icon

Už mesiac nespíme

katarinka95
24. okt 2022

Zienky pomoc uz si nevieme rady🤚 ano pisala som uz inde poradili mi ze je to spankovy regres ze treba ucit na rezim tak sa trapime 2 tyzden s “rezimom” a nic mozem uspavat kolko chcem ked nechce nezaspi neviem co robit uz musim chodit ku chiropraktikovi lebo maly ma 3 mesiace a 7 kg . Toto sa zacalo diat ako mu padli tie 3 mesiace. To babatko cez den pospi 10-20 min max a sam sa zobudi… v noci detto… zaspinka tvrdo povedzme na hodinu niekedy aj dve a potom horor ked zaspi bez cumla ci zaspi s nim kazdu hodinu pol hodinu 15 -10 min niekedy si nestacime ani znova lahnut a uz mrnci nie neplace mrnci do placu to nikdy neprejde proste robi take zvuky ze sa mu nieco nepaci ved chapete… kym nedame cumlik toto robi akonahle ho dame zavre oci spi tych par min a znova uz je to mesiac🥲 vazne je to na nas uz vela muz je vycerpany ledva vstava do prace a mne sa uz kruti cely svet od unavy nespime niekedy ani hodinu v kuse… nema ziadne bolesti je to vysmiate babo zubky ja neviem este nema napuchnute dasienka slinta hryzie ale neplace cez den ani nieje nejaky “taky” . Baby co mame robit place v kocari kym nezaspi ho nemozem ku kocaru ani zobrat place uz pri pohlade na neho😂nic sa nestalo proste sa zobudil a uz nenavidel kocar . Prejde to samo? alebo co uz robit cele dni sa trapime a ziadne vysledky
za kazdu radu dakujem

elanor
24. okt 2022

1. oddelila by som spalne. Ty s dietatkom na druhy koniec bytu / domu. Nema zmysel, aby ste boli hore vsetci, pokial nieje nejaka ozaj extra vynimocna situacia. Nech sa chlap aspon kolko tolko prespi do roboty. Lebo ak soferuje, tak je to vrazenda kombinacia, byt totalne nevydrichmany.
2. A ty si k sebe najdi cez den opatrovatelku. Napr. studentku pedagogiky na VS, aspon na par hodin. Ona sa s babatko pohra, povenuje, prebali ked treba, da mu flasu, ked bude treba. A ty sa zatial VYSPI.
3. a az potom by som skusala vselico mozne aj nemoze ako dieta uspat, a aby stalo dlhsie a pokojne. Nosic, satka, fit lopta, od vymyslu sveta. Ale najdolezitejsi zaklad, je najprv sa dobre vyspat pre teba s chlapom. BUdes mat cerstvu hlavu, lahsie sa ti bude premyslat co vyskusas, ako vyskusas atd...

jumama
24. okt 2022

A nesmrdi ten kocik "novotou"? Mozno keby v tom kociku ma dietatko nieco, co mu vytvara bezpecie... moja babka ked varovala naucila sesternici malu na plienku. Dala jej ku tvari plienku, taku nacechranu, malicka si to zmolila, cuckala a potom takto vzdy zaspavala, s tou plienkou pri tvari. zrejme jej to aj vonalo uz tak bezpecne, a bolo jej to take zname.

Este ma napadlo, ze mozno si najdi niekde video s masazami pre babatka. a skuste, v podstate aj keby len tak hladkas babo, tak mu to mzono bude prijemne, mozno by sa nejako uvolnilo napatie z neho, ako z dospelaka. A pri tych masazach pouzivaju nejake olejceky vonne, mozno by ti niekto poradil, ze ake pouzit, ake su vhodne pre babo. viem ze doterra su take organicke, ale su aj drahsie... Napadla ma levandula, mozno kvapku dat aj do rozka kocika alebo postielky... zase nech to aj ukludnuje a nech to aj vytvara take zname prostredie vonou.

Babatko sa podla mna vela orientuje aj podla vone, ci je maminka blizko. Alebo tym dotykom, nalepenim sa na maminku. Napriklad nasa mi ovoniavala ruku, uz od babatka som si vsimla, ze si akoby pritiahla moju ruku a ovoniavala mi ju. Myslela som si, ze sa mi to mari, ale robievala to potom aj do troch, styroch rokov, ze ked zaspavala, zobrala mi ruku. Ja som to vtedy vyuzila, ked bola malinka, a zamrnkala, len som natiahla ruku do jej postielky, dociahla som z mojej postlele a pohladkala, niekedy som chytila jej rucku...

A napokon, moze to mat cele ine priciny, lekar vylucil nejake ine priciny? Nema napriklad reflux babo?

19daniela90
24. okt 2022

Ja ťa nepoteším, len vydržať. Ja mám doma dvoch takýchto extrémnych nespáčov. Prvý syn od narodenia spal 20 minút cez deň!! V noci na kojenie každé 30-45 minút max pospal... Ja som vyzerala ako matoha, čo som sa nanosila, nadrindala, cumle, perinky, polohovanie, fit lopta atď naskúšala... V kočiari nechcel byť. Nonstop len na mne, na rukách, v nosiči.Muž sa ho ani dotknúť nemohol, čo taký rev spustil... Pomohol len čas. Okolo roka sa to zlepšilo, že aj cez deň pospal chvíľu v posteli, nie na mne v nosiči a aj v noci bol len 2-3x hore. Po roku prestal cez deň spávať. Mohla som sa aj na hlavu postaviť, jednoducho nezaspal. Pediatrička vravela, že bohužiaľ má malú spánkovú potrebu, že keď to nejde, nech nás oboch netrápim, to som už bola druhýkrát tehu. Dcéra sa narodila, keď mal syn 19 mesiacov. Ona pospala až 30 minút cez deň!!! V noci o niečo lepšie, až 1 hodinu a 15 minút, ona bola ako hodinky na kojenie presná. Tiež to trvalo cca rok. Po roku sa budila v noci už len párkrát na kojenie. V kočiari taktiež nič. Rovno do šatky na nosenie, starší za ruku a hajde vonku. Obe deti spokojné. Ja chrbát boľavý, ale hlavne, že som sa nezbláznila... Brutál to bol... Mama nepomohla, lebo v kočíku obaja tak revali, že až fialoví boli, muž chodil do práce od 7-17 v tom čase. A nepomohlo, že uspať v šatke/nosiči a dať do kočíka. To boli do pár minút hore s revom. O pár dní sa narodí tretie bábo, ja len pevne verím, že bude ako za odmenu, čo sa týka toho spánku. Keď som kupovala opäť kočík, tak sa mama smiala, že načo som vyhodila zbytočné peniaze, či som sa nepoučila zo starších deťoch.

katarinka95
autor
24. okt 2022

@jumama on v kociku normalne spaval vozili sme sa stale a padol 3. mesiac a place tam a teda u lekara sme neboli vsak co zo spankom mi lekar poradi a co som si citala o refluxe to on nema a nerobi … mozeme ho hladkat mojkat aj stat pri postielke skusali sme vsetko aj nosic mam (drahy) a najskor ked bol malicky tam byt nechcel plakal a teraz je zvedavy stale sa len obracia a oci ako reflektory plus je hrozne tazky ma 7kg a na moj chrbat to sa neda nevydrzim viac ako par min

cyberk
24. okt 2022

tabulkami sa neriad, my sme mali rezim tusim v 2mesiaci, potom 3,4,5 nic a nakoniec od 6toho uz mala riadny rezim..., vsimaj si signaly co dava babatko, uspavat babo, ktoremu sa nechce spat je zbytocne, nasa ked sme ju polozili na chrbat do kocika tak ani za tu mariu nechcela spat, musela spavat vzdy na boku s dudlom z mraziaka, muselo byt otvorene okno v tej izbe....ja som inak v 3mesiaci ani von kocikovat nechodila, moja z nicoho nic v 3mesiaci nechcela byt v kociku a pre mna bolo dost vycerpavajuce chystat ju/seba von a nakoniec uz vo vytahu som videla, ze nic z toho nebude.. aj nebolo :D

katarinka95
autor
24. okt 2022

@19daniela90 citam a vidim seba😂 dakujem a naozaj obdiv ze si sla do dalsich deti toto je priserne obdobie vela stastia zelam hadam sa vazne uz podari

katarinka95
autor
24. okt 2022

@cyberk presne aj u nas kocar a vytah uplne vzdala som uz cely rezim nema to vyznam len on uz az ked je cely cerveny tre si oci a uz reve ako pavian mi dovoli ho uspavat ked vidim prve znaky zacnem ale zacne sa mi otacat na brusko akoby potom vypluje cumel a reve na nim

svetlonos
24. okt 2022

@19daniela90
Ahoj, rezim som neriesila. Vecer aj tie dva denne spanky som snim väcsinu casu do roka spavala tiez. Akebo aspom lezala ori nom. Keby som nekojila, tiez po pol hodine by uz nezaspal, ale gned som ho kojila a pri tom zaspal. Kojila som vzdy po leziacky a u nas v posteli, kde spaval. V noci sa vudieval casto takyto malinky ale tym ze som lezala a hned aj zaspala, ani som to moc nevnimala. Na denne spanky som ho niekedy macsla v nosici a tak so snim sadla na postel, oprela sa a zasoali sme obaja.
Kamoska davala um a tiez cez den polhodku pospal dvakrat a vybavene. U nas bez kojenia by to bolo rovnake a potreboval na citit. Vyskusaj ak chces a uvudis. Drzim palce.

19daniela90
24. okt 2022

@svetlonos ďakujem za radu. Staršieho syna som po ležiačky kojiť nemohla, on si musel odgrgnúť, inak sa pozvracal. Keď bol len syn, tak tiež som si poležala, pospala s ním, keď sa dalo. Ale keď bola na svete už aj dcéra, tak som si cez deň pospať nemohla. Skúšala som ich ukladať spolu, že sme si ľahli všetci traja do manželskej postele, tak sme večer zaspávali, cez deň starší jednoducho nezaspal. Ale aspoň sme si poležali. Ja som bola v strede, aby ma obaja cítili. V noci mi obaja spali na hrudi, koľkokrát sme zaspali v polosede... Dcéru som mohla kojiť po ležiačky, tá nepotrebovala odgrgnúť. Reflux nemali, žiadne choroby, nič. Jednoducho ma potrebovali cítiť a obaja majú malú spánkovú potrebu. Do teraz je to tak. Teraz obaja chodia do škôlky, takže zatiaľ som doma sama. O 13 dní sa narodí tretie,tak ak budú ťažké noci, cez deň si ľahnem s ním. Pomaly mrazím jedlo, že ani varenie nemusím riešiť, keď bude najhoršie. Šatku, nosič mám pripravené. Uvidíme aký bude. V brušku je akčný.

svetlonos
24. okt 2022

@19daniela90
Tak ti prajem vsetko dobre, nech sa v pohode pri tretom vyspis a mas ho „ za odmenu“ 🙂

minilla
24. okt 2022

U nas zabral moj pouzity kus oblecenia. Mala stale len plakala a plakala, nie a nie spat, jeden raz som ju uz poobede dala do postielky, aj ked plakala, ze si rychlo odskocim na WC a este tusim prehodit veci z pracky do susicky som potrebovala, proste aktivita na 4 minuty a ze som hned pri nej. Ako som dokoncovala tu susicku, pocujem, ze plac ustal. Nakuknem do izby a mala si sladko spi a v ruke a pri nose si zmoli moj pyzamovy vrch (stiahla si ho sama z velkej postele, ku ktorej mala prirazenu postielku). Odvtedy spi vzdy s mojim tielkom. Cumlik jej vypadaval, naucila sa cucat si prst (nic moc, ma viac ako 2 roky, pracujeme na odstraneni). A odvtedy prespi celu noc. Drzim palce.

19daniela90
24. okt 2022

@svetlonos ďakujem pekne

fiafia
24. okt 2022

@katarinka95 moja dcéra spala prvé mesiace výlučne na rukách,neskôr v kočíku. Môj chlap uspaval,že jej chodil vreckovkou po tvári od čela k brade a čuduj sa svete mala vždy zaspala. Neskôr musela mať bavlnenú plienku alebo druhý cumel zmolila v prstekoch. V tomto veku už mala rada aj hojdačku. No celé dni boli len o uspavani. U nás sme len museli nájsť spôsoby ako na ňu ☺️