icon

Teplota u 8-mesačnej bez iných príznakov

dominika31071987
12. jún 2019

ahojte, moja mala (8mesiacov) ma uz dve noci a dva dni zvysenu teplotu.. pohybuje sa to od 37 - 38,5
vzdy jej to zrazim s panadolom
nema ziadne ine problemy, vyrazky, kasel, sopel.. nema este ani jeden zub, moze to byt tym? mam s nou ist k doktorke?

alenah31
12. jún 2019

@dominika31071987 pozri ďasienka...nemá naliate? Jasné, môžu to byť zúbky....ale môžu ju trápiť aj tieto vysoké teplá, niekedy detičky takto reagujú. A nebola dlhšie na slniečku? Ak by to neprechádzalo určite by som zašla k Dr. zajtra je už štvrtok a víkend pred dverami - nech potom nebeháš po pohotovostiach k doktorom, ktorých nepoznáš (aj keď netvrdím, že by nepomohli, no vlastný je vždy lepší).

majka238
12. jún 2019

@dominika31071987 este by som aspon den pockala, moze to byt aj siesta choroba (3 dni teploty, potom klesnu a dieta sa vysype vyrazkami) alebo nejaka viroza co sama ustupi. Ak bude teplota dlhsie ako tri dni tak by som pre istotu zasla k dr. nech ju pozrie.

bronik89
12. jún 2019

kludne to moze byt sposobene tym, ze jej pojdu zubky ale taktiez ma napadli tie horucavy, ktore su vonku.

nikpa
12. jún 2019

@dominika31071987 tiež si myslím, že zuby. Syn mal pri šiestej chorobe oveľa vyššie teploty a na tretí deň sa vychádzal. Ale ak by teplota trvala viac ako 3, 4 dni pre istotu by som zašla k dr.aspon CRP urobí, pozrie hrdlo. A naša keď sme k nej prišli, stacil jeden kuk do hrdla a hneď mi povedala ktoré zuby sa tlačia a aj tak bolo. A ja som mu doma
každý deň študovala ústa a nič som si tam nevšimla 🙂

emmusska
12. jún 2019

@dominika31071987 zo zubov by to bolo dost pravdepodobne, ze to ma...

katrinka8
12. jún 2019

@dominika31071987 - do 38,2, niektoré zdroje hovoria až do 38,5 by sa teplota zrážať u detí nemala, Telo ňou bojuje samo proti chorobe, a zrazením teploty mu ten "boj" maríme. Obvykle taká teplota zvykne sama do 2-3 dní buď ustúpiť (čiže "boj vyhratý"), alebo sa proste zvýši a pridružia sa aj iné príznaky, a vtedy je jasné, že ide o chorobu a tam treba už inak postupovať.