Tipy na úspešné odplienkovanie dvojročného dieťaťa
Dievčatá, 2 ročná slečna, od mája do augusta som sa ju snažila zbaviť plienky. V auguste sa konečne začala pýtať na malú, veľkú som ešte musela striehnuť. A teraz posledné 2 dní sa zase prestala pýtať na malú. Dnes sa mi 3krát pocikala doobeda. 2 krát sa iba pýtala za celý deň. Nejaké tipy ako ďalej? Ďakujem
@anonym_autor neviem si predstavit 4 mesiace odplienkovavat dieta. Ked je dieta pripravene na treti den bude bez nehody.
Takze moj tip dalej by bolo nechat to tak. Na mesiac napr to odlozit, potom zas skusit..a uvidis ci to pojde alebo nie.
Dieta sa podla mna nema ani pytat..proste nocnik treba mat v dosahu, stiahne si same gate a aj cika same bez toho aby ta volalo.
Najlepsia rada je pockat, kym dietatu dzreje nervova sustava. Potom sa nebudes musiet o nic "snazit" a ani ju nebudes musiet "ucit". Odplienkuje sa takmer zo dna na den. Dovtedy je kazda namaha zbytocne stresujuca pre vsetky zucastnene strany a nic neprinesie
Tieto trápne rady... pani dokonalé zas..
Samozrejme, že to dieťa treba učiť, ukazovať mu, pomáhať, nepoznám dieťa, ktoré je na tretí deň bez nehody a ešte si aj samé dá dole nohavice 😂
Ale k veci, asi ste naozaj začali skoro, od mája do augusta je naozaj dlho.. nebola ešte pripravená, ale keďže sa od augusta pýta, tak pochopila o čo ide 🙂 to, že sa teraz prestala pýtať je úplne normálne.. ja mám dvojročnú pýta sa, ale stále ju beriem na wecko ja, keď už dlhšie nejde.. odplienkovaná je od augusta, v auguste mala 2roky, takže moja rada, stále pripomínať a brať cikať 🙂 neboj ona si zvykne
Samozrejme, že to dieťa treba učiť, ukazovať mu, pomáhať, nepoznám dieťa, ktoré je na tretí deň bez nehody a ešte si aj samé dá dole nohavice 😂
Ale k veci, asi ste naozaj začali skoro, od mája do augusta je naozaj dlho.. nebola ešte pripravená, ale keďže sa od augusta pýta, tak pochopila o čo ide 🙂 to, že sa teraz prestala pýtať je úplne normálne.. ja mám dvojročnú pýta sa, ale stále ju beriem na wecko ja, keď už dlhšie nejde.. odplienkovaná je od augusta, v auguste mala 2roky, takže moja rada, stále pripomínať a brať cikať 🙂 neboj ona si zvykne
@anonym_7e16ed moj sa odplienkoval za 3 dni a bez nehod. Len sme pockali kym bude na to zrely. Samozrejme odprevadzat na zachod, vylozit na misu bolo treba (neuznaval nocnik), ale sam hlasil, ze potrebuje
@anonym_7e16ed prid zoznamim ta s dcerou..nechapem naco tu treba utocit ked tu dostane autorka v dobrom mienenu radu akurat ju to bude len viac a viac frustrovat a viac bude prat a upratovat a dieta si este viac zdepta…moja dcera si gate davala sama dole v prvy den ked sme zacali, treti den bola komplet bez nehody. A nepisem ze sa dietatu nestane nehoda uz nikdy hlavne v tomto veku ked sa jasi alebo sa hra tak ze “nema ani cas ist cikat”.
A nepovazujem sa kvoli tomu za pani dokonalu. Je rozdiel dieta “ucit” a ucit…
Pripominat a brat cikat? To nie je odplienkovane dieta za to ze nenosi plienku. Ked ho musis brat cikat tak to nie je dieta ale pes…
Kazde dieta je ine. V lete sa lahko skusa odplienkovanie. Teraz na jesen je to uz tazsie. Ale ked mas za sebou tolko mesiacov, uz by som sa nevracala spat k plienke a trpezlivo a bez vycitiek prezliekala. Raz dozrie. Len netreba z toho robit vedu a najma dcerku nikdy nekarhat.
@anonym_autor Nechaj ju tak. Potvrdzujem na vlastnej skusenosti, ze pripravene dieta sa odpienkuje za 2-3 dni. A ten strasne vtipny komentar, ci si ma dat dieta same dole gate iba potrdzuje, ze ludia tomu nerozumeju. Nie, nemusi si same davat dole gate, ma sa same pytat ak citi potrebu. To je podstata odpienkovania. Dieta citi potrebu a vypyta sa na wc.
@anonym_7e16ed preco na nas útočíš ?? Predstav si ,ja som jedného pekného vianočného dňa dala dcere dole plienku ,dala nočník do obývaku a od poobedia toho istého dňa bola oficiálne odplienkovana a nemala ani jednu nehodu.a i ked je to pre teba nepredstaviteľne ,aj sa sama vyzliekla 🤷🏼♀️
Mala 2r a 2 mes.

@anonym_autor prečo ju “učíš” odplienkovat sa?? Deti vedia, kedy je ten čas…