icon

,,Ublinknutie,,- ako čato to je u vašich 3-mesačných detí?

ladyelsa87
13. júl 2020

Možno sa to niektorým bude zdať smiešne, ale prosim buďte tolerantne, aj keď sa mozno pýtam hlúpo. Verte, že je to čisto len zo strachu o dieťa. Koľkokrát denne a v akom množstve moze bábo 3 a pol mesačné ublinknut? Nášmu sa to posledné 3 dni stáva aj 3-4x za deň, co predtým bolo max raz alebo vôbec. A kludne aj pol hodinu -hodinu po najedni alebo vonku v kočíku...
Po jedle ho samozrejme nechávam grgnut - niekedy jednoducho negrgne, nedám ho hneď ležať. Nejaví sa mi, ze by ho niečo bolelo, papa normálne, aj sa smeje.
Len sa mi zdá, ze je to zrazu nejak viacej. Nie je to vracanie, len mu vyjde mliečko. Je na UM. Budem rada, ak mi napíšete ako to majú, resp mali vaše detičky. Citala som, ze by sa to nemalo stavat viac ako 2x denne...

lindusss2016
13. júl 2020

Vsetko je v potiadku, pokial nezvracia tolko, aby mu to vo vyzive chybalo, tak je to ok 🙂

zuzana_ilkova
13. júl 2020

Ahij mne maly pravidelne do cca zaciatku 4mesiaca “ublinkaval” kym sa mu nevyvynula klapka zaludka a neudrzl potravu, niekedy aj 5x-6xdenne ... mne to robil lebo chcel jest vela ale neudrzal to v sebe... po zacati prikrmu sa tento problem stratil... nie je to problem pokial ti babatko pribera... mozno skus mensiu davku mlieka a castejsie davat ... mne pomohlo ked som davala 90mlieko kazde 2hodiny a nie 120 naraz ...

basska_b
13. júl 2020

Moja staršia tiež asi do 4 mesiacov aj 15x denne 😁 pokiaľ nevracia prúdom, nie je to žiadny problém

majamat
13. júl 2020

babatka este nemaju vyvinuty zvierac na zaludku a preto im lahsie vyjde jedlo hore, cize casto maju prirodzeny reflux. no pri silnom refluxe mozu vracat prudom, vacsie mnozstvo a kazdu chvilu, 4x za den je uplne v pohode. moja vygrckavala skoro stale. a ludne aj 3 hod, po jedle. niekedy sa to prejavi neskor, lebo sa zvysuje mnozstvo mlieka, ktore babo vypije. cim viac, tym plnsi je zaludok, aj ked babi rastie, ale ten tlak tam je.

ladyelsa87
autor
13. júl 2020

@lindusss2016
@zuzana_ilkova
@basska_b
@majamat dakujem Vam 🙏 chvalabohu pribera pekne, nevracia. Tak ste ma upokojili, nechcem byt hystericka hneď a utekať so všetkým pediatricke 🙂

bakita24
Odpoveď bola odstránená