icon

Tri deti v dnešnej dobe. Je to luxus?

zofrinka
24. feb 2013

Ahojte, prosím rady, povzbudenia, možno odhovorenie.....máme dve deti, na 4 pokusy (2x potrat - nechcený), deti majú 2,5 a 5,5 roka, v septembri škola, škôlka..... a ja som akosi zatúžila po treťom bábenku. Mám 31 rokov, máme hypotéku, ale žijeme celkom slušne, niekedy máme viac, niekedy menej.....podľa mesiaca. Poraďte mi, išli by ste do toho?? Deti nadovšetko milujem, len sa bojím histórie, že každému môjmu dieťaťu predchádzal spontánny potrat. Inak tehotenstvá bezproblémové, pôrody tiež, obaja mali cez 4 kg. 🙂 Bytovo sme zabezpečení, máme 4 izbák. Raďte, prosím!!! Žofrinka

suez
25. feb 2013

My sice druhe len cakame, ale tiez by som chcela tri, ak uz nebudem too odl, kedze mam 36......mam vzor kamosku🙂)) Ta stale tvrdi ze dve decka su nic ale tri to uz je "svorka" a vzdy sa pri tom tak blazene usmieva. Byvaju v obycajnom 3-izbovom panelaku, obaja sice robia, ale nezarabaju bohvieco a napriek tomu su stastni. Kamoska ma dva diare, jeden pracovny a druhy "Detsky" kam si zapisuje vsetky kruzky, navstevy kamosov, doktorky a pod, lebo ako sama povedala pri troch sa to uz pamatat neda. No a co sa tyka financii, kde sa naje par hladnych krkov, jeden navyse je nic🙂 Drzim palceky a hlavne optimizmus a hlavu hore, vsetko bude tak ako ma byt a je uplne jedno co ti kto na konovi napise. Krasny dnicek

burina4
26. feb 2013

som rada a dakujem všetkým ktoré ste so mnou súhlasili.nie sme veriaci ale deti lubime a sme radi, že ich máme dosť a ked náhodou tak vychovame ved veľká krasna rodina je úžastne ked sa na starosť všetci zídeme 🙂

libka1
26. feb 2013

ja som tiez chcela 3 ale teraz som zistila ze by som 3 nezvladla.... nie financne, ale proste fyzicky... uz teraz vecer odpadavam od unavy a v byte to mame ako na smetisku, lebo ich neviem umravnit 😒 pokial sa na to citis tak by som si sen urcite splnila 😉 ja uz budem asi len cakat na vnucata 😀

avanti
4. mar 2013

Pre niekoho luxus - pre niekoho jednoducho stastie - kazdy sa na to diva inak - napr. Wanda Hricova a jej mama takto -
Veronika Hrycova - "Navyše som šťastná aj z Wandinho predsavzatia, že chce tri deti. Po tragédii, ktorá sa nám stala, prišla na to, že jedno či dve sú málo“.

marriah
5. mar 2013

@libka1 my máme tri, je to dosť práce, ale verím, že sa nám to vráti🙂

libka1
5. mar 2013

@marriah tisko ti zavidim ☹ stale nad tym uvazujem a hovorim si aby som to raz nelutovala,zas na druhej strane aj teraz uz starsej dcerke nemam cas az tak sa venovat lebo krpec je velky vagabund, tak nechcem aby na to este viac doplacala 😖 nieekdy mi jej je luto ze je obcas odstrkovana 🙄

amouramour
5. mar 2013

je to luxus🙂

zofrinka
autor
5. mar 2013

tak možno sme už na tom začali pracovať......🙂

emita
5. mar 2013

@zofrinka držím palce nech to ide hladko 😉 . sama sa tiež neviem dočkať chvíle kedy si povieme že ideme na tretie 🙂 deti mi dávajú radosť do života...

ssstanka
5. mar 2013

Ja mam tiez tri, dve baby vo veku 13 a 4,chlapätko 2roky.Niekedy je to fakt na nervy,ale staci,ze sa namna usmeju,hodia ten svoj nevinny pohlad a ja sa roztapam ako maslo 🙂

zofrinka
autor
5. mar 2013

@ssstanka to je presne to, čo vždy dostane aj mňa...ten nevinný úsmev a to krásne detské bľabotanie, uvidíme ako to dopadne!!

froschka
5. mar 2013

aj ja mam ti deticky a luxus nie je o pocte ale o tom ako ich dokazem a mozem zaopatrit. Ak by som mala vsetkym trom platit lyziarsky kurz, kruzky, vybavu na kruzky, dovolenka s 3 mi detmi ...a podobne veci tak je to luxus ale vsetko sa da aj za menej penazi. zalezi na kazdom v akej je situcii a nielen ci vo financnej ale aj moralnej

froschka
5. mar 2013

a casto sa mi stava ze ked pridem niekam s mojim osadenstvom tak po mne ziraju jak na pannu mariu, alebo v horsom pripade gulaju ocami!! Dnes na nakupe som mala najmladsiu v kosiku a dvojicky sa prechadzali medzi regalmi, boli o cosi hlucnejsie a stuchali do seba no ja som si s dobrou naladou nakupovala...ista pani vravi nahlas jej synovi Hen kukaj sa jake je to skarede co robia tie deti! ja som myslela ze ten moj kosik rovno nastartujem voci nej a zvalcujem ju! ale s usmevom som sa pobrala dalej.....proste o noc neslo, detsky frmol.....taka co ma jedno dieta len moze mykat plecami 😀

zofrinka
autor
6. mar 2013

@froschka presne tak!! Aj ja mám najradšej tie staré dôchodkyne, ktoré len poučujú, moralizujú....ale už som odolná!! Vždy si poviem, mňa môže nas...hnevať len inteligent!! 🙂

masinka
6. mar 2013

@froschka na dovolenky a lyzovacky chodime do apartmanov, takze cim viac nas je, tym lacnejsie ta dovolenka (na osobu) vyjde 😉 a lyze sme kupili najstarsej a mladsie to uz len dedia 😀 s dvojickami je to urcite finance narocnejsie, ale v podstate to vychadza tak, te kazde dalsie dieta je uz lacnejsie a lacnejsie 😀

andy03
6. mar 2013

podla mna to je luxus a riadny..ja osobne ked mi svagrina povedala ze chcu 4 deti len okale vyvalovala..vsak maju dve a aj tie maju problem uzivit, stale sa stazuju co nemaju a co im chyba...tak ja to berem z toho hladiska ze ked na to nemas tak akurat deti zbytocne trpia..ich otec chodi do nemecka na 2 mesiace a potom na tyzden domov.a takto stale dookola..toto nepochopim a odcudzujem.naco si deti spravit ked potom som neni s nimi??len makat a makat aby ich uzivil...
ale pokial na to mate a tak moc tuzite tak nevahaj..vsak jedine co po tebe zostane na tomto svete su deturence..my sa citime na max 2 aj keby sme si mohli dovolit aj 4 ale neviem si predstavit ako by som to casovo stihala..jak tu bolo spomiane choroby, konicky, venovanie detom, skola, stredna..platenie vysokej skoly.....pre mna bude aj dve dost 😅 😅 😅 drzim teda palce mnech sa rozhodnes ako sa rozhodnes.

januska010
6. mar 2013

Pre koho ako. Každé dieťatko je dar, či už plánované alebo neplánované. Ako tu už bolo napísané, je to šťastie a nie každá žena ho má. A čo povedia ľudia, to neriešim, ešte som sa s tým nestretla, tak neviem, aké to je, ale aj tak, bábo sme chceli a neľutujeme, budeme sa tešiť a ľúbiť ho . 🙂

dankapap
6. mar 2013

hlavne kopec srandy,ziadna nuda 🙂 🙂 🙂

zofrinka
autor
6. mar 2013

@januska010 to si napísala krásne!!

zofrinka
autor
6. mar 2013

@dankapap aj to je pravda!

januska010
7. mar 2013

@zofrinka Píšem len to, čo cítim 🙂

tatrankamoja
7. mar 2013

@zofrinka nie, tri detičky nie sú luxus, je to požehnanie a šťastie. zažila som rodinku s 5-timi detičkami v praxi a bolo to čosi úžasné 🙂 🙂 🙂
@broonislava - krásne napísané - súrodenci a vzájomná podpora - aj v dospelosti je to najkrajšie, čo môže byť 🙂 🙂 🙂

zofrinka
autor
23. mar 2013

@januska010 Ahoj, tak sa ti idem pochváliť!!! Čakáme to naše tretie bábo!! To bola ale rýchlovka, čo?? 🙂

adriana132
23. mar 2013

myslim ze ide hlavne o to ci su schopni postarat sa o dalsie dieta... zhodnotit predosle tehotenstva a obdobie po narodeni .financie, psychika atd.......napr. poznam ludi co sa museli vela obetovat ...do dvoch rokov dieta kazdu noc cca.1 hod. prevrieskalo a to islo spat o 10:30 a o 5:00 uz bolo hore...tak usudili ze dve im stacia, ze viac psychicky nezvladnu - kazdy ma inu hranicu,....ale ked je bezproblemove tehotenstvo,potom dieta krasne spinka, nema tazke obdobie vzdoru, je zdrave .vsetko je super tak preco nie aj viac ....potom uz starsie sa stara o to mladsie - je to aj pre deti dobre,skusenost do zivota ....aj my by sme chceli viac deti ...aj styri, ale vsetko sa este uvidi ako to budeme zvladat. vsetko ma svoj cas.
a blahozelam zofrinka ..tak nech vsetko dobre dopadne 🙂

veppa
24. mar 2013

Ak ma zena tuzbu mat tri deti,treba sa pokusit a naplnit tuzbu. V mojom okoli poznam par zien,ktore lutuju,ze nesli do tretieho. My sme mali tretie kolo "otvorene'. A ked som ho ja zatvorila /tiez som mala nejake zdravotne problemy/ - do 2och mesiacov som ostala tehotna. Aj som bola zaskocena, no o to viac potesena, ze ten hore to poriesil za nas a doprial nam krasnu bambulku. Deti su buducnost a vsetko ostatne je pominutelne. Urcite sa treba na to citit z roznych pohladov,no ak je to len "dilema" a podmienky by aj boli ... Jednoznacne som za tri deticky.

janicka11
24. mar 2013

Ja tiež prispejem,No ja osobne si myslím že to nieje otázka luxusu,aj ked určito sa človek ktorý zarába priemerný slovenský plat musí trošku uskromniť teda aspon počas tých 3 rokov na materskej. 🙂 Velmi držím palčeky.....Ja osobne by som veru brala aj tri detičky,šak čo,,je to krásne,čím ich je viac tým je veselšie..A velké rodiny su krasne 😉
@zofrinka Super gratulujem,držte sa a užívajte! 😅 😅

januska010
25. mar 2013

@zofrinka Ahoj, a ja ti z celého srdiečka gratulujem 🙂 Takže budeme obe do tretice novembrovky 🙂

zofrinka
autor
25. mar 2013

@januska010 ano ano!! 🙂

zuzkasu
31. mar 2013

AHojte dievčatá aké je to mať tri detičky???? MOja túžba po treťom dieťatku je silná, roky pribúdajú a ešte stále túžime po dievčatku. Ak to nevyjde samozrejme aj chlapček poteší hlavne nech je babatko zdravé, ale velmi sa bojím toho či to zvládnem, žijeme v 3 izbaku.

livka299
31. mar 2013

@zuzkasu je to fakt super. Hlavne sa nikdy nenudím. Dá sa to zvládnuť. Aj finančne aj psychicky. ´Tak ako sa hovorí že dieťa je radosť tak každým dieťatkom je násobená....