Tipy a triky na domáce strihanie detí
Skúšali ste strojčekom či nožnicami? Nemáte nejaké tipy na strojček, videá ako urobiť pekný strih aj doma?
Kupit si plachtu na strihanie. Používam na synove nenormálne huste vlasy normálny mužov strojcek a vrch hlavy nožnicami. Na YouTube je kopa instruktaznych videí na rôzne strihy
@lilitela mne sa nepodaril veľmi prkný strih nožnicami a prešli sme na kaderníčku znova no teraz zas chcem skúsiť, možno strojčekom.
@maddie1711 nemáš nejaké video ktoré tebe pomohlo?
Stihame najprv muza, potom drobca. Nema to rad, ale zmieril sa. Strihanie ho stekli.😄
Pozera pri tom vzdy rozpravku
Chce to urcite cvik. Ked clovek robi rychlejsie, tak sa straca "kvalita". A tiez som sla podla videa, je ich dost na webe.
Nemám už žiadne konkretne, môjho striham už 8 a pól roka čiže uz video nepotrebujem. A keď bol menší a nechcelo sa mi počas leta babrať s tým vrchom hlavy tak som mu všetko stiahla na krátko.
https://www.youtube.com/watch?v=VUnkenMZDcQNapríklad tento je jednoduchý. Ale musíš mat aj dobre nožnice a samozrejme to chce aj cvik. Tým že striham psov, nemám problém s pohyblivým ,,cieľom” a prácou ci už so strojčekom alebo nožnicami.
@zuzuliatko18 striháš strojčekom? Ak áno, na akom stupni spodok a na akom vrch? Prechody ideš od oka?
@maddie1711 :o ďakujem, vyzerá to dobre 🙂. Tiež striham nášho psa, ale tomu je jedno aký je výsledok 😂.
Dlzku podla.rocneho obdobie, prechody odhadom, resp. Cvikom. Muza striham uz roky, AJ svokra. A ano strojcekom. Nech je to rychle
@zuzuliatko18 ďakujem za odpoveď 🙂.
Síce si sa nepýtala mňa ale napr pri tomto strihu ten vrch idem len nožnicami, tie dlhšie vlasy ,,zrezavam” strojčekom a hrebeňom, a potom postupne podľa toho koľko zrezem, ale väčšinou od vrchu idem 9mm, a stale uberam kým sa nedostanem dole. V lete mu nechávam taký výraznejší prechod a idem na 3mm
@maddie1711 ďakujem ♥️.
Inak na tie mm by som sa nespoliehala, ja som najprv strihala strojcekom, ktory odsaval vlasy. Ten strihal super, nadvihoval vlasy a dlzka viac menej sedela na nastavene mm. Lenze pri dlhsich vlasoch bolo neustale treba vyprazdnovat zasobnik. Tak som kupila iny, bez odsavania a aj ked nastavim vyssi zostrih, napr 20 mm, tak ani nahodou to tolko nie je, ostava podstatne kratsi vlas.

Inak toto by aj mna zaujimalo. Ja som mensie strihala rucne noznicami, bolo to zdhavejsie, ale pre dieta priejmnejsie. Teraz som skusala strojcekom, co ide vyrazne rychlejsie, ale narobi bordelu a hlavne tym ze sa prechadza viackrat na jednom mieste, vznika mnozstvo malych vlasovych odrezkov, ktore dieta steklia na krku a je nervozne a mrvi sa.