Večne nespokojné bábätko
Ahojte, chcem sa trošku posťažovať, možno sa tu nájde niekto, kto to mal podobne.
Mám takmer dvojmesačnú dcérku, milujem ju nadovšetko, ale niekedy mám pocit,že nerobí nič iné, len plače. Koliky už nemá, to je iný plač, ten rozoznám.
Ide o to, že keď vstane, je pár minút ok, inokedy plače hneď. Samozrejme ju nakŕmim, odgrgne si, keď ju mám dlhšie na rukách, že sa napr prechádzame a rozprávam jej, ukazujem, už sa jeduje, plače.. idem prebaliť, dám na podložku, plače. Prebalim, keď nie je unavená chcem sa jej nejak venovať, no obrázky ju bavia asi minútu, potom plače, dám ju ľahnúť, plač, rozprávam jej, plač, dám do hojdacieho kreslá, plač... Má pár svetlých momentov, keď sa usmeje, no hneď potom opäť plače.
Proste neviem čo s ňou 😞 príde mi,že je večne nespokojná nech robím čokoľvek. Už si namýšľam,že má neznáša. Keď vidím detičky v podobnom veku u kamarátiek,alebo influenceriek čo sledujem na IG (hej viem.. 🤦🏻♀️) mám pocit, že jen moja je taká a ostatné sa len smejú, pekne sa "hrajú", posedia pri mamke aj na káve...
Je mi to proste ľúto 😕 Koniec výlevu a ďakujem za každú spätnú väzbu.
Tiež som prvú dcérku nekojila, tiež nervozita, popôrodné blues, tiež nespokojnosť v kočíku tak šup do nosiča keď sa blížil spánok, dudku do pusy a tým som kompenzovala aj blízkosť aj kojenie aj blízky kontakt a lepšie bolo...postupne si zvyknete jedna na druhú a bude lepšie... Ani u nás žiadna láska na prvý pohľad, skôr postupné budovanie vzťahu... všetko príde
Ani ja som nekojila. Musíš si uvedomiť, že si dobrá mama a robíš všetko, čo je v tvojich silách. Ľúb ju tak ako dokážeš a nerob si výčitky svedomia. Prosto si uži toto obdobie aj keď ťažké, lebo čoskoro bude v puberte nadávať ako ju nikto nechápe 🤣
Ma dva mesiace,kašli na instagramove aktivity .bud s ňou a tak ako je jej dobre a hotovo. Kazdy den na brusko aby pocvicila staci.ostatne nech pozoruje teba, von z okna atd.viqc netreba. Len teba a dlhe prechádzky v kocari 🙂
Momentálne prežívam presne to istí.. dcérka má 2,5 mesiaca a je to čisté peklo... Doteraz to bolo celkom dobre aj keď to nebolo dokonale ale čo sa deje posledný týždeň ja fakt neviem .. vkuse plače.. a všade plače... Všade je nespokojná už ani na rukách nechce byť .. bolesti to niesu si myslím lebo v noci spí krásne takže ja fakt neviem ale chápem ťa.. tiež už nevládzem
Autorka, to že si to nezvládla pri kolike z teba zlu matku nerobi 🤷🏼♀️ tak malé dieťa si nepamätá ani čo bolo pred 2 dňami. Nemá na to ešte kapacitu ale skôr by som to neriesila tým krikom ako nejakým kyvkanim nožiek, lebo ten krik nie je dobrý na tak malé dieťa, aj tak tá nechape čiže je to zbytocne a iba seba nervujes a vytacas. Otec dietata ti pomáha? Keď tak si zavolaj na pomoc mamu aspoň na tieto začiatky alebo niekoho z rodiny, kto ti pomoze aby si sa aj ty trosku vyspala a oddýchla si
Som rada , že v tom niesom sama mám doma 6 týždňovú dcérku nonstop nervózna nonstop plač ale taký až hystericky . Ak ju dám do manduky tak je ako tak spokojná aj zaspí , väčšinou som uspavala že do manduky a skákala som na fit lopte ale preložiť ju do postieľky bola pre mna nočná mora . Teraz mi kamarátka doniesla ešte komunistickú perinku že zviazať ju celkom to pomáha , ale jak ju rozviazem tak do minuty je plač , mame aj koliky . Ale tiež mám dve kamošky ktoré rodili po mne majú uzastne pokojne , spave deti . Moja reve stále , niekedy to je čisté zúfalstvo . Tiež má pár svetlých chvíľ kedy sa usmeje alebo začne si niečo rozprávať ale tých je extrémne malo . Snáď to prejde časom … 🙏✊
Ahoj.prosim ta moj maly ma 3mesiace a tvoj pribeh je ako cez kopirak s mojim. Chcem sa spytat kedy to obdobie prosim preslo?
@mk2090 ahoj, prešlo to keď sa začala plaziť v 6 m. Vedela sa dostat kam chcela a za hračkami.. aj ja som sa už zmierila s tým,aká je a bola som kľudnejšia a možno to tiež prispelo k tomu, že sa z nej stalo spokojnejšie a usmievavé dieťa.
Držím silno palce 😊
Joj tak to si ma potesila 🫶 velmi dufam ze to tak bude aj u nas lebo som uz na nervy ze nikde nemozem ani chodit 🥲 presne ako si pisala na IG vifim vsetky zeny jak si pekne kocikuju na kavickach s detmi a kamaratmi a strasne mi je to potom luto ze ja nemozem 😞 v kociku ste to mali ako casom prosim?🥺
Niektoré babatka sú take tiché pokojne neplaclive dcera od narodenia spala celu noc a ani som nevedela že ju mám a trvá to doteraz (9r) syn (17) naopak vkuse ho bruško bolelo vluse plakal v škole problémy vonku tiež bil sa kopal proste náročné dieťa od samého maličkého babatka ,žiaľ každé dieťa je iné a zbytočne porovnávať treba to len prekonat a bábätko inak nevie dať najavo nespokojnosť len placom o to je to potom tazsie .Ale pominie to neboj ešte je moc malicke ,neupratuj ak nemusíš extra nevar ,vyskúšaj šatkovanie,možno to pomôže alebo teplý uteracik na bruško ,pusti digestor a daj dieťatko do vajicka poskusaj možno to pomôže 🙂 a najmä nájdi si čas aj na oddych pre seba
@slavka1988 A aky je syn teraz v 17 rokoch?
@liliana8 7-8-9 ročník učiteľka povedala že je s ním spokojna a aj doma bol kľudný ale zas na strednej je to teraz boj
@mk2090 v kočíku bol fajn, hneď zaspala a spinkala kľudne, to bol jediný čas,kedy som si mohla sadnúť na kávu, alebo si len tak vychutnať prechádzku. Akonáhle sa však prebrala už bolo zle 😃 nosila som so sebou nosič a domov sme šli takto. A odkedy chodí je to s kočíkom boj 🙈
Ešte sa môžem prosim spytat ako reagovala na cidzich ludi ked bola taka mala? 3mesiace 🙈 lebo u nas v poslednej dobe je aj to problem ci babka ci detko ci kamaradi hned ustocka do podkovy a na rukach uz vobec u nikoho😀
@mk2090 keď bola menšia, práveže vôbec nemala problém s cudzími. Ju keby niekto zobral preč tak by ani neprotestovala 😃 Teraz je však opatrná a potrebuje si ľudí okukať a potom je ok.

@terry658 To znie povzbudivo🙂A v akom veku sa to zmenilo?