icon

Upratovanie po deťoch na ihrisku

12. okt 2025

Už druhý krát sa nám stalo ze sme so synom šli na ihrisko a na preliezke bola grcka. Dne sto bolo na 100% natravene dojčenské mlieko takže tu nie je priestor na blbé komentáre ze možno to neboli deti. Ihrisko vzdialrne na par desiatok krokov od DMka ak by niekto chcel argumentovať aj tým, že mamička zabudla servítky. Ja úplne chápem, že takéto nehody sa stávajú. Ale to je problém to poutierat po svojom dieťati?? Môj syn sa už tiez dogrcal na ihrisku, vtedy som pri sebe naozaj nič nemala. Utekali sme domov aby taky mokrý neprechladol a asi o 2 hodky (keď prišiel muž z prace a ostal som synom) ja som šla upratať miesto po svojom synovi! Tak poprosím budme k sebe ohľaduplné a zároveň učme naše deti tomu, čo je správne a slušné

Strana
z2
anonym_42b5dd
12. okt 2025

@anonym_autor ona možno tiez čakala kým sa jej manžel o 2 hodiny vráti , a potom to šla umyt

autor
12. okt 2025
@anonym_42b5dd

@anonym_autor ona možno tiez čakala kým sa jej manžel o 2 hodiny vráti , a potom to šla umyt

@anonym_42b5dd tak to asi nie, bolo to tam aj podvečer, ze by čakala cely deň? 🤔

anonym_42b5dd
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_42b5dd tak to asi nie, bolo to tam aj podvečer, ze by čakala cely deň? 🤔

@anonym_autor si trapna, tvoje dieta sa dogrca a čakáš 2 hodiny aj napriek tomu, že dm máš naskok. :D tak caka kým jej manžel príde o 22 domov z poobednej, ci iný ľudia cas na uklid nemajú iba ty ?

anonym_530f08
12. okt 2025

@anonym_autor Nedramatizuj, dážď umyje.
A ty čo si čakala 2 hodiny? Mala si zbehnut do toho DM tiež.
Či po tebe to mohlo vydržať a ostatní sa hrať?

anonym_81e9d2
12. okt 2025

Som sa práve zgrcala z Teba , práve som si s chuťou zahryzla do šunky
Bože Monk, hneď zistila, že to bolo mlieko🙄🤦🏻‍♀️

Možno dieťa grcku hodilo a matka o Tom ani nevedela

anonym_76a864
12. okt 2025

@anonym_autor
urob si detsje ihrisko doma a bude vzdy cistucke!
Chidim sama von s 3 detmi, 6 &2,5 & polrocne. Nuz pride domov o piatej vecer a uz by som sa trhaka vakit 15 na ihrisko a itierat to, kym by muz bol s 3 detmu baciacimi za mamou - z toho jedno grcajuce ... A teda bezne zi sebou nenosim handu a tolko vody, aby som to vedeka umyt. Este sa mi to nestalo nikdy ale nie katl6dy ma len jedno dieta a kopu casu.
Zavolala by som na mestsky urad v takom pripade, u nas sa to da. Inak si po sebe utriem aj splachnek vodou, pokial deti nahodou vyleju caj ci padne zmrzlina. To su take malickosti. No realne pochybujem, ze vsetci pocjajuvna muzov a letia od chireho dietata umyvat zvratky a podobne.
Toto je tsky vykrik do tmy aj ked chaoem, ze ta to stve.
Mna skor vytocia do nepricetna kretenski psickari, ktori nechsju 💩 psa meter od ihriska na trave, cumia na deti a to ho... tam nechaju. Dva kroky od nich je kos aj sacky! Taki zasluzia zopar do drzky a psa odobrat!
Tak sa upokoj a nerozculuj sa, vacsinou to tie "hrozne" matky nerobia nadschval. Ci das aj prispevok o vagabundich grcajucich na ihriskach?

autor
12. okt 2025
@anonym_42b5dd

@anonym_autor si trapna, tvoje dieta sa dogrca a čakáš 2 hodiny aj napriek tomu, že dm máš naskok. :D tak caka kým jej manžel príde o 22 domov z poobednej, ci iný ľudia cas na uklid nemajú iba ty ?

@anonym_530f08
@anonym_42b5dd a kde som napísala ze nám sa to stalo na tom konkrétnom ihrisku, ktoré sa nachádza pri dmke ? Mudrlantky klasicky na MK 😆 keby sa vaše dieťa na ihrisku vyvalalo v grcke cudzieho dietata neviem ci by ste bli takto nad vecou v pohodicke 😃

anonym_098f8a
12. okt 2025

Možno vracalo akútne a nemali čas riešiť utieranie ihriska. Možno utekali na pohotovosť.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
12. okt 2025
@anonym_098f8a

Možno vracalo akútne a nemali čas riešiť utieranie ihriska. Možno utekali na pohotovosť.

@anonym_098f8a nič to nemení na tom ze toto odporúčanie: upratovať po svojich deťoch odkazujem všetkým mamičkám. Nech sú si vedomé a nech myslia aj na to ze sú to spoločne priestory, ktoré využívajú aj iné deti. Teraz tu neriešim konkrétny dôvody situácie prečo to konkrétna mamička v danej situácii nemohla urobiť.

autor
12. okt 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

@wolf_ s tým som samozrejme rátala, len ma zarazilo ze prevládajú útočné komentáre na mňa 😃 hadam každá chceme brat svoje deti na ciste ihrisko ci ? Alebo sú to komentáre práve od tých, ktoré nechávajú ten bordel ? 🤔😄

anonym_42b5dd
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_530f08
@anonym_42b5dd a kde som napísala ze nám sa to stalo na tom konkrétnom ihrisku, ktoré sa nachádza pri dmke ? Mudrlantky klasicky na MK 😆 keby sa vaše dieťa na ihrisku vyvalalo v grcke cudzieho dietata neviem ci by ste bli takto nad vecou v pohodicke 😃

@anonym_autor tak ja neviem na dieta si dávam pozor aby sa nevalalo kade tade ( male) staršie hádam vie, že sa nebude váľať v grckach. Mne je len smiešne to, ako ,,tvoja,, grcka mohla počkať 2 hodiny.. tak asi nemala cas to ísť ešte umyť :D a nie moje dieťa bordel nerobi, ešte sa nám nestalo,žeby sa povracala von 🙂

anonym_530f08
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_530f08

@anonym_autor dobre, ty mudrlantka😁 ešte raz si prečítaj svoj pôvodný príspevok, z ktorého vôbec nie je jasné, že by išlo o iné ihrisko.
A už vidím, kto skôr upratuje ihrisko, alebo ratuje svoje grcajuce dieťa.
A Nie, dieťa sa mi po grckach nevala, lebo stojím pri ňom a dávam pozor.
Čo by mi vadilo sú psie 💩

anonym_42b5dd
12. okt 2025
@anonym_530f08

@anonym_autor dobre, ty mudrlantka😁 ešte raz si prečítaj svoj pôvodný príspevok, z ktorého vôbec nie je jasné, že by išlo o iné ihrisko.

@anonym_530f08 no ved práve však aj ona so svojím slahala domov a nevadilo jej ze sa tam iné deti 2 hodiny valali v grckach

anonym_b7278e
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty si nepočula o poobednej? Nočnej?

anonym_f3a140
12. okt 2025
@anonym_530f08

@anonym_530f08 Ak by tam bol moj pes, tak tam ta grcka dlho neostane 🤢.. a vykaly zbierame vsetci psickari u nas...

autor
12. okt 2025
@anonym_530f08

@anonym_42b5dd
@anonym_530f08
Prehnane sa chytate za slová. To aby tu človek písal do detailov 😃 tak trošku nech to upresním. Grcka bola v tuneli cez ktorý deti lezú k smykalke. Naozaj som nemala šancu vedieť ze tam ta grcka je, iba ze by som ten tunel šla preliezt pred tým než som tam dala syna 😃 a to kedy ja som upratala grcku po mojom synovi je totálne nepodstatne. To som len spomenula v súvislosti s tým, že aj keď sa to hneď nedá vyriešiť tak vždy je možnosť ako sa o to postarať 😃

autor
12. okt 2025
@anonym_42b5dd

@anonym_530f08 no ved práve však aj ona so svojím slahala domov a nevadilo jej ze sa tam iné deti 2 hodiny valali v grckach

@anonym_42b5dd vadilo. Preto som to prisla upratat 😃

anonym_a40a58
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_530f08

@anonym_autor a odkial vies ze sa ine dieta nevyvalalo v tvojom "bordeli" co si nechala dve hodiny?To uz nieje fuj?Typicka mudrlantka na MK.

anonym_30456d
12. okt 2025

@anonym_autor minule tu bola téma ako deti cikajú vonku, lebo potrebujú a aký je to strašný hnus, teraz zase grcačky na ihrisku, v tuneli. Možno fakt ta matka nevedela, že sa tam dieťa zgrcalo, bolo to predsa v tuneli. Matka sedela na lavičke, kecala s inou matkou, decko vliezlo do tunela, hodilo grcku a vyšlo von. Ked už takto verejne autorka apeluje na neporiadne matky, tak prosím aj ja všetkých psíčkarov, aby hovna po psoch spratavali. Ja osobne som grcku síce na ihrisku ešte nevidela, ale psích hovien je vždy, keď vyjdem vonku z bloku fakt veľa. Fakt, fakt veľa.😵‍💫

anonym_42b5dd
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_42b5dd vadilo. Preto som to prisla upratat 😃

@anonym_autor ale nie hneď v momente .. doma si trpla co sa tam deje ? :D

anonym_a40a58
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_42b5dd
@anonym_530f08
Prehnane sa chytate za slová. To aby tu človek písal do detailov 😃 tak trošku nech to upresním. Grcka bola v tuneli cez ktorý deti lezú k smykalke. Naozaj som nemala šancu vedieť ze tam ta grcka je, iba ze by som ten tunel šla preliezt pred tým než som tam dala syna 😃 a to kedy ja som upratala grcku po mojom synovi je totálne nepodstatne. To som len spomenula v súvislosti s tým, že aj keď sa to hneď nedá vyriešiť tak vždy je možnosť ako sa o to postarať 😃

@anonym_autor odkial vies ze to nesla upratat neskor presne ako ty?To ze si tam bola aj neskor?Mozno to upratala o 22.00.

beata_k
12. okt 2025

@anonym_autor Preco sa tvoje dieta dogrcalo na ihrisku? Si ho tam vzala chore, ci ma alergiu? 😁

elzu
12. okt 2025

Jeste ze se mi ani jedno dite ze tri na hristi nedogrcalo, ale kdyby se mi to stalo- asi bych na to hodila hromadu pisku a vydrolila to dosucha 🤣🤣🤣

Mne prijdou horsi vajgly, plechovky od redbulu a sacky od chipsu, co pohazuji v okoli hriste ci na hristi rodiče deti.

sissy27
12. okt 2025

@anonym_autor jezisi a to ked zistis, ze tam po nociach spinia macky a kolkokrat aj dospeli…
Neviem ktory pricetny clovek skuma zblizka grcku, no ale tak vezmem flasu s vodou a splachnem to. Mozno dotycna rychlo zachranovala grcajuce dieta a ani si nevsimla preliezku, ktora je beztak komplet spinava.

autor
12. okt 2025
@beata_k

@anonym_autor Preco sa tvoje dieta dogrcalo na ihrisku? Si ho tam vzala chore, ci ma alergiu? 😁

@beata_k točil ho jeho bratranec na kolotoči a prišlo mu zle 😃

beata_k
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 😄🙈

jana_eyre_2
12. okt 2025

Často rada spomínam na časy keď boli deti malé.. a potom si otvorím diskusiu o grcke na ihrisku, o soploch v škôlke, o tahaniciach v detskom kútiku, čítam nastvate matky na všetkých na okolo a vtedy si uvedomím aká som šťastná že moje deti sú už tak veľké že nemusím riešiť takéto starosti matiek ktoré vždy všetko urobia tip top a dokonalo..

A len aby som nebola obvinena, myslím že sa žiadne moje dieťa nikdy nevygrcalo na ihrisku, len na parkovisku, vždy som všetko upratala.. ale ani ma nikdy nevytacali takéto záležitosti.. nehody sa proste stávajú, matky si často v strese ani neuvedomia.. niekedy si dokonca ani nemusia všimnúť že si dieťa niekde odgrclo.. 🤷🏻‍♀️

anonym_7ac96e
12. okt 2025

Ach bože, mne je tak smutno z niektorých moderných matiek. Ženy áno, treba si po sebe upratovať. Tak ako by sa mali upratať hračky na miesto, treba odstrániť aj grcky, hovienka, obaly a pod. Veď je to základná slušnosť. Ale mňa už fakt nič na mamickach neprekvapí. Keď vidím, ako si nevedia dať rady s vlastným dieťaťom, ani sa nečudujem niektorým názorom. Včera som čítala diskusiu, kde kopec mamičiek obhajovalo nejaké myslim 3r dieťa, ktoré má kadejaké maniere a ziape po návštevách a iných deťoch. Mamičky sa rozplývali, že je maličký, že má na to nárok, lebo návšteva si k ním dovolila prísť, on na nich nemal náladu a pod 🤦‍♀️ kristepane.. tu zase jedna mamička napíše, aby sme boli k sebe ohľaduplní a čistili SPOLOČNÉ VEREJNÉ priestranstva a dostane náklad… ja neviem, divná doba.. však vychovavajme deti, veďme ich k poriadku, slušnosti, empatii… a buďme všetci menej vzťahovační, svet bude krajší

anonym_42b5dd
12. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak to musela byt dobra sabla, dúfam, že po tebe ostatny matky aspoň poriadne zazerali, ked si ti tam nechala schnut 2 hodiny :D
Robíš z toho hroznú tragédiu a vidíš stane sa, nik ta za to neukamenoval za to ty pre 1 zvratok z mlieka... co si naozaj ta mama nemusela všimnúť.
Tak z hlboká dychaj a upokoj sa 🙂

Strana
z2