icon

V akom veku sa vaše deti naučili/začali sprchovat samé?

8. dec 2022
Strana
z4
domak2
9. dec 2022

Ja som za tieto témy vďačná. Toľko malých sebestacnych, vyrovnaných, od placenty vzdelavanych jedincov nám tu vyrasta, že táto planéta ma ešte šancu! Ja sa s tými mojimi neschopakmi len zveziem teda a budem tapkat 😂

kvetinka75
9. dec 2022

@panelacikova zbytocne sa rozculujes. Kasli na to. Niekto potrebuje asi nieco aspon na nete si dokazat. Ktozvie aka je skutocnost. Tiez pochybujem o tom ze 3 rocne sa kompletne a hlavne dobre osprchuje. Mozno tak zamokri vodou. Ale nech si dokazuju co chcu. Teraz je trend dokonalych matiek a genialnyc deti. Len neviem kde sa potom vytratia lebo u nas v praci to vyzera opacne. Dospely clovek maximalne nesamostatny. 10x mu nieco povies ukazes a aj tak to domrvi. Mozno MK pritahuje matky ktore maju take dokonale deti. Suseda robi v skolke a tiez sa niekedy pyta kde su tie sikovne a genialne deti co vsetko ovladaju. Jedno je co clovek sem napise a druha realita. Parkrat sa mi uz stalo ako niekto vychvaloval svoje dieta nakoniec sa ukazalo ze si to vymyslela. Talze tak
. Treba to tu brat s rezervou.

kvetinka75
9. dec 2022

@domak2 😆

kvetinka75
9. dec 2022

@domak2 neboj stratime sa v dave 😆

panelacikova
9. dec 2022

@kvetinka75 a hlavne bez dozoru...

panelacikova
9. dec 2022

@kvetinka75 mimochodom, mne sa stalo vo veku 41 rokov, že som sa tak strepala z vane, že som sa bála, že budem mať krvácanie do mozgu... a suseda, zdravotná sestra z povolania, keď som jej to potom neskôr povedala, tak sa priznala, že sa strepala z vane ako 50-ročná a tiež nechápala, ako sa to stalo. takže mať dozor nad malým dieťaťom je vec samozrejmá podľa mňa 🙂 radšej dlhšie dozorovať, než sa stane nešťastie a celý život ostane ležiakom :(

bluka2
9. dec 2022

Môj trojročný sa kúpe sám / so sestrou, ja do kúpeľne vôbec nechodím, nechápem, čo je na tom také na počudovanie 😀

jesenzima
9. dec 2022

Cca v 4 rokoch
Vlasy ale umývame my, dospelí

yvanielka
9. dec 2022

No ja neviem koľko je to rokov dozadu asi 2-3, ale stále to mám v mysli ako 5 ročný brat išiel sprchovať 2 ročného a obaril ho tak, že zomrel na následky popálenín (áno tam bola aj chyba v nastavení kotla ale aj tak ...) :/

tehula2016
9. dec 2022

Dcera aj syn cca od tych 6r., syna som musela dlho este korigovat, lebo pravidelne bola v kupelni plavaren a umyte vsetky kachlicky aj strop 🫣..dcera ma teraz 10 a od tych 8r. nikoho do kupelne nepusti, ani mna ako mamu..tak mi celkom nejde do hlavy ako ostatne zeny umyvaju dceram vlasy..to vas tie starsie dievcata 8-12r. normalne pustia?Nehanbia sa vobec?Moja by to neprezila 🤪

domak2
9. dec 2022

@tehula2016 ono ja jej ich vacsinou umývam tak, že ma vo vani len hlavu.

panelacikova
9. dec 2022

@tehula2016 ono ani neviem, ako ti napísať, aby sa tu na mňa zase nevrhli s debilnými pripomienkami 🙂 skúsim jednoducho: moja má ostych, ale ak vážne potrebuje s niečím pomôcť, tak hanba-nehanba, poprosí ma.

kvetinka75
9. dec 2022

@panelacikova moja sa nehambila. Sme predsa zeny. My sme dost casto chodievali na plavaren a kupiska kempovat. Niekde boli otvorene sprchy takze na nahotu bola zvyknuta. Nerobili sme z toho dramu. Aj na plavarni - 2 kabinky tak sa zeny obliekali pri skrinkach. Nikto nikoho neocumoval kazdy sa prezliekol a bolo. Na kupaliskach boli niekde ltvorene sprchy - zenske ale nemali sprchy dvierka. Normalne sa zeny sprchovali, obliekli a bolo. Nikto sa pred nikym nepretrcal a neocumoval a kazdy to bral ako normalnu vec. Takze ako 8-10 rocna nemala potrebu sa skryvat. Jasne ze v kupelke ma kazdy svoje sukromie. Ked sa niekto sprchuje nechodime tam ale ak nieco potrebuje podat nema problem mi zakricat. Podam a idem prec. A to uz ma pubertu davno za sebou.

panelacikova
9. dec 2022

@kvetinka75 tak máme to v podstate podobné. ak sa nemusí, nelezie sa do kúpeľne. ale na druhú stranu, nie je to žiadna katastrofa, že tam vojdem. presne ako píšeš, sme ženy a je to OK.

amelie2017
9. dec 2022

@tehula2016 mne mama umývačka vlasy, kým som bývala doma a ona nebola v práci. Dlhé, husté, kučeravé. Umyla mi ich lepšie. Alebo aj sestra. A teraz mám 34 a keď príde mamina na dovolenku, veru mi umýva vlasy 😀 aj cese. Nedávno som mala úraz, bola som bez pravej ruky a umýval manžel (plešatý) a asi mu to ostane. Umyl lepšie ako ja.. len to česanie bola hrôza.

panelacikova
9. dec 2022

@amelie2017 no to si tu ani nemala písať.......

sticker
domak2
9. dec 2022

@panelacikova ja som za toto veľmi rada, aj moja sa hanbí ale keď ma nejaký problém tak ma vždy zavolá na konzultáciu 😁

panelacikova
9. dec 2022

@domak2 však takto by to malo byť. aspoň u dcéry. a syn by sa mal vedieť obrátiť na otca...

simca06022011
9. dec 2022

@annm81 presne, ak si predstavíme že predskolaci už chodia na výlety, 6r deti do tábora... keby sa nevedela umyť to by bolo..

autor
9. dec 2022

@panelacikova ja zasa varim sama asi od 13 rokov som vedela navariť komplet cele menu, takže áno presne, každý máme niečo 😀

Strana
z4