Vodítko na deti
Čaute maminy aký máte názor pripadne skúsenosť s týmto? Totižto mam 2r ktorá má aktuálne obdobie vzdoru a nie vždy počúva a ešte mesačné bábätko..rada by som chodila na prechádzky po meste s oboma naraz no to sa aktuálne nedá kým som sama lebo neustále uteká a je to nebezpečné...vyskocilo mi toto tak nad tym premýšľam 😁

Pouzivala som taky batoztek na popruhy a na to sa pripinalo “voditko”, ano par zhnusenych pohladov a komentarov sa mi uslo, aj od rodiny, no s mojou sa fakt inak nedalo chodit von, zvykla si ona a aj ja a prestala vsade utekat a voditko sme dali dole. Boli mi uplne sum a fuk co si ini myslia, je to moje dieta..
je to voditko pre dieťa, nie pre psa...čiže mi pride odveci to porovnávať so zvieratami. Ja som to nemala ale vôbec mi to nepríde odveci. Autorka úplne v pohode si to kup. Ja som to videla používať pred 16rokmi v Irsku a vôbec mi to neprišlo divne. Za mňa super pomôcka ❤
My sme mali presne také na ruku a za
1. Nechcel to nosit
2. Keď som mu to krvopotne narvala na ručičku, tak sa toľko trhal až ten náramok vytrhol z toho lanka
Existujú ešte aj také, co sú na traky, ak máš ozaj experta ako ja, tak by to stalo za zváženie
@1234321 presne ma ten mobil napadol stretávam to na ihriskách.,v meste, na prechode.....
Aj na kúpalisku som zažila 2 ročná šmykľa sa na zemi hlavu treskla a hľadalo sa kto je rodič, ten kúsok od nás a mobil v paprči,, že a co sa stalo, mi prebehlo hlavou vygugli si ty somár keď len tam máš oci
A ešte ozaj, blbé komentáre ľudí a tu komentujúcich si nevšímaj, ty poznáš svoje dieťa najlepšie a vieš čo dokáže povystrajat
ja som mala pre maleho a bolo to velmi super. On od kedy sa postavil na nohy tak len utekal, prechadzky s nim boli o behu a toto mi vela krat zachranilo situaciu ked z nicoho nic zmenil smer. Za mna vyborna vec
@1234321 vieš, ak máš jedno dieťa, je tvoja situácia úplne, ale úplne iná. Nemôžeš preto hodnotiť ženu s dvomi ci tromi deťmi. Nejde vôbec pritom o mobil, či o sústredenosť. Dám len vlastný príklad (a to ja mam relatívne kľudne a fakt poslušne deti). Šla som pre syna do jaslí, vyšli sme už z budovy, dcéru som nakladala do kočíka, a vtedy sa syn jednoducho rozbehol preč. V sekunde, ani zareagovať sa nedalo. Oproti hneď je frekventovaná cesta, jediné šťastie, ze nijaké auto vtedy nešlo. Čiže dcéra nepripútaná v kočíku,skoro sa vykotila, ja som zvrieskla na syna a veru dostal potom jednu cez zadok.
No bol to skutočne ojedinelý prípad, keby mam dieťa, u ktorého toto predpokladám, ze robí (a každá z nás si myslím pozná dieťa) tak mu bez rozmýšľania dám popruhy a kašlem na okolie.
A to nevravím o matkach, ktoré trebárs majú "rozbehane" dvojičky a tretie v kočíku.
Pretože jedno dieťa dokážeš udržať v kočíku alebo ho chytíš a nepustis,pripadne za ním pobehnes.
No keď máš ich viac, tak to je už niečo úplne iné... Preto nehodnot a neodsudzuj, ze "nikdy nedám dieťa na voditko" lebo nevieš, co a ako by si robila, keby ich máš viac.
@beata_k si príliš jednoduchá na to aby som ti tu niečo vysvetľovala. Si ako jedna z tých čo sa rýchlo začnú starať do druhých a už riešia iné veci namiesto toho aby pozreli ako to vyzerá u nich doma a koľko majú problémov. Drž sa, rieš sa a a nerob zlo okolo seba ;) taká mala rada. A opakujem. Ja som napísala môj názor nič viac. Tak sa nestaraj do dňa 😅🤦♀️
Autorka, kľudne daj popruhy, najlepšie sú tie s ruksakom, cez hrudník. Na ruku nie sú veľmi prakticke, staršie dieťa ti to už aj vie dat dolu, hlavne tie na suchý zips okolo ruky.
A na okolie sa vykašli, nech si myslia co chcú.
Radšej popruh s batohom. Toto mám aj ja, ale len na akciách kde je ľudí milión dvesto.. a to mám teda 5 ročného čo nikam neuteká, ale nešťastne sa zapletie do davu, zabudne sa niekde a už je prúser. Veľmi často na akciách hľadajú rodičov stratených detí, a toto ja nepotrebujem.
@1234321 no lebo ty sa tu nikde do nikoho nikdy nestaraš, že?... iba vedieš všade kde prispeješ s najpribrzdenejšími pripomienkami a odpoveďami...a nie,nesledujem Ťa.. stálo ma to pár sekúnd naťukat do 🔎😅
@miskakyska a dúfam, že už si spokojnejšia a máš krajší deň :D Ah slovač už prestaňte sa starat do druhých a riešte si svoje sra*ky 🤣
@1234321 ani zviera sa nedava na voditko, lebo je to zviera. Ale z titulu bezpecnosti.
Tak sa aj male deti, sa mozu dat "na voditko", nie preto, ze su to zvery, ale pre ich bezpecnost.
Ale tebe zbytocne vysvetlovat. Tvoja obmedzenost v mysleni a chapani suvislosti z tvojich komentarov krici na kilometre.
bezna vec v zahranici. V sucasnom obdobi, ked je vsade vela aut a ak je mamina ci ocino na prechadzke s dvoma alebo troma malymi detmi, tak je toto super vec, aby sa nerozutekali kazde inym smerom. Nech si kto chce hovori co chce, ak je to pre teba dobra vec, kludne to pouzivaj. Podla mna je bezpecnost prvorada a chapem, ze dieta v obdobi vzdoru bude uteka prave opacnym smerom ako pojdes ty. Je to pre bezpecnost dietata.
svojho casu som pouzivala ruksaciky s popruhom. Iba chvilu, rychlo sa naucili co a ako.
A z predsudkov si ni c nerob, nednym uchom dnu a druhym von.
Ty si zodpovedna za deti, ked uznas za vhodny takyto sposob, tak bude. A druhych do toho nic. Oni ti strazit deti nebudu. A ked by sa nedajboh nieco stalo, tiez nebudu niest zodpovednost. Ale taki by potom prvi kricali, ze preco si si deti "neuviazala"...
Tak sme si tu precitali zopar komentarov, ze ti, co su proti su obmedzeni idioti a nemaju co prispievat. Esteze sa mal vyjadrit nazor, pravdepodobne vsak len pozitivny. Tlieskam.
@1234321 je to perfektna vec ked mas naozaj hyperaktivne dieta alebo viac malych deti. Je to otazka bezpecnosti, tak ako pasy v autosedacke alebo v kociku. Mam znamu ktora ma dieta s neurodiagnozou a ten maly jej stale odbiehal, nema ziaden pud sebazachovy, nevidi ziadne nebezpecenstvo a az pri tomto si konecne zacala prechadzky uzivat. Minule mi dokonca vravela ako ju zastavil nejaky dedko a hovori jej aka to je perfektna vec, hlavne pre to dieta, lebo inak by isiel celu cestu s rukou vykrutenou hore keby ho niekto drzal a takto ma vlastne volnost.
Kolega ma trojicky a tam to tiez vyuzili, lebo s tromi malymi detmi inak sam von nepojdes.
@1234321 mna by len jedna vec zaujimala. Ake stare mas dieta?🤔
Ja som pri prvom sa tak strhavala....Mala som mozno podobny nazor na vec, ako sa treba venovat len tomu dietatu a nicomu inemu.
No popruhy som pouzila. Sice len raz a preto, ze stale padal zubami napred a bolo mokro, smyklavo. Veru zachranili ma pred vykupanim sa v hnusnej blatovej mlake. Kazdopadne pri prvom dietati som isla za hranice svojich sil a vsetko pre dieta a az pri druhom som pochopila aka som bola hlupa a co som si tym uhnala. Uplne zbytocne. Mala som byt tvrdsia a menej sa tomu dietatu venovat. Nie kazdu minutu dna.

A ešte doplním,že NAJPOZITÍVNEJŠIE ohlasy na vodítko som mala od starších ľudí, ktorí hovorili,že tak radi by vzali vnúča na prechádzku,ale sa boja,ze ho nedobehnú. Autorka,nepočúvaj blbosti a vyskúšaj!