Vkuse urevané 3-mesačné bábo
Ahojte, potrebovala by som poradiť so zopár vecami u mojej 3m dcérky. Posledný mesiac je veľmi uplakáná.
1. Keď má naplnené všetky potreby(jedlo, spánok čistá plienka, hranie) tak aj tak plače. Posadím ju do hojdacieho kresielka, pustím detské pesníčky, 5minút je ticho a potom spustí plač. Samozrejme čo spravím prvé zoberem ju na ruky ale aj tak plače, aj v nosiči, aj keď ju zabávam aj keď je s ockom VŽDY plače. Zdravotné problémy nemá, bola vyšetrovaná na kadečo u lekára, po jedle si odgrgne, atď proste keď by mala byť v pohode tak nieje. Do teraz to tak nebolo iba ako začal tento tretí mesiac. Má to tak niekto tiež? Odstavujem ju pomali z kojenia a prechádza na UM, ale to len posledné 2 týždne a situácia trvá mesiac preto nemyslím že to je tým.
2. KÚPANIE
Samozrejme s plačom.. to je posledné 2 týždne. Do vtedy plač býval len keď som jej začala umývať vlásky alebo som netrafila teplotu vody. Teraz celý čas plače až kým jej nedám cicok/fľašku s jedlom. Skúšala som kúpať skôr/neskôr, pred jedlom/po jedle, s opierkou/bez opierky, s plienkou s ktorou som ju zabalila aj bez, teplejšou aj studenou vodou ale nič nepomohlo. Neviete poradiť čo by som mohla ešte vyskúšať aby som jej spríjemnila kúpanie?
3. SPÁNOK
Ako často a koľko zvykli vaše detičky spať v tomto veku? Moje ani za boha nechce spať dlhšie ako pol hodinu cez deň. V noci spí ukážkovo, dokonca niekoľko krát prespala celú noc. Ale cez deň sa mi nedarí ju uspať na dlhšie. Samozrejme skúšala som spraviť podmienky také ako v noci, potom robiť hluk aj úplne ticho, zavinovať, do hniezda ju dať nič nepomáha. Jedine kedy spí dlhšie je v aute a kočíku. Aj to prerušovane, ale tak snažíme sa s ňou chodiť čo najviac von. Nevie ako keby prejst do toho hlbšieho spánku. Ako jej s tým pomôcť? Problém teda nieje uspať ale udržať v spánku dlhšie. Prosím reči typu “že jej to potom stačí” ani nepíšte, viem a vidím že nestačí ako by mohlo stačiť malému dieťaťku 2h spánku cez deň.
Bol niekto v podobnej situácii že mal tak uplakané dieťa? Ak áno aj vám niečo na to pomohlo alebo treba vyčkať a kedy to prešlo? Ďakujem všetkym za komenty a rady, už sa začínam cítiť pomali ako zlá matka pretože dieťa mi viac plače ako je v pohode. 😞 samozrejme som prvorodička takže majte na to ohľad že možno sú to blbosti čo píšem ale neviem si rady. Každý mesiac býva horší a horší čo som si myslela že bude naopak. Prvý mesiac úplne super, druhý začal byť zlý ale tento tretí to je úplne zle. 😞
@domixlily ahoj, k tomu kúpaniu - náš tiež na začiatku mal rad kúpanie teda aspoň neplakal, potom okolo 3m prišlo obdobie keď sme ho len položili do vody a rev strašný ako keby ho rezali, tak to tiež rýchlo len umyť a šup von…po nejakom mesiaci sa to úplne otočilo naspäť a teraz zas kúpanie miluje a robí potopu na celú kúpeľňu čo tak špliecha nohami a rukami…možno je to aj váš prípad a iba má také obdobie, kt treba prečkať, držím každopádne palce
@domixlily skus jej urobiť viac mlieka, neviem koľko vypije teraz ale ak napr- 120 ml tak zvys na 150.
@domixlily ahoj, nema vystupujuci pupcek? Satku si uz skusala aspon tyzden alebo manducu s novorodeneckou vlozkou? Ako je na tom s prdmi? Na dasienkach nevidis biele bodky alebo v puse celkovo? Nasej od 2.5 mesiaca sli zuby, mala umbilikalnu herniu, reflux a nevedela sa vyprdiet. Ine ako satku a noaic nezniesla.
@domixlily aj nasa bola taka…a na ten nocny spanok sa este nespoliehaj moc, lebo pride 4 mesacna regresia a vsetko sa moze zmenit…nasa spavala v noci v pohode potom prestala aj v noci dobre spavat a doteraz je to s nou horor…ma 20 mesiacov, reve aj tak furt za kazdu somarinu, nespi vobec, zla je jak cert…ospravedlnujem sa, za moju negativitu, ale po tazkej noci sa mi tazko hovoria povzbudive slova
@domixlily ahoj, ja mám uplakanú 4 mesačnú. Plakala lebo mala reflux, teraz jej idú zúbky. A mne z nej narastú rohy zrejme, lebo sa mi také kúty spravili vo vlasoch, že súdim, že presne tam, na tom mieste vyrastú.
Neviem či to prejde 😮 už som si aj zvykla na plač. Chce byť na rukách, chce non-stop venovanie. Ona sa aj posmeje, zabaví ale len na chvíľu. Cez deň spí tak 3x po pol hodine, skúšala som douspávať ale takmer som prišla o ušné bubienky :D
Kočiar je horror story. Vždy som myslela, že budem chodiť s kočiarom krížom krážom. Ale po pol hodine, alebo keď si zmyslí, že už stačilo začne kričať a utekám domov.
Tiež sa cítim mizerne, tiež je to moje prvé dieťa a asi sa usiluje aby ostala prvým a jediným dieťaťom.
Ahoj, neurobis s tym nic. Su proste take deti, ako cez kopirak. Moj starsi syn bol taky, mam par kamosiek, co mali presne toto iste. Pol hodinove spanky, plac a nevies preco. Moj spal tiez celu noc, po 4tom mesiaci sa aj to pokazilo a bol hore v noci aj 10krat. Rev v aute, rev v kociku, ani za svet polozit a urobit nieco. Take, ze dieta v ohradke a ja si varim bolo pre mna ciste scifi. Je to hrozne obdobie, viem, ale prejde to pomalicky a bude lepsie. Netrap sa, ak su vylucene zdravotne problemy, tak je to proste len take urevane dieta. Nie je prve ani posledne. To proste treba len nejako prezit.
Tie krátke spanky cez den mozu byt ok a len prechodne. Taketo babo este nema rezim, za chvilu sa to ustali, neboj. Bude mat jeden spanok dlhsi.
Aj moj syn bol umraucany. Tiez prvorodeny. Mozno z teba citi nervozitu, ktovie? Ja som ho strcila do nosica a bolo. Spal a bol ticho.
Ak sa mu paci v kociku, uspavaj v kociku
@basska_b tiež si myslím že to súvisí všetko s tou únavou ale tak neviem to kúpanie čo tak zrazu. Nekúpem dlho a prihovaram sa spievam hocičo nepomaha. Ešte by som skúsila že aby ju okupal ocko ale ten sa zas boji 🤦♀️
@paulahr oki aspoň jedna pozitívna správa snáď to teda prejde :D
@katarinka89 papinka dost okolo 150 a rozdelujem jej to na 2x s pol hodinovym odstupom aby negrckala
@aliaray1 Nie nema taky pupocek, kaka aj prdi a nevyzera to že by s tým mala problem. Niekoľko krat sa stalo že som zedla niečo čo jej nesedlo a potom sa nedalo vykakať a tak to bol uplne iny bolestivy plac so slzami toto je skôr len krik. V nosiči byvala rada ale aj to poslednu dobu odmieta. Zubky nejdu kukala som
@doda26 Nevadi uplne rozumiem. Ja som myslela že po 4 mesiaci keď sa dávaju už príkrmy že bude spať celu noc joj 😂
@dota6 u nas kočiar ok ale zas na rukách nic moc. Zvykla grckavať viac preto jej papanie rozdeľujem aby negrckala a pomaha to. Ale inak tiež tak občas sa pousmeje ráno v posteli a večer v posteli na 5minut a to je tak všetko 🤷♀️
@lucilaines už som sa s tým ako tak zmierila a vidím že niektoré to majú ešte horšie a ja sa sťažujem, len som nevedela že dieťatko môže byť take uplakané v podstate bezdôvodne.
@zorkahorka Ja ju uspim v kociku nieje problem, len obcas sa mi neda ist vzdy vonka. Dnuka v kociku nezaspi potrebuje byt von a hybat sa. A dufam napravy sa cim skor len prvy mesiac s tym problem neboj spala normalne 2-3h po napapani
@domixlily byvas v dome? Ja som uspala, odstavila kocik k oknu, aby som ho videla a pocula a isla varit
@domixlily ahoj autorka. No vitaj v klube uplakanych bábätiek. Ale chcem ťa povzbudiť, že jedného dňa, to prejde 🙂. U nás pri prvorodenej uplakané obdobie trvalo prvé 4 mesiace... Tiež takmer nonstop plač.... teraz pri stvrtorodenej, čo som si myslela že už ma nič neprekvapí a budem mať spokojné usmievavé bábätko, tak žiaľ je tiež uplakaná a ticho je len na rukách....no teraz má už 5 mesiacov a vidím teda, že je to už omnoho lepšie, a menej plače. My sme mali krízu hroznú v troch mesiacoch, tiež som ju kojila a zároveň dávala fľašu s um, hrozne plakala, nechcela ani fľašu, ani prsník...no bola som z toho nešťastná. No teraz ju už znova viac menej len kojim, no keď sa mi zdá že plače veľmi, pomôže prikrm, alebo UM, ale z odstupom času to vidím tak, že plakala asi kvôli hladu. Alebo často si potrebuje odgrgnut o dosť neskôr po papani a kvôli tomu plače, keď odgrgne všetko je už ok..... treba odpozorovať kedy je v pohode. Kvapky espumisan/sabsimplex si neskúšala? Na plynatosť..... bolieť bruško ju môže. držím palce....bolo by ešte dobre aby ťa niekedy vystriedal ocko, babka, tetka, aby si si ty mohla nerušene pospať a oddýchnuť, budeš ty v pohode a možno bude potom aj bábo v pohode. Lebo keď má človek nervy od vyčerpania, a únavy a večného plaču, veľmi to nepôsobí upokojujúco na bábätko...... držím palce. Čau.
@zorkahorka nie bývam v bytovke, ešte aj balkonik máme maličky na to aby som ju tam dala
@majusik1304 Ahoj moja si tiež často potrebuje odgrgnút aj odgrgáva. Ešte skusim vynechať krmenie pred spaním a nakrmim ju len keď vstane. Čakám už len kedy s príkrmami začnem a že sa to možno zlepší. A ďakujem
To je jak moja starsia dcera v tom veku 😂 ale ona je taka upistana doteraz 😂
K tym kratkym spankom, aj nasa 3mesacna spinka tiez tych 30-40 min 3-4x denne. V noci sa budi len na kojenie. Zalezi aj ako ju cez den uspavas, ci na rukach( pohupkavanim v nosici, kocikovanim po byte, …). Ta prva faza spankova trva zhruba tolko a ci sa “ prehupne” do tej druhej zalezi aj od toho ci ma rovnake podmienky ako pri zaspavani. Odporucam aby ste dietatko ucili zaspavat same ( po najedeni, zabalit a polozit take ospale do postielky). Mne sa to podarilo az pri nasom tretiom 😆Snad nam to vydrzi. Cumlik nema.
Ku kupaniu, to je len obdobie. Nas stredny to iste, len sa i nadalej milo prihovaraj, pomenuvaj co robis, potom mu sprav relaxacnu masaz a sup spinkat😉
Nas stredny zacal spinkat dlhsie az po prvych prikrmoch. Cize v 8 mesiacoch. 🤞 a to 1h1,5h
Uzivaj si tie prespane noci! To je najviac🙏😄
@domixlily akoze ja ti poradim, moc si to neidealizuj, ja som si tiez hovorila ze hadam ked bude mat 6 mesiacov bude lepsie spat, potom rok, potom rok a pol a teraz dufam ze ked bude mat 2 roky zacne spat 😂 radsej cakaj horsie a potom ta to moze uz len prekvapit v dobrom 😂 ale kazde dieta je ine, su deti co su kludnucke a pekne spia, a niektore su narocnejsie
@domixlily áno, mne sa to zlepšilo s prikrmami
Ahoj, aj moja druhorodena taka bola. Iba plakala, na vecerny spanok sa ukladala aj tri hodiny, cez den spala polhodinove spanky a bola uplakana, nestacilo jej to. Ani neviem ako som ten polrok prezila 😅 ale uz som pokukovala po antidepresivach 🙈😅 kedze som mala doma aj druhu dceru a doma vybuch, myslela som ze sa naozaj zblaznim. Postupne sa to ale zlepsovalo 🙂 okolo polroka sa to zastabilizovalo, plakala menej, zacala vnimat hracky, okolie, na brusku sa uz aj prehrala, zacala sa plazir.. a teraz ma 9 mesiacov a je to slnko usmiate ☺️ Spava stale len dva spanky po polhodke a v noci ledva 10 hodin, ale jej to staci. Je to mala strela, vymysla, vsade vylieza, vsetko rozhadzuje, odvsadial ju treba tahat 🙈 takze stale nic pri nej neurobim ale aspon uz neplace 😅 drzim palce, verim ze to aj u vasrychlo prejde ☺️🙏🏼

Moje deti spali od 3 do 6 mesiacov tri 30minutove spanky. Ci im to stacilo, to neviem, ale v bdelom stave boli vyrehotane a hrali sa. Ani za svet pospat dlhsie... ty ale pises, ze v bdelom stave place - mozno by teda predsalen pospala dlhsie, ale sa jej neda. Ked teda dlhsie pospi v kociku, sprav si kocikovaci den, ci teda bude spokojnejsia v ten den. Trikrat chod von a uvidis, ci bude zmena. A co sa kupania tyka, kup ju tak , ako si myslis, ze je to najprijemnejsie, t.j. tepla voda, najedenu, vyspatu, nekup dlho a ked bude plakat, miko sa jej prihovaraj... hoci tu tiez moze byt suvis s tou unavou.