Terapia hrou

alex2019
30. júl 2022

Ahojte, psychologicka v logopedickom centre nam odporucila terapiu hrou pre 3,5 rocneho syna, lebo som jej hovorila, ze mam pocit, ze nezvladame jeho spravanie. Zatial sa mi nepodarilo skontaktovat s tou pani/organizaciou co sa tomu v BA venuje (mozno je ich viac, neviem, nasla som jednu, len teda dovolat sa tam niekomu je evidentne zazrak), ale teda kym sa tam dovolam, tak mi napadlo, ze vlastne ani velmi neviem o co ma ist a teda ci tu nie je niekto, kto s tym ma skusenost, a ak ano, ci je to podla vas odporucania hodne. Dakujem.

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dorottka
30. júl 2022

Existuje k tomu vyborna kniha od E. Reichelovej, vola sa tusim Na chvilu Freudom. Ta terapia (filialna) je inak velmi ucinna, deti casto nevedia vyjadrit, co ich trapi, cez tu hru to maju terapeutky ako na dlani, je to podla mna super. Poznam viacero rodin, ktore na to chodia a vysledky vidno.

alex2019
autor
30. júl 2022

@dorottka toto presne ona vravela, ze cez hru vie dieta vyjadrit pocity a ze on je frustrovany (podla nej porimarne z toho, ze ma noveho surodenca) a ze teda by mu to mohlo pomoct. hovorila som jej totiz, ze ion sa nikdy nehral tym stylom, ze by napr konik sa isiel napapat, auto daco nabralo a odviezlo.. ma kopec lega napr a aj sme mu postaviuli aj taku leģo zeleznicu a veci k tomu ale on sa hra tak velmi obmedzene. ale ja si myslim, ze moznio ani my sa s nim oposte nevieme hrat, ze aj my by sme sa to potrebovali naucit a viudela som, ze tam maju aj nejake take sedenie pre rodicov..

naturalka
30. júl 2022

Ahoj, neviem, ci si skusala kontaktovat Janku Zemandl (www.rodinnapsychologia.sk), ta sa venuje filialnej terapii, myslim, ze funguje v BA. Nemam sice s filialkou osobnu skusenost, ale mam za to, ze je to skvely sposob, ako dietatu pomoct zvladnut to, co samo nevie spracovat…Odporucam tuto knihu 🙂

martulienka58
30. júl 2022

@alex2019 v tejto terapii ide o to, ze dieta skrz tu hru odkryje svoje emocie, potreby, to co ho trapi. Pre to dieta, je terapia hrou komunikacnym kanalom, tym,ze dieta este neviem tak reagovat na otazky, ide sa na to cez tu hru. Prave ta hra je terapeutickym nastrojom.

bajka22
29. okt 2022

Ahojte, má niekto prosím knihu na predaj - na chvíľu freudom? Ďakujem

katka12389
30. okt 2022

@bajka22 dobrý deň áno ja

katyninka
22. nov 2022

@katka12389 dobrý deň, máte knihu od reichelovej ešte na predaj?

katka12389
23. nov 2022

@katyninka dobrý deň už si ju zobrala pani čo hore písala

katyninka
23. nov 2022

@bajka22 dobrý deň,nepredali by ste knihu na chvíľu freudom?