icon

Váš názor na capnutie po zadku

31. júl 2020

Zdravim Vas,mamicky.Dostane Vase dieta vo veku okolo 2,3 rokov aj po zadku?Ja totiz sa snazim vychovavat,vysvetlovat,aj dodrziavat,cim pohrozim,aj pouzit doraznejsi hlas a respekt ziadny.Este naschvaly...Vsetci do mna hucia,ze bez vychovnej po zadku to nepojde,no problem je v tom,ze ja to nedokazem...Skusila som dat uz po zadku,ale citila som sa strasne...Zas viem,ze hranice byt musia aj zvladnuta vychova...Ako to mate s tymto vy,alebo mali ste?

katkati
4. aug 2020

@evik321 Len keby tie malé detičky vedeli, čo je to 3x.

evik321
4. aug 2020

@janette321 presne takto to nebolo... Chlapček dostal amok lebo mu nejaké dievčatko vzalo lopatku chcel ju capnut ale chytila som mu rúčku a vravím ze to sa nesmie a vtedy to začalo to fakt ako keby bolo zmyslov zbavené len keď som videla prístup maminky došlo mi prečo je to dieťa také.. Vzala ho z pieskoviska a začala mu tam dačo vravieť ale on absolútne nepočúval bil ju kopal hádzal kamene tie malinke ako štrk do nej do deti a ona stále dačo do neho hustila... Už jej potom jedna maminka povedala nech mu dá na zadok ved to není normálne.. Odpoveď bola že ona svojho syna nikdy neudrie ze je inteligentný a pochopí to... Samozrejme nepochopil... Bojovala, s nim asi pol hodinky a potom ho vzala na ruky a šli preč

janette321
4. aug 2020

@evik321 tak ked realne zazitky - napriklad deti na ihrisku na kope . maminky o par metrov dalej v grupe . vacsina detom chrbtom alebo sa na ne ani nepozerali . cely cas klebetili ( sem tam cigaretka a kelimok s pivom v ruke ) . nejake to dieta vyliezalo aj na plot . ostatne hukot o hracky alebo hadzanie piesku . sem tam sa nejaka ta maminka otoci uz ked je velky hukot a zareve na to svoje . po nej sa postupne pootacaju aj ostatne a revu na tie svoje . dalsia parkrat otocka a zreve nech to dieta zlezie z toho plota . a co myslite ? no tak sa jedna odgrupi a stiahne dieta z plota a vycape ho a posle do piesku za ostatnymi . a na ostane sa dostane bud priebezne hulakanie alebo vycapanie . a otocka naspet ku kamoskam na klebety ...

alby2014
4. aug 2020

@evik321 a ako by v amoku vyriešilo to capnutie? Nijak, v amoku by reval ďalej.. Nič. Nula. Xkrat sa mi to stalo a jedine, co treba je odniesť dieťa... A nemá zmysel to hučanie, lebo v amoku dieta nepočuje, nevidí.. Chápeš, že re neho to bola mega nespravodlivosť ta lopatka, plus sa mu zabránilo v reakcii tej prvotnej, čiže sa hnev nejak musel dostať von.. Úplne normálna reakcia decká okolo 2 až 3 roky... Ako tu capnutie nemá zmysel a nič nerieši...len predĺži fázu, kým sa dieťa naučí spracovávať emócie. Btw matka dievčat mala malej lopatku zobrať, vrátiť chlapček ovi a vysvetliť malej, že bez opýtanie si cudzie veci brat nesmie

alby2014
4. aug 2020

@evik321 a este ma napadlo, ze keby mne nejaka mamicka pri revajucom a zhysakovam decku, do mna nahucala, ze mu mam capnut, ze to nie je normalne, tak asi po nej zruknem tak, ze aj maleho hysak by som prebila. :D

angel993
4. aug 2020

@evik321 nikdy sa mi dieťa nehadzalo o zem ani nevystrajalo na ihrisku, keby sa nevedelo správať tak ho nezoberiem na ihrisko ani do obchodu. Jednoducho doma nemá amoky tak ho môžem vziať na verejnosť. Ale aj tak nikdy by som necapla dieťa pred inými, radšej ho zoberiem domov a vyriešime to v súkromí. A paradoxne ja som nemusela vysvetľovať, možno mám šťastie že mám také dieťa 😀

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
alby2014
4. aug 2020

@ptmt1011 nikde som necitala, ze capnutie ma odobrat deti rodicom... Ako clovek, co robil a robi s detmi si vsak myslim, ze rodic, ak cape potrebuje pomoc. Potrebuje mozno ukazat ako inak s dietatom pracovat, ake ine su postupy, ci metody... a mozno potrebuje aj v sebe nieco poliecit od vychovy. Nikde za jedno zapnutie neodoberaju deti, ani vo Svedsku, kde to maju zakonom zakazane od r. 1979, skor nasmeruju socialnu kuratelu k pomoci rodine, ukazu ine pristupy a podobne dokonca maju system tzv odlahcujucich vikendov, kde dobrovolnici pretazenej mame dieta postrazia...casto sa tak pomaha samozivitelkam. A ano, o socialnom systeme vo Svedsku, ci Dansku nieco viem. A kedysi sa tam deti tiez capali ako to mi tu nezne nazyvame hlava nehlava...proste fyzicke tresty su tam zakazane. Opakujem, ak by capanie, ci fyzicke tresty fungovali...stacilo by to urobit raz...kedze sa to opakuje asi to nefunguje. Popravde si myslim, ze su nas sa rodiovstvo podcenuje, clovek ide do toho nepripraveny a len intiutivne opakuje, co videl od rodicov, alebo sa ich chybam snazi vyhnut a rodicom, co sa zaujimaju, citaju knihy, riesia nejake kurzy sa tu vysmieva, ze su premotivovany a vlastne deti nevedia vychovat. Ja tie vase vychovane deti potom dostanem nastarost a vies, co... ak nieco deti kazi a robi divoke je to nedostatok hranic a nedostatok lasky a pozornosti, pricom hranice sa nastavuju naozaj inak ako capanim, staci dosledna vychova, len to je narocne na rodica, nie na dieta...lebo musis trvat na svojom a rpezit tie revy a ine metody, co dieta skuska a kvoli tichu a kludu neustupit, ked vies, ze na tvojej strane je pravda.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
alby2014
4. aug 2020

@ptmt1011
uplne kazde dieta sa da vychovat bez capnutia...KAZDE. volajme to pravdivo, nie je to capnutie je to fyzicky trest, casto capnes cez plienku a potom rukou, potom sa vyhraza varechov...a etc. Nevravim, ze tam kazdy dojde, ale zacina to capnutim...ak by ti niekto ponukol zadarmo kurz, ci nieco ine, ako pouzit aj ine vychovne metody, ako pomoc s plnym respektom k tebe ako matke...tak budes jacat, ze nie ja niechcem nic vediet o tom, ako to robit inak, ja budem deti capat? Lebo tak to niekde funguje, ja si myslim, ze musiem pracovat na osvete, ze fyzicke tresty proste nefunguju.

alby2014
4. aug 2020

@ptmt1011 a som rada, ze tovje deti nestretnem..to by ste totiz ako rodina mali nejaky velky problem, ktory by bolo nutne riesit. :D

evik321
4. aug 2020

@alby2014 moje deti sa ani jedno nehazdalo o zem ani nebilo iné deti chvala Bohu.. Viem ze to môže ešte prísť ale určite nebudem ju mojkat za to ze strka druhé deti na ihrisku a opakovať jej jak verklik láska moja tutuli mutuli nesmieš a bude pokračovať a ja asi 16056 krát poviem to isté.. Kopec krát musíme odísť z ihriska my lebo rodicia si nevedia dat rady s dieťaťom a ja nie som matka ktorá si nechá otlkat vlastne dieťa budem sa prizerať ako nejaká mamička vysvetľuje.. Dnes zhoda náhod sme boli na ihrisku a mala hádzal kamienky videla druhé deti tak chcela aj ona hodila do chlapčeka povedala som jej ze to nesmie že chlapčeka to boli a podobne.. Urobila to znova na tretí krát dostala po zadku úplne jemnú nie ze ju prehlo.. Odula sa ale prestala... Dokonca začala deťom vysvetľovať že no no... A keď šlo o tu mamičku že nevzala malej lopatku a nevrátila ju tomu dieťaťu ktore malo amok.. Prečo by mala on si môže požičiavať všetkých a strát bit a ona si nemôže požičať jeho? Véd on mal jej formičky... Proste stojím si za tým ze dieťa keď už nevie co so sebou po zadku ma dostať samozrejme nie ze ma modriny ani odtlačky na zadku a neberiem to ze zlyhal rodič to je taka hovadina... Potom fakt n budú deti skákať po hlave a date na moje slová keď budu deti staršie mam puberiaka doma čiže viem o com vravím

alby2014
4. aug 2020

@evik321 aky efekt by malo, keby si v amoku capla dieta... Ja ak by moje dieta hadzalo kamene, upozornim, ze to nema robit, poviem, ze pojdeme prec, urobi 2x pripomeniem, 3x idem prec...nezaujima ma kedy sme prisli, ci sa bavi, ci tma mam kamosku idem prec...v zivote som to spravila asi 3x a dnes im staci pohrozit, lebo vedia, ze fakt pojdeme prec. Tiez sa oduju a prestanu...efekt ten isty. Ak ma dieta uz amok, treba ho odniest niekam do kludu, alebo preckat kym rpejde a mat v pake, co si mysila iny rodicia v tom momente v amoku nema zmysel nic vysvetlovat. Hral sa maly s tou lopatkou, vzalo mu ju dievcatko uprostred hry, tam je vela faktorov...ale tu situaciu capanie po riti nijak neporiesi.

alby2014
4. aug 2020

@evik321 moja mama mala doma troch pubertiakov a nikdy sme jej po hlave neskakali...nevravim, ze sme obcas nemali chut, nevravim, ze sme si obcas v puberte v hlave daco nemysleli, ale povedala, ze o 20tej budem doma a to som mala 17 a frajera a o 20tej som bola doma a nikdy nas necapal, nebila, nic...dokonca aj malo kricala, ak vobec. A to mala 3 deti do 3 rokov a otec nas velmi funkcny nebol.Cize ja mam z domu zazite, ze da sa vychovat normalnych dospelych ludi aj bez fuzickych trestov.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
evik321
4. aug 2020

@alby2014 tu máte vašu výchovu bez capnutia

alby2014
4. aug 2020

@ptmt1011 ako to capnutie nazves? Dohovaranie? je to fyzicky trest, bitie hlava nehlava je nasilie...tak to volajme tak ako to je.
@evik321 a odkial vies, ze tie deti neboli doma laskyplne capane...toto je jedna fotka...bez kontextu. Stavim sa s tebou, co toto su deti, co bezne dostali doma na zadok.

evik321
4. aug 2020

@alby2014 odkiaľ vieš ty že to nebola ta výchova tutuli mutuli.... Poviem ti ze keby to bol môj pubertiak tak nie po zadku ale ruky mu dolamem.... A mysli si o mne co chceš je to tvoja vec a budem si štát za svojím že caonut na zadok je lepšie ako vychovať niečo také ako je na fotke.... Ver ze keby mali rešpekt pred rodicmi tak toto by neurobili... Pre boha kam toto spejeme? Môj oco ma udrel len raz jediný krát keď som mame povedala ze je hlúpa bo ma nechcela pustiť na diskotéku... Nikdy ma ne udreli ale ani som si toto nedovolila urobiť čo tie decká... Ináč by som mala asi ruky v sadre

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
evik321
4. aug 2020

@ptmt1011 to ne vysvetlíš potom my musíme odchádzať z deckych ihrísk lebo niektoré deti sa nevedia v trepať do koze a namiesto toho aby rodič zasiahol bude len dohovarat... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
alby2014
4. aug 2020

@evik321
@ptmt1011 dievcata, ja neviem, preco vas to hecuje. JA som tu napisala, ze svoje deti nebijem a nevravim, ze nemam chut niekedy, ze JA povazujem fyzicke tresty za neadekvatne a ano fyzicky trest je aj capnutie, opisala som, co robim JA a ze JA si myslim, ze by sme fyzicke tresty mali normalne zakazat...Popravde, vzdy, ked niekde poviem, ze svoje deti nebijem vysledkom je diskusia, kde mna presviedcaju ako urcite vychovam spratkov, co ma zbiju v puberte...pre MNA je fyzicky trest zlyhanie rodica, vacsinou na deti nemam nervy, ked sa pohadame s muzom, alebo mame tazsie obdobie, ked sa mi nakopi stres v praci, ked ma nahneva, ci znechuti niekto, ci nieco. Ale to som ja, moje reakcie, nie to dieta, to ze sa mne ulavi, ked po zlom dni, este moje dieta jaci na piesku a ja mu supnem a ono stichne, elbo som rpave nemala 10 minut nervy na upokojovanie, ci vysvetlenie, ci vobec analyzovanie, co sa stalo, ci na doslednsot je MOJA chyba, nie chyba toho dietata. Mne raz moja svokra povedala, ze najdalej zajdem s laskou a mala pravdu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
alby2014
4. aug 2020

@ptmt1011 Ved ja ti nevravim, ako mas vychovavat deti napisala som svoj pohlad a j to pre zakladatelku hlavne...jasne, ze ich trestam...dosledkom ich cinov, vedia o tom...vedia dosledky, ja ich len odmietam trestat fyzicky...that all. Ostatne robte ako chcete, ved co si o tom myslim ja vam moze byt sum a fuk...ked ste s tym vysporiadane a ok, nemusite sa obhajovat, ani tu, ani nikde.

evik321
4. aug 2020

@ptmt1011 mame úplne rovnaký názor... Chráň nás ten hore co to ešte len bude.... Ja by som učiteľkou nechcela byť pri tejto výchove bo mňa by zavreli...