Umrnčané dieťa. Ako riešiť závislosť na matke?
Dobrý deň, mám 15 mesačného syna, ktorý keď je so mnou stále mrnčí, akoby chce ísť na ruky alebo aby som sa venovala. Nedá sa mi nič spraviť, ani variť, lebo ma automaticky drží za nohavice a kričí mama, keď si nevšímam tak plače. Snažím sa nebrať na ruky, vysvetliť že teraz nemôže. Slovo mama kričí asi aj 200 krát denne. Do ohrádky keď položím, spustí plač až sa zajakáva, tak nedávam. Keď je s otcom, pekne sa hrá a nič z tohto nerobí, s ním je cely deň v kľude. Akonáhle vojdem ja, už plače a mrnčí. Som z toho nešťastná, ako ste to riešili ak ste mali podobne ? Od začiatku to bolo kontaktné dieťa, ale myslela som, že to časom prejde
1. Ty si jeho bezpečné miesto, pri ktorom môže vypustiť emócie. A 2. (Všimla som si aj u nás doma) muž sa venuje dieťaťu naplno, jemu nejde pri hre hlavou, že musí vyprať, umyť riady atď. Je pri hre s dieťaťom 100% prítomný, to my ženy tak úplne nevieme 🙂 , takže skús sa dieťaťu 15 minút plne venovať. Žiadny rušivý element fyzicky ani v hlave. Ono to môže robiť zázraky
@mata44225 keď ho teraz nebudeš mojkať keď má na to vek, vráti sa ti to v podobe problémov keď bude väčší. Jednoducho som mala nosič, ale my sme sa mojkali veľa takže potrebu kontaktu mali naplnenú. Píšeš od začiatku… veď má len 15 mesiacov.
Musiš vydržať a prejde to
Koľko žien by čo za to dalo, aby si mohli privinúť dieťa, ktoré kričí 20 ráz do dňa mama a koľko žien autistických deti by skákalo od radosti, keby sa ich dieťa prejavovalo. Žena váž si čo máš a daj dieťaťu čo teraz potrebuje.
@jakubrianka Áno aj ja som nosila do 7 mesiacov v nosiči, lebo nebolo možné položiť ho do kočíka, hneď bol plač. S kočíkom teraz už problém nemáme. Keď sme doma hráme sa cely deň spolu, aj sa mojkáme, aj starí rodičia sa často hrávajú. Varím aj upratujem kým spí a zvyšok času sa venujem. Tak si myslím, že tej pozornosti má dosť. Aj na wc si ho beriem so sebou, lebo inak by bol plač. Skôr nerozumiem, že prečo pri mne stále mrnčí a pri mužovi je to kľudné dieťa aj sa samo hrá, asi má voči nemu väčší rešpekt, neviem
@mata44225 pri matke vypúšťa paru a v tomto veku je predsa normálne že dieťa chce byť stále s matkou.
Vsak je to este babo, pri tebe sa citi najlepsie a vypusta paru. Musis to vydrzat, ja si neviem predstavit, ze mi som mu tu potrebu nenaplnila.
Moj 3 rocny chytil prvykrat separacnu uzkost az teraz, jezisi to bolo otravne ale tulila som ho vzdy ked potreboval. Neviem si predstavit, ze ho poslem prec plakat, sameho
@mata44225 mozno je to otravne, ale je to malicke babo a potrebuje ta. nebrat ho na ruky je najhorsim riesenim...
Tvoje dieta nie je umrncane. Ma separacnu uzkost ako z ucebnice. Momentalne si skratka jeho stred vesmiru. A pri tebe mrnci lebo pri tebe sa odvazi prejavit svoje emocie. To je tiez ako z ucebnice ze dieta je v pohode a ked pride mama sa rozreve - ano, lebo konecne moze v bezpeci vypustit paru a ventiluje vsetko nahromadene. A v normalnom dni, ked ste len vy, ti za pochodu zaluje kazdu boliestku, pocit, malu krivdu. Je to vycerpavajuce, ale prejde to. Len vydrz, si mama. Si najviac.

Este je malicky. Musis vydrzat, ked mas taketo kontaktne dieta. Casom to prejde, ale o par rokov.