá sa odstrániť laserom 🙂

zuza.m
7. máj 2010

nemysliš take niečo ako hemangiiom??ak hej moj maly mal za uškom a teras to už skoro ani nema.mali sme to len sledovat či sa to bude zväčšovat .aj ked rastol to rastlo snim ale potom to postalo a začalo blednut..teras to skor ani nevidiet.

lucinka13
9. máj 2010

ludovo sa to vola "ohen" a moj malý to má tiež na očkach a na koreni nosa. Do roka by sa to malo vytratit 😉

improvizacia
autor
11. máj 2010

vyzerá to, že budeme musieť počkať a dufať že zmiznú aj ked sú tak veľmi výrazné ... ☹(
Ozaj neviete čo spôsobilo, že malinká to má ???

pele
16. feb 2011

@improvizacia mozem sa opytat, ako to dopadlo s malinkou? My to mame tiez, na cielku a na oboci, vzadu na hlavicke a este aj na nozicke, za 4 mesiace sa to podla mna nijak nezmenilo, tak neviem, ci mam dufat, ze to zmizne do roka...

improvizacia
autor
23. feb 2011

@pele Je to trošku lepšie ale stále to vidieť. Napríklad teraz nám idú zuby a je mrzutá a od rána sa hnevá, tak jej to hned výraznejšie naskočilo. Viac to vidno aj ked je von zima a mrzne - vtedy je noštek opat červený.
Nad očkami nám to však skoro uplne zmizlo - tak si to už ani nevšímam. No uvidíme ako to pojde dalej, sú prípady ked to mizne do 2rokov a to budeme asi aj my ☹

pele
23. feb 2011

@improvizacia dakujem za info. Nepotesila si ma az tak velmi, ale drzim palce, nech sa to u vas napravi do dvoch rokov! Ja budem tiez dufat. No hold budeme musiet slecny naucit, ze sa nesmu hnevat, lebo inak nebudu pekne 😉

allison10
19. jan 2016

Ahojte, som rada, že som našla túto mini diskusiu. Mám doma 3týždňovú dcérku a tiež to má na čielku a trošku na viečkach. Na viečkach to až tak nevidno, no na čielku dosť. Ak môžem vedieť, ako je to u vašich detí, zmizlo to? už som kvôli tomu aj plakala, že jej to nezmizne, lebo tak som to čítala na nete... ako maminu ma to dosť trápi... Ďakujem za odpovede. 🙂

pele
15. feb 2016

@allison10 u mojich bab na koreni nosa a nad vieckami zmizlo skor ako mali rok. Nevidiet to ani pri hneve. Vzadu nad krkom im to ostalo, ale je to vo vlasoch, tam to nevadi. Jedna mala nieco aj na nozicke a to ostalo, len vybledlo. Najpravdepodobnejsie to tvojej zmizne, neboj sa. Ak nahodou by ostalo, tak velmi pravdepodobne velmi blede, plus este som niekde natrafila na diskusiu, kde baby davaju babatka aj osetrit laserom, ked im to nezmizne. Skus pogooglit, ak by nahodou, ale verim, ze to nebude treba.

allison10
15. feb 2016

@pele dakujem velmi pekne za odpovef.uz mi aj detska dr vravela ze da nenam bat ze v tej oblasti kde to ma ze to zmizne ze horsie by bolo keby to ma na bocnych stranach tvaricky... Tak snad sa toho aj my zbavime.dakujem 😉

veve10
12. apr 2017

@allison10 ahoj. Tak ako, zmizlo vam to? Moja mala to ma od narodenia, na cielku, vieckach, spicke nosa a najvyraznejsie nad perou (doslova "na Adolfa"). Moja mama vravela, ze som to na tych istych miestach mala aj, zmizlo to vraj do roka...ale si nie som uplne ista ci sa to teda nededi. U vas to nikto v rodine nemal? Vdaka za odpoved.

allison10
12. apr 2017

@veve10 Ahoj,nie,nikto to nemal... No Emmka má 15mes a je to vidno už iba keď plače alebo jej je teplo. Mala to aj vzadu nad krkom a tam to už nie je. Niekde som čítala že to zmizne do 1-2 rokov. Koľko má tvoja mala?

veve10
20. apr 2017

Ma iba necele 4 mesiace. Tak dufam, ze to zmizne.

katriona1
24. máj 2017

@veve10 moje dcera to mela mezi obocim, trochu na boku nosa a vzadu na temeni ve vlasech, postupne to svetlalo a uz v pul roce roce to bylo malo vyrazne, dnes ma 3 roky a vyatoupne to kdyz breci, normalne si toho vsimne asi jenom ten kdo vi, ze to tam mela 🙂 a je to dedicne, mel tomanzel a ma to ted i syn, manzel po tom nema uz ani stopy, ani pri hnevu ne 🙂 takze se tim nijak neznepokojuji

veronero
16. mar 2023

@veve10 ako to s vami dopadlo? Zmizlo to časom? Syn to ma tiež na pere pod nosom dosť výrazné.

andrejkap123
11. okt 2024

Ahojte vidim ze nikto velmi po čase neodpise ako to vyzera teraz ale skusim sa opytat. Odislo vam to? Ked ano tak kedy? Nasa to ma na viecku a na cele od narodenia.