Trojročné dieťa neznesie ponožky

miruslb
17. aug 2021

Maminy poraďte
Mám doma 3 ročnú dcérku a nenávidí ponožky a pančuchy. Už som skúsila asi všetko. V lete to je paráda, chodí bosá všade kde sa dá. Keď nie, nastokne si sandále a hotovo. Ale ja neviem ako to bude keď sa ochladí.
Ako napríklad dnes. Ona má s tým problém hádam odjakživa, ale myslela som si, že ju to prejde, ale absolútne nie. Po včerajšej búrke bolo u nás ráno chladnejšie a mokro. Tak som jej išla obuť ponožky a botasky, ale to bol jeden neskutočný horor. Nakoniec išla do škôlky v botaskach, ale na boso.
Ona mi stále opakuje a aj ukazuje, že ten zošitý spoj na prstoch ju tlačí a jednoducho to neznesie. Neviete, či existujú nejaké bezšvové ponožky?
Alebo, čo mám skúsiť, nepomáha absolútne nič.

bibina32
17. aug 2021

@miruslb synovi som ponožky prevrátila na ruby, aby mal to zošité z vonkajšej strany. Jemu to potom nevadilo.

leuska15leuska15
17. aug 2021

@miruslb mne napríklad vadia všetky ponožky, ktoré nie sú zo 100% bavlny. Vadia mi aj 99%, absolútne to cítim a neobujem si ich :D ak si ich obujrm tak nemyslím na nič iné, len ako si ich vyzujem a som strašne vytocena, nahnevaná, lebo ma strašne štvu.... Mam to tak od detstva takže chapem tvoju dcéru :D ale u nej to asi nebude látkou, možno ale skus (zo 100% bavlny takmer ani nenájdeš ale je to naozaj rozdiel)

miadi
18. aug 2021

Poznam 😀prejde ju to neboj. U nas tak okolo 4r ( ale zas si odvykla od tenisiek minule leto a nenosi ich neznasa ako su tesne na nohu..) Ja tiez neznasam ponozky tiez to musi byt 100% bavlna alebo 98% uz 95% je hnus. 😜a nosim ich len December-marec ble ponozky 😀

majulino
18. aug 2021

@miadi nemusí, mam 8,5 rocnu krstnu dceru a stale ju to neprešlo
@miruslb pancuchy kupuj v kik tam maju bezšvove, take hrubsie, ze aj k satam a ponozky vacsinou pepco tam su take, len musíš popozerať poriadne

miruslb
autor
18. aug 2021

@miadi áno, tenisky, botasky, čižmy a akákoľvek iná obuv ako sú šľapky, sandále je tiež u nej problém. A ak si nakoniec obuje, tak naboso

miadi
18. aug 2021

@miruslb aj moje deti su vela na boso pol roka v roku ., to je ok je to zdrave barefoot 🦶🏻 ( okolo domu v parku na plazi ) prve roky ani von nechcela ist v zime Lebo bunda topanky vsetko bol boj hnev chcela ist von ako Eva Naha akoby boli tropy 😀no miluje sneh od cca 4r a od vtedy si v zime aj capicu da . Tie vymyslala ze ju ponozky tlacia .,- uz ich v pohode v zime nosi aj pancuchy mà rada.
Len tie tenisky ani za svet a volakedy ich nosila bez problemov.

matovicova
18. aug 2021

@miruslb kúpte jej voľnejšie kvalitnejšie ponožky, odporúčam Tatrasvit

bluka2
18. aug 2021

To ju chápem, ja som sa poslednú zimu až koncom decembra dopracovala k tomu, že som zbalila sandále a dala si topánky s ponožkami.
Zatiaľ ešte nie je zima, ešte by som ju nechala tak, aj keď to problém iba oddiali

slovakboy
19. aug 2021

@miruslb chce cítiť dotyk so zemou. Pozri si toto video. Nechte si ji hrát. Tak ju obúvaj naboso. Aj celu zimu. Sama sa rozhodne kedy si obuje ponožky. Nesnaž sa ju zlomiť. Zlomíš ju a bude nosiť ponožky. Ale o niečo dôležitejšie príde. Vo všetkom inom ťa počúva lebo musí alebo chce. Povedz jej že jej dovolíš chodiť naboso.