Viazanie ručičiek bábätka
Baby kedy ste prestali viazať rúčky bábätku ? Moja má 2,5 mesiaca a stále ju viazem do plienky nechce žiadne zavinovačky a ulitku nič len do plienky ale stále v noci aj 5 krát ich samozrejme vyberie a budí sa 🙄
Perinku sme používali prvé dni keď sme prišli z nemocnice ale rúčky som nikdy neviazala
Bola v zavinovacke prvy tyzden od vtedy navolno, vsak chuda bola 9mesiacov s obmedzenym pohybom, nevidim dovod ju trapit a obmedzovat ked je uz “vonku”, nech si dospeli vyskusaju spat v kazajke 🙈
Preboha ženy 😀😀😀😀😀 mňa hrabne z vás aké mučenie ste normálne ? Je normálne že sa detičky viažu majú silný moorov reflex moja ho má dosť silný a budí ju keď jej vystrelia ruky a áno skúšala som aj bez toho a nevie takto späť aby mala voľné ruky to bola hore každých 5 minút lebo si pichla do oka , dala si ruky do hlavy, poskrabala sa vybrala si duel čiže celé zle za mňa ruky von a je to úplne normálne že sú zviazané a vôbec im to nevadí amen chcela som vedieť že cca asi dokedy
Ja som viazala asi tri dni, 2 a pol mesační dávno neboli v perinke, to už sa potrebujú hýbať.
@mon1806 my sme viazali asi do 4m. Najskôr veľká mäkká paperova perinka - bol december, január 😉 takže to bolo v pohode a neskôr sme prešli na veľké bavlnené plienky alebo ulitky. Najlepšie bolo keď ho viazali muž on to tak vedel dobre zatiahnuť, že nebol syn do 5minut vonku. Podľa mňa sama budeš vidieť ze to už nepotrebuje a bude to v pohode 😉
@veronika946 bolo v zavinovacke, tej klasickej, s čipkou a vankúšikom, nie tie nové na suchý zips. ručičky som dávala k telu, ale spávala normálne, a od asi mesiaca mala ručičky vólne. Ty si áká múdra? !. Ako čítam tvoje príspevky, taks i dosť hašterivá žena a urážlivo reaguješ na každú, ktorá niečo napíš. Ja som písala svoj názor a tvoj mi je ukradnutý. Prajem Ti pekný deň
@btus iba na hlúpe 🤣
@asocial je to možné, ale v západnom zahraničí sa predsa deti tiež viažu do takého burito tvaru, aj keď práve typické zavinovačky sa nepoužívajú, nie? Každopádne zavinuje sa kvôli tomu “pokoju” a Moro reflexu, hoci čím dlhšie sa zvinuje, tým vačší problém môže byť s odvykaním, to asi u všetkého.. no a samozrejme ani v rámci prevensie sids sa neodporuca zavinovat pretoze to prehlbuje spánok dieťaťa, čo môže byť nebezpečné, dieťa sa menej často dojčí atď. ja nie som fanúšik zavinovačiek, radšej nech má voľnosť a hlavne kontakt s matkou, ale na začiatku to niektoré deti potrebujú.. všetko s mierou
@veronika946 tak potom reaguj sama na seba. hôúpa si asi ty, keď reaguješ ako reaguječ a riešiš veci, o ktorých riešenie Ťa nikto nežiadal. .

@asocial To je aka blbost, viazu sa novorodenci po celom svete, kazde babatko je ine a potrebuje nieco ine. Aj je velmi drazdive a rusi ho napr. moorov reflex, tak sa lepsie citi takto. Ved snab by ziadna mamina nerobila svojmu dietatku zle, ak by videla, ze jej babatku to nevyhovuje. A to asi vies, ze taky novorodenec ti da vediet placom pri najmensej nespokojnosti. Takze prosim nesud, kazda maminka nech sa rozhodne, ako sa o babatko postara..https://en.m.wikipedia.org/wiki/Swaddling