icon

Vojtovka a ako udržať vzpierajúce sa bábätko v správnej polohe

slnecnica777
5. feb 2019

Su tu nejake maminy, ktore cvicia doma vojtovku a vedeli by mi poradit ako cvicit spravne s babatkom, ked sa vzpiera, kope nozickami, aby som ho udrzala v spravnej polohe? My sme zacali s cvicenim minuly tyzden kvoli hypertonusu na rucickach a hypotonusu na chrbatiku. Maly je navyse velmi drazdivy, tak pri cviceni strasne reve, ale najhorsie je, ze ho mam problem udrzat na mieste, ked sa zacne vzpinat, tak sa cely posuva. A este som sa chcela spytat, kde sa vam doma najlepsie cvici? Ja s nim cvicim na stole v obyvacke.

Strana
z2
slnecnica777
autor
6. feb 2019

@jaja23 asponze tak. A ako dlho ste cvicili?

deedol
6. feb 2019

@slnecnica777 neboj sa, aj moj mal vsetky tieto diagnozy a postupne sa to upravuje. a ano, tiez nedrzal poriadne hlavu - ked bol na bruchu, tak ano, to isiel az do zaklonu (co je zas zle), ale takto na rukach nie. odporucali nam (aj kvoli drazdivosti, aj kvoli nestabilite a pripadnym zaklonom) nosit ho len v klbku (chrbtom opreteho o hrud rodica a s podsadenym zadkom). moj mal aj taky "nesulad" medzi chrbtovymi a brusnymi svalmi - oboje oslabene, ale chrbtove o nieco silnejsie, tak potom vsetko robil nimi (napr. aj pasenie konikov a tak).
skus ten martin, ked sme boli v luznej, bola tam jedna mamicka s dcerkou s DMO, ktora vravela, ze bola v martine aj na pobyte a vraj to tam bolo fajn. malo by to byt v nemocnici (asi toto? https://www.unm.sk/fyziatricko-rehabilitacne-od...)

brna1989
18. apr 2020

@deti95060810 prosím ťa ,v tom Olomouc ten pobyt.asi neprepláca slovenska poisťovňa.kolko vás vyšiel pobyt prosím.?

borka168
21. mar 2022

@slnecnica777 ahoj prosím ako ste nakoniec dopadli ? Rozcvičili ste to ? Tiež mame podobné diagnózy

Strana
z2