Uspávanie 15-mesačného dieťaťa
Mamičky prosím poraďte ja už neviem ako naučiť dieťa zaspávať . Doteraz mi zaspaval pri kojení alebo na rukách som ho natriasala . Hoci už to bolo náročnejšie s jeho váhou - vyhovovalo mi to lebo rýchlo zalomil . Ale teraz nezaspi ani na prse . Síce mu pri kojení oci padaju no potom sa hneď prevalí sadne akoby nič a uteka z postele . Na rukách sa už tiež nenechá lebo sa strašne prieči a nervuje . Sám zaspat nevie ani hladkanie nepomaha. Dnes som uspavala 2,5hodiny to bolo strašne nieco oci červene , nervózny . No nerozumiem čo to bolo že aj tak nepomohlo ani 20 x kojenie… nakoniec som stratila nervy nechala ho sedieť na zemy rozreval sa no nahnevaná som ho odmietala vziať na ruky a úplne chytil záchvat placu a vykrikoval mama mama až mi ho bolo luto ale ja už som bola psychicky na dne . Prosím poraďte ako ste to tie vaše deti naučili vy .😢
@andreatytler :D tak to je sila. Inak je fakt ze dceru som musela uspavat, v tichu a klude..syn zase zaspi hocikde ale na prsniku..a potom mozu vedla neho aj tancovat, prebalim ho, prezleciem..spi.. ale pri oboch som cakala az na znaky unavy s uspavanim, rezim si robili kazdy den svoj..
Moje deti už ako 2-ročne nespávali cez deň vôbec. 2-3 hodiny uspávania bolo namáhavé. Napokon zaspali a ťahali 3 hodinky. Budili sa večer o 6.tej a potom nie a nie nočný spánok. Tatinko prišiel z poobednej a naši ešte v pýžamkách po byte behali. Lekárka mi povedala, že sú deti, ktoré nepotrebujú denný spánok. Nech ho jednoducho vynecháme. Ako sme to urobili, detičky o 7.mej ešte ani hlávku na vankúš nepoložili a už zalomili. Skúste dať jeden obedný spánok a časom už možno ani ten. Opatrujte sa.
Aj ja som uspavala tak sedela som na posteli v tureckom sede malý ceckal, zaspal a preložila som ho...keď nebol dosť unavený sponoval sa, tak som proste ho zobrala do obývačky na 20 minút ešte a skúsila neskôr,...teraz už zaspáva tak že naceca sa a ja si prinho ľahnem niekedy je otočený ku mne sem tam si cucne a keď uz má vypínaky otočí sa mi chrbtom a a zachvilku mu oči doklipkaju...na obednú spánok zaspí na rukách ale večer už málokedy vždy až pri ležani ale teda som pri ňom kým zaspí a ešte nejaké 3-5 minút pre istotu aby nezbadal, že som zdrhla
My máme predspankovu rutinu, to znamená, ze malému oznamujem, že je čas ísť spinkať. Oblečiem mu pančušky, spací vak, teda nemá oblečenie, v ktorom je cez deň. Pozdravime súrodencov, pozrieme mačičku v okne, psíka, nevidíme išli spinkať. Plysacik do ruky a šup do postieľky. Ja si ľahnem na manželskú a vo väčšine prípadov do 30 min. zaspí. Teraz ho chceme naučiť, aby zaspal sám. drzim palce
Skus ho uspat v nosici, nebudu ta bolet ruky, vydrzis dlhsie "natriasat". Potom ho mozes prelozit do postele abo si s nim aspon sadnut...
Náš malý má cca od 13 mesiacov jeden spánok sem tak keď je unavený aj dva... vstávame ráno o 7 chodí mi spávať o 12tej , keď vidím ze je unavený a nič sa mu nechce,nič ho nebaví a je umrnčany pekne mu poviem nech si ide ľahnúť ze ho prídem prikryť a zaspí pekne sám, to mi spáva cca 2 hodiny a večer chodí spávať cca o 21.00 s mužom je to nadlho so mnou spi do 15 min. Poprehadzuje sa nájde si polohu uloží sa a spi alebo ho nosím chvíľku na rukách a spievam mu a tak zaspí podľa nálady. Ak je moc unavený zaspí aj sam. Ma teraz 15 mesiacov.

V prvom rade ho nemusis ucit spat, deti spat vedia, len nie vzdy tak ako si to my predstavujeme 😉
No tiez mam 15-mesacneho takze toto “vymyslanie” poznam. Ak to netrva dlho, max tyzden, je mozne ze to prejde samo. Ale vacsinou baby pisali dobre veci a tiez si myslim, ze pomalicky chce prejst na jeden spanok. Vzera to tak, ze sa mu znizila soankova potreba, staci mu menej denneho spanku, preto nechce zaspat vecer. Vy ste teraz v tom zapeklitom prechodnom obdobi, kes su dva spanky vela, ale jeden malo. To prejde de par tyzdnov, aj my sme este tam momentalne, ale uz maly viackrat spi iba 1x a vyzera to tak, ze vstava cca. 6:30, zaspi 12:00, spi 1-1,5 hod. a vecer potom okolo 19. Cize ano, ty mozes mat pocit, ze on este potrebuje dva spanky, ale realne on teraz sam nevie, kolko potrebuje 😁 Je to otravne, viem. Aj ja som si povedala este pred par tyzdnami, ze este dlhoooo potrebuje dva spanky a potom zrazu hop, staci jeden.