Učenie 26 mesačnej na nočník

6. dec 2021

Ahojte. Mám 26 mesačnú dcéru, keď sa jej spýtam ako sa ma pýtať na nočník tak povie, ale proste nič tam nespraví. Starší syn sa pekne naučil keď mal 2, 5 r ani neviem už ako sa to naučil, ale bolo to pekne. A porad aj na noc, plienky už mával dlho dlho suché. A toto moje druhé dieťatko proste, to je ťažko. Už som aj motivovala cikacou panenkou ale nejak ju to nezaujalo. Dnes prvý krát vydržala na nočníku vic ako 2 minúty, a keď sa postavila co chvíľa a už bola mokrá. Zas ma premaha strach ze sa to nenaučí a mňa budu považovať za zlú mamu. :/ asi moc tlačím..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ladybug138
6. dec 2021

Ahoj, v lete sme riesili podobny problem, deti v 26m uz vedia, co sa po nich chce, ale velakrat su lenive sa nieco taketo ucit, plienka je jednoduchsia...moje osvedcene tipy - dat dolu plienku a nenasadzovat ju..len na spanie, teraz je to horsie, ked je zima, my sme oducali na jesen...ked sa pocika alebo pokaka, tak najlepsie je, ked si to aj vsimne, takze som ju obcas nechala trochu, aby si to vsimla, ale zase nie dlho, aby nedostala zapal, dolezite je nenadavat, len upozornit, ze sa to dava do nocnika alebo do WC..medzitym posadzat na nocnik, priapdne na wc s redukciou, aby si zvykala, snazit sa zaujat, aby vydrzlaa chvilocku sediet, mozno sa jej podari. Ked sa podari, tak vela tlieskat, chvalit, tesit sa. Na zaciatku bude vsetko mokre, na gauc som davala podlozku, aj do auta. Trvalo to asi tyzden, potom sa jej to zacalo spajat a uz cika len na velke wc. Zaklad je vydrzat!

zuy1293
7. dec 2021

Ahoj aj my to riešime, ale trocha sme pokročili tak sa raz, dvakrat vyciká... Ale netlač... Bude to horšie. Myslím, že je pokrok, že si tam sadne aspoň, aj keď sa nevyciká. Ja čakám na leto aby som ju mohla nechať bez plienky trocha a to už natrenujeme dáko. Takže mne na teraz stačí takýto postup . Ty sa netráp, najdete si spôsob. Hlavne sa neporovnávaj, alebo neporovnavaj, že v okolí deti jej veku to vedia, alebo starší to už mal zvládnuté. Si dobrá mamina, venuješ sa ono to pôjde 😉 veľa trpezlivosti a zvládneme to 😊

oli18
7. dec 2021

Nas bude mat za chvilu 3 roky a na nocnik sa nenaucil vobec. Tak sme to vzdali a davame ho rovno na wc. Bez redukcie. Nechce ju. Taketo velke dieta uz na nocniku neobsedi. Preto treba dieta zvykat na sedenie na nocniku od vtedy, ako zacne sadiet. To sa osvedcilo pri najstarsom a v 1,5 roku uz nemal plienku. Vedel povedat eeee.
Takze skus rovno wc, nalakaj ho na splachovanie.