icon

Týždňové dieťa takmer vôbec nespí

oblecenieavecicky
20. júl 2014

Mám doma týždňové dieťatko a vôbec nespí. Celý deň, aj noc - bez preháňania - chce byť na prsníku. Mám trochu problémy s dojčením, ubudlo mi mlieko, očakávam už aj laktačnú poradkyňu. Ale nedá sa to vydržať, nespím ani dve hodiny a to odkedy sa narodila. Keď aj zaspí, dám ju do postieľky alebo k sebe. lebo si potrebujem zdriemnuť aj ja a ona je za 5 minút hore! A zas chce prsník. Už skutočne nevládzem... Starší syn toto nerobil...

Strana
z2
mimika1973
23. júl 2014

Babenky, mam podobny problem s mojim 3.tt syncekom! 😖 V noci si buva, prebudi sa 3x na papanie a potom zaspi, ale cez den vobec nechce spat, len cicik, byt v mojom naruci ked nie tak hned srdcovruco place! 😢 Ked sme zacali chodit vonku, tak pomohlo vozenie v aute, a v kociku, teda na zaciatku v autosedacke prilozenej na podvozku. To prespal aj 3 hodiny takto. À le doma v postielke ci na gauci nic! Mliecko mi tazko nabiehalo tiez, bolo to tazke aby bol napapany ako treba.
Tiez kojim, ale uz sme skusili dat zo dvakrat aj UM naprisytenie a dudu. Aj ked ju velmi od narodenia nechce, len pocmula 5 min, a tiez sa casto budi, nespi dlho cez den doma, a ja tiez nic neurobim, hoci kazdy mi vravi, oddychni si, najprv babetko a potom ostatne...hoci nemam cas ani prat, zehlit, navarit, upratat a tak, a to mi manzel nieco pomohol ked mal dovolenku...ale on zas tiez vsetko robit nevie...
Myslim, ze treba na to cas, a potom sa to vsetko upravi, teda dufam....zachvilu ideme mat 1 mesiac 😵

lujza999
29. júl 2014

@mimika1973 Nieco podobne som zazila s tym mojim malym stuplom. stale len na rukch alebo rev, mala oskm na vyber. poviem ti ale z vlastnej skusenosti ze presiel mesiac a prejde aj druhy a ty uz nebudes vladat, budes unavena psychicky aj fyzicky tak ako som bola aj ja. A naozaj neviem ktore z to je horsie. Nam pomohla visiaca hojdacka s pruzinou, niekomu skakanie na fit lopte, alebo satka. je vela moznosti, treba si len najst tu najlepsiu pre dieta a samozrejme aj pre teba.

amandas
29. júl 2014

verim ti ze to je vycerpavajuce.. prve tyzdne su najhorsie. podla mna malicka si musi zvyknut. mozno je z toho nervozna vsetkeho.. mozno sa jej neda spinkat a je nervozna aj z toho.. jedine co ju upokojuje je tvoj prsnik. ked mas problemy s dojcenim mozno je mala aj hladna. skus jej dat mozno aj UM a mozno to pomoze. ja som chcela tiez iba dojcit.. ale bohuzial to neslo...a k tomu moja dcerka nespala aj kvoli brusku.. najskor neplakavala. iba sa mrvila bola velmi nepokojna a stale iba na prsniku. takze viem co prezivas.. lekarka nam odporucila kvapky Coliprev s enzynom laktazy na koliku a brusko. mala bola po par tyzdnoch uplne fit. nasla si svoj rezim zacala aj lepsie papat.. takze chce to iba skusat a mat vela trpezlivosti

mamutka
29. júl 2014

mali sme to so synom rovnako. prvy rok som nespala viac ako 2 hodiny v kuse. prve mesiace bol hore hodinu co hodinu a dojcenie trvalo nenormalne dlho. Myslim tym 50 min a pod. Aj v noci, neustale. Priberal nadpriemerne, nebol problem v dojceni, nijaka nahrada umelym mliekom by to neriesila. On mal skryty reflux a pretom mohol papat len opatrne, po trochach. Tak som sa s tym zzila - kazdu chvilu papat a papat. Nic ine nepomohlo.
S mm sme sa tak rok a pol cudovali ako si ini ludia dokazu urobit druhe dieta, ze kedy 😀 no ale ich deti aj pospia... nas tych 20-30 min cez den dva krat a v noci max 1-2 hod v kuse. To je materska na zabitie, to som rovno mohla mat dvojicky.
drzim palce, nech sa to vylepsi, treba len preckat, pokial dieta neplace a pribera. Nestiham citat celu diskusiu, pisem len svoju skusenost. Bala som sa ze bude trpiet chronickou unavou ci co. Nie, on bol happy, okrem toho refuxu bol vzdy proste dieta plne energie, bez potreby vyspavania 🙂

ivana2503
29. júl 2014

Ja som mala to iste mala vobe cez den nespavala prvy mes. Druhy mes.potom sme zaspali aspon v kocari na 3 hod. Ale to sa uz po mes.zas zmenilo a zas sme boli na tom istom nikto mi neveril ze male babatko.nemoze spat ale bola som trosku uz naucena od prbeho toho trapila kolika aj.reflux u neho som vzdala aj kojenoe ale to som uz pri druhom nehcela urobit.tiez som myslela ze je hladna bo stale pytala a sala len 3 min.ale nie len sa chcelaukludnit tak som ku naucila ma dudlik i ked ho odmietala ale casom sa naucila a je jej verny kamarat 🙂 do pol roka bola zla potom sa ako tak naucila spinkat 2x do dna i ked len po nejakych 2hod. Niekedy len hod,a po rokuuuuuplne super 🙂 sice je stale upistana mama mama na ruky sama sa neprehra ale tak uz asi viem co jej je ale uplne super je ze ma ritual spania oonecne 🙂 ak sa da skus neprestat kojit ja som jej davala aj kazdu.hod. i ked bolo vela kriz bola som rada ze sme to prekonali... a sama ako padol rok odmietla nechapem preco 🙂 na spinkanie sme robili rituali vzdy isli na prechadzku potom chvilu pohrat a spat mali sme aj vibracnu hojdanu tam sa jej na 5 min.pacilo 🙂 niekedy aj dlhsie proste musela som vsetko skusat doteraz nechapem ako moze niekto povedat ze mat malinke babetko je uplne lahke super ano je to krasne ale aj narocne ja som bola u oboch psychicky aj fyzicky vycerpana oboch som mala nespacov 5 tyz.babatko mi spalo pocas dna iba 3 hod,z celeho dna ale pevne nervicky nakoniec stali zato zvladi sme to prajem aby to aj u vas preslo a nejake radi tam alebo tam proste babatka su niektore take citlive ze takto reaguju na vet v kt.su uplne stratene u nas esye pomohlo ked som ju zviazala do perinky citila sa opat v objati a v bezpeci .... prajem kopec zdravicka a vela spaaaaanku 😵

lauricita7
10. aug 2014

moja mala bola prve mesiace riadny vymyselnik.. so vsetkym..so spanim. s papanim.. no cista katastrofa a tvrdohlava uz od narodenia 🙂 mali sme obdobie kedy sa vobec nespalo.. potom obdobie kedy sa stale iba plakalo lalebo kedy bola iba na prsniku.. niekolko rokov som sa tesila na to ako budem matkou.. ale toto obdobie ma fakt znicilo.. pretoze clovek sa aj snazi.. ale je to velmi narocne ked je naozaj vycerpany zo vsetkych stranok.. zo zaciatku sa nam snazili pomahat aj stary rodicia.. ale postupne to vzdali. pretoze ked som sa od malej vzialila co i len na meter.. taky rev spustila. ze si to hned aj so svojou pomocou rozmysleli :D postupne sme zacali vymyslat rozne figle ako malu okabatit.. satkovali sme, davali sme ju na balkon.. (ked mala co i len maly naznak tepla bola nervozna a nezaspala) a to neohovorim co nastalo ked mala koliku.. hrozny plac.. ale naozaj.. susedia nam klopali ze co s nou robime ked tak place.. ze na nas zavolaju socialku :D chvalabohu mi kamaratka odporucila na koliku kvapky coliprev. s enzynom laktazy.. po par dnoch to bolo lepsie.. po pritom sme vsak cvicili nozickami, masirovali brusko.. pili caje.. satkovali.. skakali na lopte.. ked si spatne spomeniem na to obdobie.. uz sa na tom iba smejem. aj ked tebe teraz asi nie je moc do smiechu.. ale neboj sa.. je to velmi narocne obdobie.. ktore vsak raz urcite prejde a bude lepsie 🙂

loislane
10. aug 2014

Žiaden cumeľ, žiadne UM!!! To už rovno môžeš prestať kojiť. Počkať na laktačnú. Pozri si na mamile správne techniky pristatia zatiaľ, aby si neskončila s mastitídou kvôli ragádam. Dojčenie nie je len pitie materského mlieka. Pre také malé bábätko, obzvlášť ak je tesne po pôrode, čo je pre neho obrovský stres, je mama všetko. Chce a potrebuje ju cítiť, byť s ňou, upokojiť sa pri nej. Doporučujem nosenie v šatke a spoločné spanie.

Strana
z2