icon

Vraj mám tučné dieťa

3petka
19. jún 2023

Ahojte, som tak vytočená. Vraj mám tučné dieťa. Mám 3 mesačného chlapca narodil sa predčasne a mal 1,6 kg. Teraz má 5,1. Som ja ta sprostá ale čo. Teraz je taký krásny akurát.
Však ak by sa narodil na termín mal by cca 3-3,5 kg a následne ako 1,5 mesačný by predsa mal tiež nejak tak vahu či…. Neviem

Strana
z3
tanyag
19. jún 2023

@3petka a to ti kto povedal, že máš tučné dieťa?

petamich
19. jún 2023

a kto povedal, ze je tucny? 🙂 lebo presne ako pises, nas maly sa narodil 4.5 kg a v 3M mal 7.5 a pediatricka nepovedala ani pol slova, len ze krasne prosperuje

luccija
19. jún 2023

@3petka aj moja sa narodila menšia 2,5 kg a o
par mesiacov bola ako guľka a bola kojena.
Vôbec to nepočúvaj, keď ho teda neprekrmujes UM veď sa začne hýbať, narastie deti majú stále obdobia, že sú gulatejsie a potom schudnú

3petka
autor
19. jún 2023

@3petka no pediatrička. Normálne sa teraz ešte trasiem a vyjedam čokoládu na nervy 🤣🤣 a vravím jej že už pomaly dokrmujem umelým mliekom lebo nemam. Že nie že v žiadnom prípade. Tak asi pól dňa nemá nič jesť keď viac moje ciciky nedajú.

petamich
19. jún 2023
petamich
19. jún 2023

tak neviem 🤷‍♀️

3petka
autor
19. jún 2023

@petamich toto som presne aj ja našla. A ešte som si to aj počítala na ako keby mesačného aj tak by bol ešte stále v norme. Všetko rieši a počíta tak ako na termín pôrodu nie kedy sa narodil. Hlavne že ockovat by ho chcela hneď.

zooeynka
19. jún 2023

Preboha ser na nu. Moja pediatricka ma vzdy zdrbe ze moja rocna je moc chuda a dost nepribrala od poslednej navstevy. Vzdy. Pritom normalne dieta. Kasli na nu.

simca06022011
19. jún 2023

Si sa jej mala spýtať koľko má vážiť... fakt smiešna, nemyslela to zo srandy? ( inak vek sa koriguje nejak u predcastniatok, čiže neporovnava sa s 3mes deťmi, aj keď podľa mňa ich dobehnúť za chvíľu.. moja ich aj predbehla ale teda malé viac kg pri narodeni). Neriešila ze rýchlo priberá? A dojčenie napr kvôli tomu, aby ste to nevzdali, ved bývajú takéto obdobia keď mamy majú pocit ze mlieka nie je dosť? S um sú tiež často ine starosti 🙂

hennyinnsbruck
19. jún 2023

Aj keby no a co ? Vyrastie z toho
Moja mala 2,3kg po narodeni , bola na flaske a v ca 3 mes na hrane s vahou aj lekar vravel. 🫣
Bola ozaj macata.

Pila kazde 3-4h mlieko ale uz od narodenia viac ako je bezne.
Vyrastla z toho.
Od roka mala priemernu vahu

3petka
autor
19. jún 2023

Myslela to smrteľne vážne. Hneď ako počula vahu tak že nemôže tak jesť že bude tučný. Mliecko sa snažím udržať mávam tak niekedy viac inokedy menej.
Viem ze sa predcasniatko berú inak. Hlavne ze mi dáva vypĺňať dotazník ze čo ako dokáže na 3 mesačného. Ale tieto parametre spĺňa naozaj je pekný nato ze je predčasný.
No nastala ma

divokykonik
19. jún 2023

Čo by som ja za to dala v tom období, keby má môj malý 5 kg v 3 mesiacoch 😃. Veď je to úplne ok váha, videla som teda o dosť väčšie deti v 3 mesiacoch, to už by boli pre tvoju pediatričku asi uber extra vypasené deti 😃.

dadis
19. jún 2023

@3petka Mozno myslela len to, ze netreba prikrmovat, staci dojcit.

milanemila
19. jún 2023

@3petka ehm ja mam 2 mesacneho a ma 65cm a 6400g (a to mi nepripada nejaky super tucny), tak neviem co by na neho povedala tvoja pediatricka 🤦🏼‍♀️ Aj baculate babatka vacsinou schudnu vsetky ked zacnu chodit 🤷🏼‍♀️
Ked bol predcasne narodeny, tak by som sa tesila, ze pekne rastie a prosperuje. Za 3 mesiace pribral 3,5kg, to nie je hiaden mega turbo nadmerny rast a zvlast ak bol taky malinky pri narodeni.

ildiko36
19. jún 2023

@3petka ale kde ze mas tucne dieťa, bud rada ze pekne pribera.Môj sa narodil 4,5kg, ked mal pol roka uz mal vyse 10kg.

3petka
autor
19. jún 2023

@divokykonik veď toto. Keď vydim nejaké dieťa rovesníka ale o mesiac staršie aj tak sú pomaly 2 krát take.
Aspoň ste má uistili že moja dr je divna

rillwen
19. jún 2023

Dieťa približne do 1 roka nemôže byť tučné v takom zmysle ako sa to chápe medzi ľuďmi, ale nadmiera živín práveže prospieva vývoju orgánov hlavne mozgu. Je prospešné ak je také malé dieťa bacuľaté.

3petka
autor
19. jún 2023

@rillwen veď práve vzdy sa kukalo na to aké má dieťa faldiky a bolo to ok. A keď si to porovnám s prvým tak sú úplne rovnaky

zuza265
19. jún 2023

Podla mna tu nejde o vahu ako taku ale o narast hmotnosti. Vseobecne sa take predcasniatko posudzuje inak ako dietatko narodene v termine. Nasla by som si mozno info o raste a priberani predcasniatok a hlavne neporovnala ho hned s donosenymi babatkami takto skoro este🤗 a netvrdim, ze je tucny alebo co ale skusila by som si kuk normy, ci to nemyslela nejak inak. Aj ked ano - tabulky su vzdy len tabulky

jjanulienka
19. jún 2023

Moj sa narodil o tri týždne skôr ako 3kilovy… v pol roku mal cez desať kil, tucnejsie dieťa ako moje som nevidela 😅bol čisto kojeny… potom bol jak slizik vyrastol z toho…teraz ma desať a ma pupek🤪

3petka
autor
19. jún 2023

@zuza265 neviem boli sme aj na rizikovej poradni pár dni dozadu a nepovedala ani pól slova . Iba že krásne dobehol všetko že mám zrejme dobre mliecko.

zuza265
19. jún 2023

@3petka a v kolkom tt sa narodil?

tosomja
19. jún 2023

@3petka a aj keby bolo tučné, čo teraz má držať diétu a behať okolo stola, či čo? Malo priberá, zle je, veľa, nedávaj jesť. To sú tie tabuľkové doktorky, ktoré nevedia ani poriadne pozrieť na dieťa a všetko riešia len podľa papierov.
Dobré, že ťa s ním neposlala na odtučňovaciu kúru 🤣
To moja ročná dcéra tiež mala "diagnózu obezita" a stanovila jej ju gastrodojtorka, ktorá bola taká obézna, že s ňou schádzala stolička dole 🤔 mala som jej chuť vtedy niečo povedať, ale som slušná 🙈

3petka
autor
19. jún 2023

@zuza265 33+3

3petka
autor
19. jún 2023

@tosomja 😂😂 veď práve naši odborníci. Aj ja som si povedala že a čo tak bude bacuľaty. Tak v pôrodnici ho piplali aby nebol kosť a koza a teraz má taký byt.

babyjune
19. jún 2023

A pediatricka zohladnuje korigovany vek? Mne to nas pediater vzdy prerata na korigo vek, potom pozrie krivku, ci mali rastie/priberá a zvysok neriesi...

zuza265
19. jún 2023

@babyjune presne takto som to myslela🤗

ivik4
19. jún 2023

Boze co to prezivas. Moj ide mat 8 a vazi ako niektore 4rocne deti . Mne raz ucitelka v mš povedala ze mame synovi davat viac jest. Nerevala som skrz to. Nezije s nami, nevie ze moje dieta by najradsej zilo zo vzduchu

stanislavicenka
19. jún 2023

@3petka fuha. Pediatricka? Asi ma to ani neprrkvapuje. Mne povedala moja, ked sa narodil moj syn, mal 3,5kg. A ked po mesiaci na poradni vidrla, ze pribral 1,4kg. Ze ho nemam tolko dojcit🤷‍♀️. Tiez cudna reakcia.
Ja som sice za dojcenie, ale ked sa ma babatko trapit, tak mu treba dat jest. Ak ta to upokoji, moj syn ma teraz cerstvych 5 rokov, a 16 kil, takze obezny nie je. Ja som vtedy lekarke povedala, ci mam mesacnemu vysvetlit, ze mu nedam jest. Ona mi povedala, ze ho mam oklamat vodou. Kedze syn je moje druhe dieta, vedela som, ze nic take robit nebudem

mamusa123456789
19. jún 2023

@ildiko36 moja ma 1,5 roka a 10,1 kg... Asi ju posadí do stoličky a budem do nej tlačiť, kým jej to cez uši nepolezie 🙂

Strana
z3