Upratovanie po deťoch na ihrisku
Už druhý krát sa nám stalo ze sme so synom šli na ihrisko a na preliezke bola grcka. Dne sto bolo na 100% natravene dojčenské mlieko takže tu nie je priestor na blbé komentáre ze možno to neboli deti. Ihrisko vzdialrne na par desiatok krokov od DMka ak by niekto chcel argumentovať aj tým, že mamička zabudla servítky. Ja úplne chápem, že takéto nehody sa stávajú. Ale to je problém to poutierat po svojom dieťati?? Môj syn sa už tiez dogrcal na ihrisku, vtedy som pri sebe naozaj nič nemala. Utekali sme domov aby taky mokrý neprechladol a asi o 2 hodky (keď prišiel muž z prace a ostal som synom) ja som šla upratať miesto po svojom synovi! Tak poprosím budme k sebe ohľaduplné a zároveň učme naše deti tomu, čo je správne a slušné
Ach bože, mne je tak smutno z niektorých moderných matiek. Ženy áno, treba si po sebe upratovať. Tak ako by sa mali upratať hračky na miesto, treba odstrániť aj grcky, hovienka, obaly a pod. Veď je to základná slušnosť. Ale mňa už fakt nič na mamickach neprekvapí. Keď vidím, ako si nevedia dať rady s vlastným dieťaťom, ani sa nečudujem niektorým názorom. Včera som čítala diskusiu, kde kopec mamičiek obhajovalo nejaké myslim 3r dieťa, ktoré má kadejaké maniere a ziape po návštevách a iných deťoch. Mamičky sa rozplývali, že je maličký, že má na to nárok, lebo návšteva si k ním dovolila prísť, on na nich nemal náladu a pod 🤦♀️ kristepane.. tu zase jedna mamička napíše, aby sme boli k sebe ohľaduplní a čistili SPOLOČNÉ VEREJNÉ priestranstva a dostane náklad… ja neviem, divná doba.. však vychovavajme deti, veďme ich k poriadku, slušnosti, empatii… a buďme všetci menej vzťahovační, svet bude krajší
@anonym_7ac96e ďakujem velmi pekne za jeden z mála, alebo teda jediný normlany komentár. Za to ze si tu ako jediná pochopila pointu a nenavazas sa do mňa. Lebo všetkých ostatných komentujucich sú deti dokonale a vlastne oni tiež. Nemali by sa ženy nahodou podporovať? 😃 mali. Ale chodia si vybojat svoje frustrácie z materskej do komentárov sem na MK. Tu si môžu "kopnut" do ľudí cez komentár lebo z očí do očí by sa takto nevyjadrovali.
Hádam im to tu trosku pohladilo ego
Ja som posielala moje deti a ich kamosov upratat po sebe zakazdym ten bordel, ked nejaky nechali na ihrisku (co bolo vzdy, ked dostali peniaze a sli si nieco kupit do obchodu🙃)- a tu si pripadam ako ufon, ze som to vobec od tych deti pozadovala....🫣🫣🫣
@anonym_42b5dd tak to ty budeš tiez z tých matiek co radi zazeraju keď druhe dieta nie je tak dokonale ako to tvoje 😃 ľutujem ze som si tu vonec vyliala srdce 😄 čakala som trocha podpory ze som mnou zeny súhlasia aby sme chodili všetci na v ramco možnosti čisté ihriska ale takýto náklad a analyzovanie prečo matka v konkrétnej situácii grcku nechala tak....dovidenia zeny sú hrozne 🤣🤣
@anonym_autor mýliš sa, ja som ta matka po ktorej zazeraju lebo moje dieta ma obdobie plaču za každú maličkosť :D ja som tym len chcela povedať, že tak ako s upratanim čakala ty, mohla aj ona
No ja si neviem predstavit, ze by sa moje dieta dogrcalo a ja si toho nevsimnem. Ale na dnesnych matkach, ktore viac cumia do mobilu ako na dieta ma to neprekvapuje. Nechapem ani tu mamicku ani teba, ze si neviete HNED po sebe vycistit nieco, co zaspini vase dieta. Idete na ihrisko bez akychkolvek vreckoviek nicoho? Hlava mi to nebere. A ked vidim, ze sa moje dieta toci ako zmyslou zbavene tak zakrocim, ocividne si na neho nedavala dostatocne pozor.
No ja si neviem predstavit, ze by sa moje dieta dogrcalo a ja si toho nevsimnem. Ale na dnesnych matkach, ktore viac cumia do mobilu ako na dieta ma to neprekvapuje. Nechapem ani tu mamicku ani teba, ze si neviete HNED po sebe vycistit nieco, co zaspini vase dieta. Idete na ihrisko bez akychkolvek vreckoviek nicoho? Hlava mi to nebere. A ked vidim, ze sa moje dieta toci ako zmyslou zbavene tak zakrocim, ocividne si na neho nedavala dostatocne pozor.
@cyberk no tak dovol, vôbec sa natočil ako zmyslov zbavený jednoducho nezvláda kolotoče a za druhe naša cesta na ihrisko nebola vôbec plánovaná preto som nemala nič pri sebe. Opäť ale môžme ďalej polemizovať ako co a prečo a nájsť dôvody. Ale všetky ak takýmto štýlom komunikujete aj v reálnom živote tak vám gratulujem. Radite sa do skupiny nepríjemných ľudí
@anonym_autor moje dieťa sa zasa pozabudlo, keď sa hralo. Keď prišlo k sebe, zistilo, že chce kakať a vykakalo sa za krík na pieskovisku. Chcela by som vidieť tvoj výraz tváre. 😃 Ja som zatiaľ kojila mladšie na lavičke.
@anonym_autor moje dieťa sa zasa pozabudlo, keď sa hralo. Keď prišlo k sebe, zistilo, že chce kakať a vykakalo sa za krík na pieskovisku. Chcela by som vidieť tvoj výraz tváre. 😃 Ja som zatiaľ kojila mladšie na lavičke.
@mameha7 ej no ale sociálku na teba :D
@anonym_autor vieš v čom je problém dnešných matiek (btw ja som tiež na RD s dvoma malými deťmi)? Že si veľmi, ale veľmi nesprávne vysvetľujú pojem “rešpektujúca výchova”.. žiaľ vo veľa rodinách to znamená, že deti môžu všetko, nepoznajú limity a určujú život a program celej rodine.. a toto veľa mamičiek považuje za “rešpektujúci prístup” 🙈 nie, to nie je rešpektujúci prístup, to je výchova bez hraníc, slušnosti a rešpektu.. a vidieť to aj na komentároch tu na MK.. dieťa môže všetko - ogrcať preliezky a neutrieť to (áno, chapem, mohla to byť nehoda), ziapať po iných ľuďoch, packať rodičov, rozbíjať hračky a veci, robiť bordel, vrieskať na celý obchod.. 80% mamičiek ti bude písať, že je to absolútne v pohode, veď sú to detičky, sú malé, neovládajú svoje emócie atď.. áno, v tom majú pravdu, ale zabúdajú, že zlyhávajú ony vo výchove.. dieťa môže mať akúkoľvek náladu, urobiť akúkoľvek blbosť, ale je tu rodič, aby ho viedol, vychovával, usmerňoval, pripadne vedel udeliť aj nejaký trest… deti si berú príklad z toho, čo vidia u svojich rodičov.. keď im rodič všetko toleruje, tak dieťa si viac a viac dovoľuje, všetko považuje za normálne (pritom môže za to rodič, nie malé dieťa).. keď je dieťa rozumne vedené k tomu, že si má po sebe upratať, ospravedlniť sa a pod, tak sa to dokáže 90% deti naozaj naučiť.. toľko poznatky z mojej praxe

@anonym_autor tak to musela byt dobra sabla, dúfam, že po tebe ostatny matky aspoň poriadne zazerali, ked si ti tam nechala schnut 2 hodiny :D
Robíš z toho hroznú tragédiu a vidíš stane sa, nik ta za to neukamenoval za to ty pre 1 zvratok z mlieka... co si naozaj ta mama nemusela všimnúť.
Tak z hlboká dychaj a upokoj sa 🙂
@anonym_42b5dd tak to ty budeš tiez z tých matiek co radi zazeraju keď druhe dieta nie je tak dokonale ako to tvoje 😃 ľutujem ze som si tu vonec vyliala srdce 😄 čakala som trocha podpory ze som mnou zeny súhlasia aby sme chodili všetci na v ramco možnosti čisté ihriska ale takýto náklad a analyzovanie prečo matka v konkrétnej situácii grcku nechala tak....dovidenia zeny sú hrozne 🤣🤣