icon

Uspávanie 2-ročného dieťaťa

simcaas
6. feb 2023

Mamičky chcela by som poprosiť o radu... Mám 2,5 ročné dieťa a mame problém pri poobednom uspavaní. Odkedy nemá dudlik nechce poobede spať. Už sme skúšali všeličo možné. Čítame si, niekedy aj hodinu.,hľadkáme sa, rozprávame,... Vždy keď skončíme, posadí sa a začne vymýšľať. A ani za svet si znova ľahne. Skúšala som aj nejaké hry, že kto dlhšie vydrží ležať so zavretými očami a pod., ale na to sa absolútne nechytá... Ráno vstáva okolo 7mej a ide spať o 13tej...Bola by som vám nesmierne vďačná za nejakú dobrú radu, ktorá by pomohla ju nejako ,,prinútiť " ležať a nevymyslať...

jesenzima
6. feb 2023

@simcaas prinútiť neprinútiš.. možno už ten spánok nepotrebuje, stačí, že si oddýchne, keď ležíte tu hodinku. Môj dvojročný už tiež niekedy nechce cez obed spať. Ráno vstávame o 6.00 spať chodí večer medzi 19-20 ...

deti95060810
6. feb 2023

načo ho nútiš... syn nespával od 18 m.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ls56
6. feb 2023

Nenutit…miesto toho dat kludovu aktivitu…niektore deti prestanu spat doma v tomto veku ale ked nastupia do skolky tak vo vela pripadoch zacnu zase spinkat,lebo vidia ze aj ostatne deticky spinkaju a hlavne maju aj zmenu,kazdu chvilu ina aktivita tak sa skor unavia..ale vobec to tak nemusi byt,mozno aj v skolke nebude spavat🤷‍♀️

domka222
6. feb 2023

Syn prestal tiež spávať, keď sme zobrali cumel. Mal 2 roky. Odvtedy som ho nenútila a nespával

evkamotka
6. feb 2023

Nic. Dieta ti prestalo cez deň spávať.
Ked zacne chodit do skolky, tak sa k spanku mozno vrati (mozno nie), v skolke v tyzdni pospi, dona cez vikendy bude hore cely den

andreatytler
6. feb 2023

@simcaas Ako funguje poobede ked nespi? Ak to je v pohode, prestan ukladat na obedny spanok, ale ak je unaveny, ja by som mu dala cumel na poobedny spanok.
Este mozes skusit mu ten spanok prikazat. Vela deti v skolke spi na obed, ale doma nespia, lebo vedia ze v tej skolke sa to akoby musi a tak si lahnu a spia, ale doma pri mame to maju volnejsie. Nas syn v jasliach zaspi do 5 minut a doma trva uspavanie hodinu.

beata_k
6. feb 2023

@simcaas Moj presne v takom veku vymyslal. Trvalo to asi 2 mesiace a potom opat v pohode spal. Treba len vydrzat.

zorkahorka
6. feb 2023

Zacni si zvykat, ze uz mozno spat nebude. Ja som skusala doobeda byt dlhšie von a unavit ho, aj tak nepomohlo... v skolke ale spaval

mikadooo
6. feb 2023

@simcaas môže byť, že naozaj nepotrebuje. Jedna z mojich dcér nemala ešte ani dva roky a ani za svet som ju nevedela uspať. Syn mi zas zaspal len v kočíku vonku. Potom som s ním potichu prešla cez byt na balkón, tam som mu pripojila vysielačku a nechala ho spať, kým sa nezobudil. Len tak ležať v postieľke, to sa nikdy nenaučil 🤷. Ale stále lepšie ako tá dcéra, tá nezaspala veru ani v kočíku, mohli sme sa prechádzať aj dve hodiny 😂.

srferreira
6. feb 2023

Tak ked nechce spat ho nechaj. Moj 2 rocny v skolke nespava, cize tri dni v tyzdni taha cely den. Nechce sa mu. Maaaaalokedy zaspi tam. Nik ho nenuti lahne si tam ked je unaveny a citi sa, ze by pospal.
Zato doma sam od seba ide hned po obede a spi dve hodiny.

adka8zlocha
6. feb 2023

@simcaas u nas presne rovnako... ked sme zobrali cumel tak nie a nie zaspat. To mal tiez 2 a pol roka. Teraz ma 3 a stale nespava, v postielke ze vobec ani nahodou, obvas vie zaspat v aute ked niekam zrovna ideme. Natrapil sa dost, ja som sa dost narozculovala.fakt som vyskusala vsetko... az som to vzdala a chodi spavat vecer o 19. Rano vstava okolo 7. Doobeda uz byva v skolke a led pride tak sa snazim ho udrzat hodinku ason v klude naniesto spanku. Zda sa ki maly zeby nespaval este, ale mam kamaratku v Rakusku, ktora mi hovorila ze tam deti v skopke nespavaju vobec. Nemaju ani ppstielky a ucitelky sa cudovali ze preco jej maly je nauceny cez obed spavat. Nuz tak odvtedy som to az tak neprezivala

nwnw
7. feb 2023

@simcaas neriesim. Vacsinu v tom case este mam dost prace. Bud ho vypne rovno v kuchyni za stolom, alebo si lahne niejde.. vacsinou v obyvacke na gauc. Mne len vqdi, ze kazdy den je to v inom case. Budim o 6:00.
Starsi to tiez praktizoval. V skolke spi normalne.