Viem naučiť dieťa spať a jesť?

krasnanevesta
5. feb 2018

Ahojte mam skoro 9 mesacneho syna ktory je od narodenia zly spac v noci. Do tretieho mesiaca sme to brali ze je to babatko, potom ze je hladny ale teraz uz ozaj neviem. Ked je dobra nic vstane za 10hodin tak 7x ked je zla noc tak 10-12. Striedame sa s muzom ale sme na prasky. Plus...ked drobec vstava malo ze sa mu podari spat aj tri hodiny tak potom je hodinu i hore tak okolo tretej. Zakazdym mu davame mlieko...skusili sme ho odnaucit ale potom hodiny place a nezaspi alebo len na 5 minut a zase je hore. Ked mu dame menej mlieka ze mu flasu vezmeme skor ako on chce je za 20minut hore cize vstava este viac.
A s tym suvisi aj to ze cez den neje skoro nic vsetkym sa drhne napina ho nevie prehltnut ani maly kusok. Susedka krmi mliekom rovnako stare dieta uz len dvakrat za den my asi 10. Ja uz neviem co robit myslim ze keby sa cez den rozjedol aj v noci menej papa. A neviem ako ho naucit spat. Ved on je tiez nevyspaty rano len place tiez mu nemoze byt dobre.

siska53
5. feb 2018

@krasnanevesta no asi musite len tych niekolko noci vydrzat,kym si zvykne,ze v noci sa nepapa a spinka.. Nedat a neudtupit,byt pri nom,tisit ho,hladkat.
Ved to je aj pre neho zataz na brusko,ma ho plne,potrebuje byt hore, i pre vas,kebo vsetci vratane neho ste nevyspati. Su deti,co maju prehodeny den s nocou,svokrov brat tak mala,trvalo to vraj cely jeden rok..

krasnanevesta
autor
5. feb 2018

@siska53 myslis ze uz vobec nedat v noci mlieko? Zaspi ked bude hladny? A ked mu dam vecer kasu spi este horsie :-s fakt neviem ako z tohto von

poisonblu
5. feb 2018

aj my sme to takto mali, ale ja som kojila....casom sa pocet prebudeni znizoval, ale celu noc mi prespal az ako 2 rocny...teraz ma 5 a raz za noc sa este budi, prejde ku nam do spalne...celu noc mi prespi tak 2-3 krat do mesiaca 😒 a to ja chodim aj do prace, takze taky nocny budicek je dost naprd...

siska53
5. feb 2018

@krasnanevesta kasa vie zatazit a mala by ale aj zasytit... Ci nie je prepany, a preto zle spi..navyse je v stadiu separzcnej uzkosti,nas sa zrazu,co uz spaval celu noc, zacal budit.. Okolo 8.m. Sice len raz,ale casto ani som mu nestihla dat prso a uz spa. Potreboval ma len citit,to je vsetko.. Cize u vas asi jedno s druhym.. A este,neviem,ci rozsviecate,ale treba co najviac pritmia a neprihovarat sa moc. Aby videl rozdiel den a noc. Ja som len.malu lampu mala a taka rozspata som ani velmi nerozpravala.. Len je fakt,ze nemusela som bezat do kuchyne mlieko zarabat,co bola vyhoda..no..

Ja by somt.o skusila,ved ide o vas..radsej par noci takychto,ako edte mozno mesiace.. Inak je to zvlastne,kedze sa nedojcite,toto robia skor dojcene deti,kedze materske mlieko je lahko stravitelne,tak sa mnohe z nich v noci budia dost casto (klopem,okrem soplov som toto nepoznala).

zdena12345
5. feb 2018

precitajte si knizku kazde dieta sa vie naucit spat- aspon teda niektore casti, tie prilis odborne su pre bezneho coveka zbytocne
v noci nekrmit
mame tiez zleho spaca, od narodenia a ma 3,5 a je stale zly spac. budi sa tak 2-3 x za noc. skratka je taky.
V noci si len musi naucit, ze skratka nedostane, iba nosit, cicikat, kocik.... aby zaspinkal. pripadne ak moc bojuje tak by som dala cajik. ja som u oboch vyradovala nocne krmenie postupne. ale ziadny zazracny prostriedok nie je. s detmi je to vzdy s kazdym ine

lubako
5. feb 2018

Suhlasim so vsetkym, co bolo predo mnou napisane. Treba sa pripravit na par noci estehorsich ako zvycajne a nedat, resp. Dat menej , mozno 1- 2x, nakolko on ma ma to v 9 mesiacoch este narok sa v noci zobudit na papanie ( ale nie 10 x). Pri tomto rezime, ak cez den skoro nic neje, predpokladam ze je v podstate viac menej na mlieku, co vypije v noci a mal by papat uz pestrejsiu stravu v prikrmoch, treba to poriesit cim skor kvoli nemu aj kvoli vam, tolkokrat vstavat je fakt na prasky.drzim palce

krasnanevesta
autor
5. feb 2018

Dakujem vsetkym za odpovede idem skusit v noci nekrmit a dnes krmim od rana ovocim zeleninou na desiatu aj obed a uvidime. Nech ma cim menej mlieka.
A knizku mam precitanu ale doteraz som nemala na to odvahu 🙂 stale som si vravela ze to prejde....a sam zacne krajsie spinkat

janickacrazy
5. feb 2018

@krasnanevesta Nejdú mu náhodou zubky? Vtedy sa nočné spanie zvykne zhoršiť a deti sa viac dožadujú mlieka. Určite by som mu dala ešte v noci mliečko, aspon do roka, ale samozrejme nie 10 krát za noc, tak 2-krát ešte može papať aj v noci v tomto veku. Ked sa zobudí v noci, nešramotiť, nezažínať svetlo, len nejaké maličké slabé, neprihovárať sa, len dať mlieko a znova do postieľky, on si zvykne.

krasnanevesta
autor
5. feb 2018

@janickacrazy zubky mu teraz idu ale on takto spava od narodenia....najlepsie co bolo ked som ho prestala kojit vstal v noci len 4x. Jednu noc. A potom sa zase vratil k svojmu standardu. Ale cim je to dlhsie tym je to unavnejsie.

janickacrazy
5. feb 2018

@krasnanevesta verím ti, niektoré deti sú takéto náročnejšie, mala som takého druhého syna, tiež sa často budil v noci a spal nepokojne a on ešte k tomu vstával ráno o 4 do 2 rokov, takže bolo to veselé, treba len vydržať, u nás teda ešte pomohlo, ked som ho dala spať k nám do postele, tak spal trochu pokojnejšie a menej často sa budil, bol taký mojkací typ a cez den ti aspon pospí dačo? Ak ano, tak si lahni s ním, aby si bola trochu vyspatá aj ty.

1sonda
28. mar 2019

@zdena12345 a rady z knihy nezabrali?