Vodítko na deti
Čaute maminy aký máte názor pripadne skúsenosť s týmto? Totižto mam 2r ktorá má aktuálne obdobie vzdoru a nie vždy počúva a ešte mesačné bábätko..rada by som chodila na prechádzky po meste s oboma naraz no to sa aktuálne nedá kým som sama lebo neustále uteká a je to nebezpečné...vyskocilo mi toto tak nad tym premýšľam 😁

Veď nech ťa niekto dá na vodítko 🤣🤦♀️ Ah autorka škoda času fakt. Len ti Radim začni rozmýšľať 😊😊😊
@lily246 možno je to inak troll.. a ak nie tak aj tak je jej názor nepodstatný však sama zisti neskôr 😁
@1234321 Ked sa rozhodnem mať dieťa tak ho nebudem predsa rodiť predčasne ale dám mu všetko aby sa narodilo v termíne a nie rodiť skôr, to sa tým ktoré dieťa chceli nestáva 😉 vidíš ako to absurdne znie? Najlepšie sa "komentuje" zakomplexovanym matkám, ktoré zjedli múdrosť sveta. Prajem ti teda hyoeraktivne dieťa, ktoré nebude ťa vôbec počúvať.😊 Mať 2 a viac detí je sakra náročné ak sú ešte vo veľmi podobnom veku. Ale ako sa vraví kým nezazijes, nepochopis. Nezabúdaj, že tým že ti dieťa prešlo maternicou si nezhltla múdrosť sveta.😉
Ja som mala batoh s popruhom ale nakonec sme ho nevyuzili, popravde som sa to aj hanbila vytiahnut.
Ja som to riesila stupnikom ku kocariku a neskor som si ju naucila, ze ked sme pri ceste tak sa drzi kociku.
Autorka, ked som bola cca pred 16 rokmi v Anglicku, tam som bezne stretavala deti na voditku 😁
@1234321 vy nie ste normálna 😀kde píše, že čumí do mobilu? Má dve deti, čo ak jej jedno odbehne na cestu?! Lebo jasné že môže lebo pani ešte musí tlačiť kočík s bábätkom a jedno dieťa držať za ruku a myslím ze nie je HULK, ze by sa dieťa nevytrhlo…tu to nie je o výchove, dieťa je zvedavé, môže sa stať hocičo…keď jej to má pomôcť tak prečo nie? Sa vám múdruje keď máte jedno dieťa 🙂 pri viacerých už to nie je 100% pozornosti len jednému dieťaťu už sa to delí a treba dávať pozor na obe deti a nie matky sa nevedia rozdvojiť/roztrojiť 😉…ale to také dokonale matky s jedným dieťaťom ako ty asi nepochopia, neviem vôbec čo tu komentuješ keď píšeš že na mobile vôbec nie si 😃 asi diktuješ mužovi čo ma napísať zatiaľ čo dávaš 10000000% svojmu dieťatu
videla som to už na deťoch. Veľmi praktické.
Moje dieta je mega akcne (mam 2), ale za mna nie, je to trapne uz na pohlad.
Su miesta (obchod, zoo, preplnena ulica, koloroce, trhy v meste...) kde stratit dieta na 3s s dohladu znamena v najhorsom pripade hladat ho cele hodiny. A to staci podat tomu malemu v kociku hracku ci dat napit... kto nemal zdrhajuce dieta, nepochopi... my sme mali... takze pomaly do 4roch rokoch v kociku a mala v nosici... lebo proste on sa otocil a isiel a toto robil pravidelne... to tom, ze par krat zdrhol zo skolky ani nezacinam 🙄
btw. ludia na mna kukali ako na debila, ze take velke dieta v kociku (rovnako ako na mamicku s voditkom), ja im nebudem vysvetlovat, ze moje dieta pocuje len na 40 percent a hypermobilne a ma kopu autistickych crtov 🙄 Kazda mama vie, preco tuto metodu zvoli... rovnako ja nejdem sprtat do mamiciek, co svojmu dietatu varia 4 veci dokola, lebo ine nie su ochotne jest... to, ze ja som take nemala a to "nechapem" neznamena, ze to tak proste u ineho dietata nie je...
https://www.mall.sk/batohy-detske/skip-hop-zoo-...
Mojim dvojkam som kúpila takéto vaky..nechcela som aby mi jedna zletela do jazera alebo rieky kym budem naháňať druhú 😂 ..a vaky zato, že som nemala chuť na blbe komentáre na ulici 🤷 ..ale videla som aj tieto náramky na deťoch a podľa mňa lepšie ako vaky 🤷
Ja som voditko pre dieta mala a asi mesiac aj pouzivala. Mam dvojicky a jeden mal akurat zdrhacie obdobie, ze vzdy sa musel rozbehnut inym smerom (kocik od 1,5 roka obaja odmietali, takze to by riesenie nebolo). Zopar ludi divno kukalo, ked sme isli na prechadzku a "zdrhac" mal voditko, jemu to vsak usetrilo minimalne niekolko dolamanych kosti a mne kopu nervov. Po mesiaci sa skludnil, voditko sme odlozili a bolo po probleme. Autorka, kludne pouzi voditko, je to bezpecnejsie, ako nahanat jedno dieta a druhe nechat bez dozoru, vyryvacne komentare dokonalych matiek si nevsimaj - kazde dieta je ine a kazda mama urobi vsetko pre bezpecnost dietata.
Dvojkociar alebo nosic a kociar...alebo stupienok ku kociaru....akoze aj ja som and tym uvazovala..mam 4 kusy... :D ale pride mi to ozaj blbe.. s detmi sa treba naucit apolupracovat a nie robit z nich psa,kt ma pocuvat
nemam skusenosti s tymto ale pouzivala som ine, priprav sa, ze toto je Slovensko, mentalita 15 storocia
Nerieš iných.... Ak je to nutné kľudne., bezpečnosť je prvoradá .. Ja som to nepoužívala, pretože moje dieťa nebolo ako neriadena strela, ale videla som to už u viacerých hlavne keď bola akcia a viac ľudí pokope na trhu, rôznych akciách... Ale aj bežné...
Pozri si rôzne druhy https://www.aliexpress.com/w/wholesale-safety-w... existuje aj varianta pre učiteľov na skupinu detí.
Ja si idem kúpiť máme 18 mesačnú a o mesiac pribudne bábo.
A tiež je všade keď pôjdeme do mesta dám
Neda sa chodit na prechadzky najprv pri menej frekventovanych uliciach a potroche pridavat a ucir discipline?
Ja mam starsiu dceru autistu,a ked bola nladsia v kociku,castokrat som mladsiu musela mat aj na rukach.
ked bola starsia mensia,mala svoje maniere ale naucila sa pekne pri kociku,drzala sa kocika vzdy z druhej strany ako je cesta....
Strach som mala,ale vzdy pekne posluchla.
Ja by som tieto obojky nedavala.Nie len ze to evokuje vo mne tyranie ,ale dieta sa tymto nikdy nenauci discipline...
Kúp radšej batoh a na sprosté reči sa vykašli. Keby ti dieťa skočilo pod auto budeš trpieť ty a nie komentujúce slečny.
@sharka174 tie batohy vyzerajú super a aj to kúsok maskuje to voditko 😁 ďakujem
Mne pred narodením druhého dieťatka posluchala dobre, bola zvyknutá že chodí 90% von len so mnou a bolo to ok keď išlo auto išla na kraj chytila ma za ruku a stála kým neprešlo..ALE akonáhle som bola v pôrodnici 2tyždne kvôli komplikáciám, niesla to ťažko a tak si zvykla, že išla von s rodinou a ich nepočúvala a teraz uteká aj mne.. vbehla mi takmer pod auto preto som si povedala, že na ten čas čo prejde toto obdobie vzdoru tak to skúsim ..tiež som bola v tom ze to nikdy nebudeme potrebovať 😁 kočík nechce..stupienok ešte skúsim tiež, no neviem či ju tam udržím lebo mi vystupila včera aj z idúceho detskeho vlačika co predtým nerobila pekne sedela 🤦♀️ ďakujem za každú radu
To ste chceli taký malý rozdiel medzi deťmi?
Skús porozmýšľať aj nad surod. kočíkom.
@1234321 zapni mozog ty a obzri sa do histórie! Na každom hrade a zámku,kde majú expozíciu oblečenia si môžeš všimnúť na detskom oblečení našité pásy látky na ramenách a tie sú- BINGO! Vodiace pásy! Hlavne,že si ideš svoje a vyskúšané nemáš! Môjmu dieťaťu zopár krát popruhy ochránili rozbitý nos.
@1234321 Nie kazda matka cumi do mobilu. A rodicia, co dietatu to voditko kupili, tak mali rozum zapnuti. Bolo to este v obdobi tlacitkovych mobilov, takze nikto do nich len tak necumel. Rodina byvala v centre Sydney. Velke mnozstvo aut, milion ludi. Potrebovali sme normalne fungovat aj kvoli druhemu dietatu. Lebo vidiet, ako ti jedno dieta uteka na cestu a mas aj druhe dieta je velka zabava. Alebo mi maly zdrhal aj na plazi smerom k parkovisku a ceste. Takze velmi rada dom pohorsila par ludi ako riesit zrazene dieta a rodicom vysvetlovat, preco som ho neustriehla.

@1234321 nechápem, prečo by si mala ľutovať moje deti, majú sa super, bodaj by sa všetky na svete tak mali 😊🙏