Uspávanie 8 mesačného bábätka kojením

zuzik1701
26. aug 2018

Ahojte.
Ako uspavate 8 mesac detičky, sa sa aj inak ako kojenim????
Mam pocit ze cicik ma ako cumlík.
Prosím všetky rady sem.

ajulienka24
26. aug 2018

@zuzik1701 mala by si ho budiť,keď Ti zaspáva pri kojení.Mne to mala robí tiež a trocha ju preberiem a zase ťahá.

evittam
26. aug 2018

@zuzik1701 Samozrejme. Nenechať zo seba robit dudel. Nikdy som to nerobila a obe dojcene deti ak zaspali na prsníku tak som ich len prelozila do postieľky.

zuzik1701
autor
26. aug 2018

@evittam zoberiem cicik a vresky, ako uspať inak?

evittam
26. aug 2018

@zuzik1701 No, bohužiaľ ako si si naučila tak mas. No nedať pokial je uz najedene, neviem prečo by malo dieťa dudlovat prsniky.

hviezdicka241
26. aug 2018

Moja malá tiež tak zaspavala ale ked už zaspi viber mu prsnik a dajmu cumlik a dajho do postielky u mna to fungovalo no neviem ale vyskusaj mozno ti to pomoze🙂

asia83
26. aug 2018

@zuzik1701 Prečo vám to prekáža? Aj moja tak zaspávala, aspoň som mala pokoj s dlhosiahlym zaspávaním, dala som prsník a bolo. Keď už bude väčší, budete mu vedieť aj vysvetliť, že napríklad mliečko odišlo, prsník "bibi" a podobne, tak ho odučíte, prípadne sa sám odučí.

pininka
26. aug 2018

@zuzik1701 nam pomohlo zapnut jej v izbe uspavanky, mi sme ich mali v ramci video vysielacky, chvilu poplakala a potom pocuvala a zaspala. A to do siedmych mesiacov zaspavala len v nosici,alebo na prsniku. Zvykla si behom par dni, az som bola prekvapena. Ale uz som nechcela popustit, to nosenie dookola uz bolo prilis.

evittam
26. aug 2018

@asia83 No pravdepodobne preto lebo niektoré mamicky maju aj ine povinnosti a podobne ako mat len zavesené dieta na prsniku 24/7 a cakat kym pochopi co je to "bibi".

katka314
26. aug 2018
asia83
26. aug 2018

@evittam Vy uspávate dieťa 24 hodín, 7 dní v týždni? Uf, tak to máte poriadneho spáča. Pani hovorila IBA o uspávaní, tak treba čítať s porozumením. 😉🙂

evittam
26. aug 2018

@asia83 Pise,ze ak vytiahne prsník tak reve. Nie neuspavam tak moje deti. Zaspávajú v pohode uz same.😉

minik5
26. aug 2018

@zuzik1701 v pohode uspávam na ciciku 2,5 ročného, je to väčšinou uľahčenie, rýchle uspatie. Samozrejme už teraz dokáže zaspať aj inak (rozprávka, hladkanie) ale keď je so mnou, tak si zväčša vypýta, aj keď len na par sekúnd. Ja beriem, že kojenie slúži aj na uspatie, ukľudnenie, nielen ako zdroj potravy, dieťa vie, čo potrebuje..ale 100 ľudí 100 chutí, kto ako cíti.

vierka0508
26. aug 2018

Ved ked je unavene nezaspi samo? A to len na vecerne spanie ci aj pocas dna? V tomto veku uz by malo mat nejaky rezim na papanie aj spanie. Nemusi nutne pred spanim papat nie? Tuhu stravu uz davas? Ja davam mlieko uz len rano a pred
vecernym spanim, ale potom sa trebars este chvilu hrame a po 3 hodkach viem ze je to pre neho max. a ukladam spat. Zaspi hned len ako ho polozim do postielky. Ja som ho to naucila od malicka, zaspavat vo svojej postielke. Trvalo to, ale zvykol si, postupne bez placu. Cumlik nechce?

asia83
26. aug 2018

@evittam Neodpisujem druhýkrát, ale že ste to vy. Pri USPÁVANÍ, keď vytiahne prsník, tak plače. Nech každá žena uspáva tak, ako je jej dobre. Mne je dobré uspávať dcéru tak, že pri nej ležím. Ešte dosť bude zaspávať sama, aspoň tieto prvé roky budem s ňou zaspávať.

evittam
26. aug 2018

@asia83 Evidentne si ma nepochopila. A mne je naozaj jedno ako kto uspava. Svoj nazor a skusenosti som uz vyjadrila. Nebudem to pisat 2x ani, ze si to ty.

skumavka
26. aug 2018

Ja teda neviem, ale oboch synov som od narodenia uspala vzdy bez problémov na prsniku, teda sami prirodzene zaspali pri dojceni, potom som uz len chvilinku pockala, prelozila do postielky a bolo. Bol to pre mna najjednoduchši spôsob uspavania, ja som pri tom tiez oddychovala a prislo mi to aj uplne prirodzené. V zivote som neskackala na fitlopte, ani nebehala po dome s dieťaťom na rukách. Asi mam aj šťastie, ale mladsi sa ešte stale koji pri uspavani (ma 2 r a 2 mes), teda na obed a večer a v zivote sa po mne ani jeden nesapal na verejnosti, nevytahoval mi tricko, nevyzadovali kojenie pocas dňa, takze ja som nemala žiadny dôvod nieco na tomto meniť.
Autorka-skus mozno chvilku pockat, kym zaspi hlbšie a potom prelozit do postieľky.

lubik87
26. aug 2018

Naša rovnaký vek začala strašne zle zaspávať nič nechce ani papať ani piť ani na rukách
.tak som už nervava nevedela po dvoch hodinách večného kriku mama a mojich aspoň 1000 vytrhanych vlasoch čo robiť a dala som ju do kočíka a že hajde von o 22. ..mala zaspala za 5 minút .takže už týždeň sa uspávanka v kočíku. Ideme o pol 20 všetci na prechádzku mala zaspí malý sa vyvetra a všetci sme spokojní 🙂 a ešte dodám že v kočíku nikdy spať nechcela ...som zvedavá kedy vymyslí niečo nové :D

sasesoe
26. aug 2018

@zuzik1701 kojenim uspavam 1r aj 3r. Niekedy sa da zobrat a staci ked tam ostanem, drzia ma al dotykaju sa ruky. Inokedy mozem aj odist. Je to vela faktorov, su rozne obdobia,dni. Pokial spravne prisatie,tak je to ok, pokial v spanku pusta, tak pomaly vyber. Obcas sa mi podari uspat aj v nosici / satke a vyklopit, ale pri dojceni je to lahsie. Pre mna najlepsi sposob. Dalsie moznosti - uspat v aute al v kociku a prelozit. Len ta prekladacia cast casto vyzaduje zase kojenie, aspon na chvilku.

asocial
26. aug 2018

@zuzik1701 ja nechapem niektore zeny..je fakt lepsie decku zapchat usta cumlom alebo ho nechavat vyplakat? Grc....ja nie som sice psycho ako mamila, ale myslim si, ze pre take male dieta je to najprirodzenejsie zaspavanie. U mojich oboch 2 roky.

katrin21
26. aug 2018

Ano da.
Bude to trvat par dni ale proste vymen prsnik za dudlik a uspavaj tak... chlacholit a polozit a dookola.. pomoze aj plienka do ruky
.nauci sa s nou zahrat a stiskat ju namiesto dudlania...

katrin21
26. aug 2018

@asocial nuz. Co vadi jednej, nemysi inej a opacne.. ked uspava na ciciku, je problem potom dieta uspat napr ked sa pestuje o babky , alebo ma ulozit dieta otec... napr . Pocas dna ked mama ide nieco vybavit..

somavi
26. aug 2018

Ja som tak uspavala 2 roky 😂

maryah
27. aug 2018

Môj keď bol iba kojený tak tiež zaspinkával na prsníku a vôbec mi to nevadilo a neriešila som to. Potom keď začali príkrmy tak som veru rozmýšľala ako ho uspím keď pred spinkaním na obed bude papať ovocie, pripadne niečo iné. No bol zlatý tak som ho po papaní položila do postieľky a naučil sa zaspávať sám. Večer pred spaním má prsník a málokedy na ňom zaspí, skoro vôbec no keď dopapá tak ho dám do postieľky a zaspinká. Synček má 1 rok. Možno to chce len trpezlivosť a čas. Ja som mu ešte poriešila takú hraciu žirafu, ktorá hrá také príjemné melódie na zaspinkanie.

luccki
29. aug 2018

Naucit na dudel, plysaka a pustit nejaku hudbicku uspavaciu.pri starsom sme to vobec nezvladli, chodi do skolky, zachvilu bude mat 4 roky a stale ho musim chodit uspavat a cakat kyn zaspi. A teraz je to este dobre, ked mensi sme ho uspavali s muzom na stredaclu ak 2 hodky, uplny horor, vecer ziaden oddych. Mladsi bude mat rok a pol a nikdy aom ho nemusela uspavat. Zo začiatku sa obcas stalonze sa rozplakal ale prisla som ho na minutku pohladkat a nechala znova sameho. Rychlo sa naucil.

saimaa
30. aug 2018

8mes dieťatko by som ja osobne už na cumel neucila.

myboys
30. aug 2018

Boze ja ako nenavidim frazu "ako si si naucila" ved je to male decko, co pozna okrem cecku a matky.. NIC. Je to pre neho uplne prirodzene, na to sa neda naucit. A hlavne kazde dieta je ine, takze to nie je o ziadnom uceni. Dieta robi to co mu je prirodzene a co ho ukludnuje. Moj je tiez taky, akurat ze nie je uolny cicik man, zaspal a dobre bolo. V noci sa nakojil a spal ale ako mu idu zuby chce byt non stop na cecku a nie kvoli uceniu 😀 ale kvoli tomu ze mu to zmiernuje bolest. Takze mozno je to aj tvoj pripad. Neboj to prejde. Moj prvy bol uolny cicik man a v 1r sa uplne sam odstavil.

stelak
30. aug 2018

Syn ma strnast rokov, ked bol maly bolo to pre mna nepripustne, aby takto zaspaval, tak som ho nechala vyplakat v postielke, dcera ma osem rokov uspsvala som ju na rukach, lebo si zo mna predsa nebude robit cumel🙂 najmladsia ma 5 mesiacov, robim dudel, zaspava tak kazdu noc a nemenila by som ten pocit, ze ma takymto sposobom potrebuje🙂 je to nadherne a super, moji starsi sa so mnou uz tak nemaznaju, tak si to uzite, kym mozete, este na to budete s laskou spominat, prestane s tym casom dieta samo, najde si svoj sposob zaspavania🙂 este Vam to bude chybat, ved je to len 8 mesiacov z min. 18 rokov, ktore s Vami bude, teste sa z toho, zbehne to ani sa nenazdate🙂)))

brunettka89
30. aug 2018

Baby otázka môj má 4 mesiace a tiež mi vie na prse zaspať, ale tým že ho dvíham na grganie sa preberie zase , vy nedávate po kojeni takéto menšie deti grgat? Bojím sa ho nedať odgrgnut, aj keď by to bolo i dosť ľahšie.

minik5
30. aug 2018

@brunettka89 ja som dávala len zo začiatku odgrgavat, aj tak si malo kedy grgol a v noci som to potom doma už vôbec neriešila, zaspal na ciciku a bolo. Spinkaval na boku, a s tým, že si neodgrgol sme nemali nikdy problém..

saimaa
30. aug 2018

@brunettka89 v noci ked spi, nie.