icon

Uspávanie 15-mesačného dieťaťa

11. apr 2023

Mamičky prosím poraďte ja už neviem ako naučiť dieťa zaspávať . Doteraz mi zaspaval pri kojení alebo na rukách som ho natriasala . Hoci už to bolo náročnejšie s jeho váhou - vyhovovalo mi to lebo rýchlo zalomil . Ale teraz nezaspi ani na prse . Síce mu pri kojení oci padaju no potom sa hneď prevalí sadne akoby nič a uteka z postele . Na rukách sa už tiež nenechá lebo sa strašne prieči a nervuje . Sám zaspat nevie ani hladkanie nepomaha. Dnes som uspavala 2,5hodiny to bolo strašne nieco oci červene , nervózny . No nerozumiem čo to bolo že aj tak nepomohlo ani 20 x kojenie… nakoniec som stratila nervy nechala ho sedieť na zemy rozreval sa no nahnevaná som ho odmietala vziať na ruky a úplne chytil záchvat placu a vykrikoval mama mama až mi ho bolo luto ale ja už som bola psychicky na dne . Prosím poraďte ako ste to tie vaše deti naučili vy .😢

Strana
z3
hederamonstera
11. apr 2023

Aky ma rezim celkovo za cely den?

autor
11. apr 2023

@hederamonstera do 3 -4hodin od kedy vstál rano som ho už davala spat a hneď mi zaspal na prsníku . Pospal 1,5 hodiny . Potom 4 -5 hodiny bol hore a zas išiel pospat na 30min až hodínku a potom o 3 hodiny nato cca na nočný spánok . Skusala som ho davat na jeden spánok ale to mu nestačilo . Do vecera nevydržal a nad ranom sa budíl hodinu bol hore a potom dospaval …

jajanka31
11. apr 2023

Moj 14 mesacny dnes este nespi.. zacinam ho uspavat o 21.. teda zatial par minut a to tak ze ho zabalime do paplona a on tam zaspi mozno preto ze je mu makko alebo utulne.. ked zaspi po 15 min.ho bez paplona prelozim do postielky. Samozrejme pije aj mlieko.

jajanka31
11. apr 2023

Niekedy mamzel s nim takto zabalenym chodili aj von na balkon a tam hnes zaspal.

jane1987
11. apr 2023

Za 3 hodiny od posledneho spanku na nocny spanok je za mna veeeeelmi skoro. A uz samo uspavanie 2,5 hodiny tomu napoveda, jednoducho nebol unaveny dostatocne.

hederamonstera
11. apr 2023

3 hodiny je malo pred nocnym spankom. Nas 14m prechadza na 1 spanok a pred nocou je hore 5-6hodin. Ide spat o 7.

matkahelka
11. apr 2023

mam 15 mesacnu. suhlasim s komentom vyssie. po 3 hodinach bdenia dieta nie je dostatocne unavene. je sialene uspavat 2.5 hod. uz uspavanie viac ako 30 min.je signal, ze dieta nie je unavene. radim prejst na 1 spanok- bude ti spat viac a budete mat dlhsie bdele okna. u nas bolo to iste- hodina spanku doobeda, 45 min.po obede, akonahle sme presli na 1 spanok, taha 3 - 3.5 hod. obedny spanok. a pred nocnym spankom vzdy vonku chodit aspon pol hodiny. zaspava do 15 min. ako drevo od unavy.

scorpionflower1
11. apr 2023

Nam ked dcera taketo cosi zacala robit, tak bol cas posunut spanok a viac ju unavit, nebola dost unavena. 14-mesacny j4 hod. hore po nocnom spanku je podla mna malo. Bud ho zobud skor alebo daj spat neskor.

hennyinnsbruck
11. apr 2023

Daj mi len jeden denny spanok

svokrinjazykmonika
11. apr 2023

Neviem poradiť ale spomenula som si, že mám na instagrame toto.

nika23t
11. apr 2023

Prejdi na jeden spánok. Pár dní bude ťažších, ja malý si musí zvyknúť, ale potom sa to ustáli. Zvycajne toto deti robia, keď dva spanky už nepotrebujú. Mam 15mesacnu, viem to z vlastnej skúsenosti. Presne toto sme mali pred mesiacom. Nekonečné uspavanie, prvé aj druhé, a večer opäť. Prešla som na jeden spánok, do par dni si zvykla.

beata_k
11. apr 2023

Nie je dovod si mordivat dieta jednym spankom. Nechaj mu dva spanky, ale posun mu posledne bdele okno. 3 hodiny je malo pred nocnym spankom.

hederamonstera
11. apr 2023

@beata_k tak sa s nim bude trapit pri uspavani pri druhom spanku

hederamonstera
11. apr 2023

Autorka, nemusis hned striktne nastavit 1 spanok, sama si poznas dieta a vidis, kedy je unavene, kolko vydrzi hore a pod. Podla toho sa riad.
Ja sa vzdy riadim tym, kedy rano vstane.
Ak mi stane o 6tej, nevydrzi mi doobeda tak dlho hore aby som mu spravila 1 spanok cez ten den. Takze sa prisposobujem a ma vtedy soanky dva. A pod.
Ak mi vstane o 7:30, viem ze ho 4 hodiny udrzim hore a ked mi potiahne aspon do pol 2, automaticky sa ho snazim udrzat hore uz do tej 7(samozrejme prisposobujem aj tomu aktivity - su kludnejsie, napr radsej valanie sa v posteli ako behanie po schodoch, aby mi v pohode do tej 7 vydrzal)

autor
11. apr 2023

Ďakujem vám za rady . Doteraz to takto fungovalo 🙂 po 3 hodinkach mi vpohode a rýchlo zaspal na prsníku .( on sa dost casto budí na kojenie aj v noci ) a vtedy aj najdlhšie pospi takze pre neho to nie je skoro . A áno skúšali sme asi pred mesiacom aj jeden spánok ale skoro rano vstával a nevdrzal mi potom s jedným spánkom do vecera . Viem že kazdu chvilu už budeme prechádzať na ten jeden spánok . Dievčatá na nom je vidno aj dnes bolo pri tom dlhom uspavani že mu oci padaju či pri kojení alebo na rukách kým sa mi nezačal úplne priečiť. Len jemu akoby vadil ten spôsob uspávania ktorý sme doteraz mali . Na rukách . Nechce tam byt a na prsníku tiež len sa napije učí padaju ja už pozeram že zaspáva a bum pretočí sa a šaškuje. Skor by som potrebovala poradit ako inak ho naučiť spat keď mu už toto nevyhovuje . A tie časy si už odsoedujem ako mu to vyhovuje .

joannita
11. apr 2023

Neuspavam, pomojkam, zaspievam, vypusinkujem, polozim do postielky a odchadzam. Zaspava sama. Rovnako tak aj prvy syn.
Urcite daj jeden denny spanok, mne na 15 mesacne dieta pridu 2 spanky vela. V 15 mesiacoch uz staci 1 spanok, hlavne ked je situacia ako u vas

andreatytler
12. apr 2023

Rebeluje. Vie ze ty chces aby zaspal ale odmieta. Vzdor. Uz ma vek na to aby sam rozhodoval o svojom spanku a zacal to robit. Ako fungujete cez den? Nevzdoruje aj tam? Skus sa ho opytat ako by chcel zaspavat? Skus sa ho opytat ci chce spat a ak povie ze nie, opytaj sa preco. Moj syn mi povedal ze spanok ho robi smutnym a preto odmieta zaspat. Ja poviem ze OK, nemusi spat, staci ak bude len oddychovat ale ze ja idem vedla neho spat. Ak bude po tebe skakat a rusit ta, poved ze ti to vadi a budes musiet odist ak neprestane. Pointa je ho dostat do kludu a spanok ho premoze.
Druha vec co ma napadla ze si akurat nezacal chodit. Vela detom sa hrozne pokazi spanok ked sa naucia chodit.

andreatytler
12. apr 2023

@hederamonstera Presne takto sme aj my presli na jeden spanok. Ked sa zobudil skoro rano, mali sme 2 spanky ale tym padom bola vecierka dost neskoro a tym padom na druhy den spal dlhsie a v ten den sme vystacili len s jednym spankom. Vecierka bola zase velmi skoro a tym padom sa na druhy den zobudil tiez skoro a zase bol den s 2 spankami a tak sa to striedalo. 3 mesiace to trvalo.

beata_k
12. apr 2023

@hederamonstera Tak male dieta este potrebuje 2 spanky. Spanok je dolezity. To nie je o tom co chce ona. Musi mu posunut vecierku.

beata_k
12. apr 2023

Skusila si si vedla neho lahnut a hladkat ho? Alebo uspavanku? Ma nejakeho mojkaca na spanie?

svokrinjazykmonika
12. apr 2023

A v kočíku nezaspí?

matkahelka
12. apr 2023

@beata_k spanok je dolezity v zmysle hodin, kolko dieta spi, nie kolko ma spankov. lebo moze ich mat aj 3 ak trvaju pol hodiny. a mam to ako cerstve info zpred tyzdna od neurologicky. 15 mesacne dieta ma spat cca 15 hodin z 24 a je uplne jedno, do kolkych spankov je to rozdelene. to som odcitovala teraz neurologicku.

hederamonstera
12. apr 2023

@andreatytler presne, tiez sa nam to takto strieda. 😊

hederamonstera
12. apr 2023

@beata_k ano, je dolezity. Ja si na tom potrpim. Ale ide o hodiny. Moj maly ked spi od 7 do pol 8 a cez den da 1,5hod, tak to ma vcelku dost. Urcite ho nedrzim hore, ked vidim, ze by najradsej spal

andreatytler
12. apr 2023

@beata_k Podla mna je najdolezitejsie dodrziavat bdele okna. Ak sa mu posunie vecierka lebo ma 2 spanky, bude pravdepodobne rano vyspavat a posunie sa mu aj budicek a ak by sa snazili mat 2 spanky vecierka by sa posunula este viac. Preto ak sa zobudi neskoro, staci im 1 spanok a tym ze vecierka bude posunuta na skorsiu hodinu dieta ma stale rovnake bdele okna. Dieta nie je nutene zostat hore nad ramec svojich sil. Jedinny problem je ze rezim je na urcity cas uplne rozhadzany.

chopperlady
12. apr 2023

mam 16m prcka..rovnako som uz cca dva mesiace presla na jeden spanok, lebo uspat ho uz bol boj..rano ho budim cca 6:30 ( vstavame kvoli dcere-skola ) a cca 12-13:00 ide drobec spat..zaspaval aj skor, ale sam si zacal posuvat cas kedy zaspi..skuste si pozriet stranku kidvak.sk .. ja som si od nich kupila zavesny vak a 90% casu cez obed zaspava v nom, do 10min vzdy zaspi ( to je najdlhsi cas zaspania 😅 najkratsi boli 3min ) a veru setrim si ruky, chrbat a pospi tam aj 3hodky..za mna lutujem, ze som ho skor nekupila 🥴

ls56
12. apr 2023

Podla mna mate nevhodny spankovy rezim… z akeho dovodu ho nechavas na prvy spanok spat tak dlho? Po nocnom spanku, kedy je vyspaty ma mat maximalne 20-30minutovy spanok. Nasledne kratsie bdele okno a potom spanok cca 1,5h maximalne. Po poobednom spanku ho ukladat o 3 hodiny na 15m dieta je fest skoro. Moja ma tiez 15m a vydrzi byt pred nocnym spankom hore minimalne 5 hodin. Rano vstane a o 3 hodiny spi ale len 20-30min- potom ju budim. Nasledne je hore cca 3h znova a spi 1-1,5h a potom je hore az do vecera. Skus mu to upravit, jeden spanok by som mu nedavala este ked zjavne nevie vydrzat.

joannita
12. apr 2023

@andreatytler teraz to nemyslim v zlom naozaj, ale myslis ze 15m dieta rozumie otazke ako by chcel zaspavat a odpovie na otazku preco nechce spat? To asi nie 🙂

andreatytler
12. apr 2023

@joannita Ano, myslim ze mas pravdu ze asi este nerozprava, ale rozumiet by uz urcite mohol. Ak neodpovie, tak ukaze, ze si sam zvoli polohu ktoru chce. Nas syn v tom veku ani slovo nepovedal ale nemal rad ked som ho drzala za nohu pri prebalovani. Povedal mi to tak ze mi chytil ruku, ktorou som ho drzala a snazil sa ju odtiahnut a tvaril sa nespokojne.
Alebo mama moze navrhnut inu polohu a opytat sa ho ci chce zaspavat tak. To by uz mohol vediet dat najavo ze ci sa mu zmena paci alebo nie. Len vychadzam z uvahy ktoru autorka povedala ze synovi sa asi nepaci sucasna poloha.

andreatytler
12. apr 2023

@ls56 Prvy spanok 1.5 hodiny vobec nie je dlhy. Dobry spanok ma mat obe fazy a tie sa menia po 30 minutach, cize ak budis po 30 minutach, oberas dieta o kvalitny spanok.

Strana
z3