Uspávanie - hojdanie bábätka
Ahojte mamičky,
Prosim o skúsenosti tie, ktore ste boli v podobnej situácii ako ja - mam 8 týždňovú dcérku, narodila sa o 3 tyzdne pred termínom. Je velmi kontaktná, stale by chcela byt na rukách (nemam s tym problem, satkujeme). Dôvod preco pisem je, ze malinka nevie zaspat sama, este sa jej to nepodarilo. Moze byt úplne unavená, vyčerpaná, vyžaduje si hojdanie - používam perinku. Tam potom zaspáva. Teraz to este zvládam, ma 4kg, ale mam obavu co bude ked bude mat 10kg?? To uz nebudem vladat hojdať ju aj 30-40min. Ako ste to riesili? Dakujem za rady
podľa mňa by si malo bábo zvykať hneď od malička, že ju nebudeš stále hompálať na rukách lebo potom to bude ešte ťažšie ju od toho odnaučiť vieš :/ ono ti to asi bude ľúto aj keď bude plakať ale raz musí zaspať keď je unavená aj bez toho hojdania. skús to aspoň jeden večer vyskúšať
@leila2015 velmi jednoducho☺Zuzka v perinke a ja na fitlopte,momentalne ma 6 kg,da sa to zvladat v pohode😊a do 10kg je daleko,to uz bude mat takmer rok,dovtedy sa to moze stokrat zmenit☺zatial by som to na tvojom mieste neriesila,neskor uvidis☺
Moj maly sice nezaspaval na rukach, ale na prse a cez den v satke, co som sa ja napocuvala, ze ho budem nosit hadam do maturity, tak isto, ze nebude chciet spat v postielke, ked som si ho naucila s nami v posteli a cuduj sa svete, v 8 mesiacoch ako keby utalo a zaspava v postielke sam. Musel na to dospiet, ak dietatko tuzi po kontakte, treba mu ho dopriat. Aa len tak medzi recou, aj 10 kilove dieta budes vladat hojdat 😉 ja som toho mojho teraz tiez uspavala na rukach, ked bol chory...
Ja som mala obe baby kontaktne do 6 mesiaca
V noci pospali v postielke s kojacimi prestavkami, ale cez den spali na mne, alebo v kociku.
Po 8 mesiaci ( co je mamickarske obdobie) uz prespali aj same v postielke aj ked uspavala rom na rukach
A od 14 mesiaca zaspavaju same v postielke, len potrebuju hladit a drzat ruku
Kazde dieta ma svoj cas odlepenia.
Starsia ma uz od dvoch rokov potrebovala len vnimat, ze som na blizku a od troch uz ma ani nepotrebuje v izbe
@leila2015 Ahoj, moj prvy syn bol takisto narodeny 3 tyzdne skor a tiez si velmi uzkostlivo strazil moju blizkost (bol stale na mne nalepeny 🙂..). Takisto som sa ho vela nanosila na rukach, ale nezdalo sa mi to az tak hrozne..ja som si to obdobie vychutnavala. Z casu na cas som ho davala vzdy na skusku do postielky (zavinuteho do zavinovacky) a potom uz pridrzala dvoma rukami jeho trup aby citil moju blizkost, pripadne hladkala hlavicku (to mi poradila moja porodna asistentka) a postupne sa naucil tak zaspat. neskor stacilo mu uz len drzat ruku a potom sa to naucil uplne sam. dnes ma 7 rokov a zaspi ako do vody hodeny 🙂.
Ahojte, možno by si mohla skúsiť hojdačku EcoBaby. Moje deti sa narodili na 32. týždeň, mne osobne to veľmi pomohlo a detičky hojdačku zbožňovali http://www.ecobaby.sk/akciove_baliky

Ale budes vladat 😉 v manduce v poho 👍 tiez som sa to iste kedysi pytala...uzivaj si to..ved sa to mozno zmeni...co bude, kym bude mat 10kg 😉