V akom veku sa vaše deti naučili/začali sprchovat samé?
@panelacikova zbytocne sa rozculujes. Kasli na to. Niekto potrebuje asi nieco aspon na nete si dokazat. Ktozvie aka je skutocnost. Tiez pochybujem o tom ze 3 rocne sa kompletne a hlavne dobre osprchuje. Mozno tak zamokri vodou. Ale nech si dokazuju co chcu. Teraz je trend dokonalych matiek a genialnyc deti. Len neviem kde sa potom vytratia lebo u nas v praci to vyzera opacne. Dospely clovek maximalne nesamostatny. 10x mu nieco povies ukazes a aj tak to domrvi. Mozno MK pritahuje matky ktore maju take dokonale deti. Suseda robi v skolke a tiez sa niekedy pyta kde su tie sikovne a genialne deti co vsetko ovladaju. Jedno je co clovek sem napise a druha realita. Parkrat sa mi uz stalo ako niekto vychvaloval svoje dieta nakoniec sa ukazalo ze si to vymyslela. Talze tak
. Treba to tu brat s rezervou.
@domak2 😆
@domak2 neboj stratime sa v dave 😆
@kvetinka75 a hlavne bez dozoru...
@kvetinka75 mimochodom, mne sa stalo vo veku 41 rokov, že som sa tak strepala z vane, že som sa bála, že budem mať krvácanie do mozgu... a suseda, zdravotná sestra z povolania, keď som jej to potom neskôr povedala, tak sa priznala, že sa strepala z vane ako 50-ročná a tiež nechápala, ako sa to stalo. takže mať dozor nad malým dieťaťom je vec samozrejmá podľa mňa 🙂 radšej dlhšie dozorovať, než sa stane nešťastie a celý život ostane ležiakom :(
Môj trojročný sa kúpe sám / so sestrou, ja do kúpeľne vôbec nechodím, nechápem, čo je na tom také na počudovanie 😀
Cca v 4 rokoch
Vlasy ale umývame my, dospelí
No ja neviem koľko je to rokov dozadu asi 2-3, ale stále to mám v mysli ako 5 ročný brat išiel sprchovať 2 ročného a obaril ho tak, že zomrel na následky popálenín (áno tam bola aj chyba v nastavení kotla ale aj tak ...) :/
Dcera aj syn cca od tych 6r., syna som musela dlho este korigovat, lebo pravidelne bola v kupelni plavaren a umyte vsetky kachlicky aj strop 🫣..dcera ma teraz 10 a od tych 8r. nikoho do kupelne nepusti, ani mna ako mamu..tak mi celkom nejde do hlavy ako ostatne zeny umyvaju dceram vlasy..to vas tie starsie dievcata 8-12r. normalne pustia?Nehanbia sa vobec?Moja by to neprezila 🤪
@tehula2016 ono ja jej ich vacsinou umývam tak, že ma vo vani len hlavu.
@tehula2016 ono ani neviem, ako ti napísať, aby sa tu na mňa zase nevrhli s debilnými pripomienkami 🙂 skúsim jednoducho: moja má ostych, ale ak vážne potrebuje s niečím pomôcť, tak hanba-nehanba, poprosí ma.
@panelacikova moja sa nehambila. Sme predsa zeny. My sme dost casto chodievali na plavaren a kupiska kempovat. Niekde boli otvorene sprchy takze na nahotu bola zvyknuta. Nerobili sme z toho dramu. Aj na plavarni - 2 kabinky tak sa zeny obliekali pri skrinkach. Nikto nikoho neocumoval kazdy sa prezliekol a bolo. Na kupaliskach boli niekde ltvorene sprchy - zenske ale nemali sprchy dvierka. Normalne sa zeny sprchovali, obliekli a bolo. Nikto sa pred nikym nepretrcal a neocumoval a kazdy to bral ako normalnu vec. Takze ako 8-10 rocna nemala potrebu sa skryvat. Jasne ze v kupelke ma kazdy svoje sukromie. Ked sa niekto sprchuje nechodime tam ale ak nieco potrebuje podat nema problem mi zakricat. Podam a idem prec. A to uz ma pubertu davno za sebou.
@kvetinka75 tak máme to v podstate podobné. ak sa nemusí, nelezie sa do kúpeľne. ale na druhú stranu, nie je to žiadna katastrofa, že tam vojdem. presne ako píšeš, sme ženy a je to OK.
@tehula2016 mne mama umývačka vlasy, kým som bývala doma a ona nebola v práci. Dlhé, husté, kučeravé. Umyla mi ich lepšie. Alebo aj sestra. A teraz mám 34 a keď príde mamina na dovolenku, veru mi umýva vlasy 😀 aj cese. Nedávno som mala úraz, bola som bez pravej ruky a umýval manžel (plešatý) a asi mu to ostane. Umyl lepšie ako ja.. len to česanie bola hrôza.
@amelie2017 no to si tu ani nemala písať.......

@panelacikova ja som za toto veľmi rada, aj moja sa hanbí ale keď ma nejaký problém tak ma vždy zavolá na konzultáciu 😁
@domak2 však takto by to malo byť. aspoň u dcéry. a syn by sa mal vedieť obrátiť na otca...
@annm81 presne, ak si predstavíme že predskolaci už chodia na výlety, 6r deti do tábora... keby sa nevedela umyť to by bolo..
@panelacikova ja zasa varim sama asi od 13 rokov som vedela navariť komplet cele menu, takže áno presne, každý máme niečo 😀

Ja som za tieto témy vďačná. Toľko malých sebestacnych, vyrovnaných, od placenty vzdelavanych jedincov nám tu vyrasta, že táto planéta ma ešte šancu! Ja sa s tými mojimi neschopakmi len zveziem teda a budem tapkat 😂