icon

Vydesené bábätko?

kajusska
10. dec 2011

V prvom rade chcem napisat, ze sa s tymto problemom obratim hned ako to bude mozne u lekarky, ale kedze je vikend... Prosim o radu, ak ste zazili nieco podobne, alebo mi viete poradit ☹ Mam doma 3mes dcerku, je to moje prve dieta. Dnes je to piaty krat co som u nej spozorovala zvlastnu rekaciu. Malicka sa napapala, odrgla, vzala som ju na rucky a bola som v kuchyni pri mamine a kamaratke a rozpravali sme sa. Malicku som mala otocenu chrbtom k sebe, po cca hodinke sa z nicoho nic napla, roztiahla rucky, napla nozky, mala uplne vydeseny pohlad,ako keby zbadala nieco hororove, zacala ako keby zrychlene dychat, chvela sa, mamina dokonca tvrdi ze chytila az fialovu farbu v tvaricke a zacala hrozne plakat. Po 5min som ju ukludnila a bol klud. Stalo sa mi to dnes, vcera manzelovi a pred mesiacom 2krat ked som ju po kojeni chcela dat do vajicka. Velmi sa bojim, co to moze byt. PROSIM PORADTE ak ste sa s niecim takym uz strestli, hladala som na nete, ale nic som nenasla. Hned po vikend kontaktujem lekarku, ale kazda rada, skusenost mi pomoze. Dakujem vsetkym zo srdca

Strana
z2
stanislavao
12. dec 2011

@kajusska
mna ako prve napadlo, ze ci niektora osoba, ktoru videla jej nesposobila nejaky strach, proste vnutorny pocit, ale potom ma napadlo, ze ci nemala problem sa nadychnut, preto tie rozpazene ruky a nohy a potom ked sa nadychla, tak zacala plakat. co vam povedala doktorka? niektory ludia podla mna velmi negativnu reakciu vyzaruju. my to necitim,e ale deti ano. viem, ze toto znie, ako nejaky blud, alebo sci - fi a ja na to neverim, ale z vlastnej skusenosti viem, ze ked 2 konkretne osoby, s ktorymi sa moje deti stretli viac krat, tak potom pri jednej, mali v noci strasny problem spat a skoru cely vecer mi maly plakal a zasa druheho cloveka ked zbadali, tak v momente zacali byt zly, agresivny. tak z toho som usudila, ze clovek vyzaruje energiu, ktoru citlivy clovek citi. a dieta isto citlive je, lebo je este male.

kiwi82
12. dec 2011

dietatko, ked spinka, moze vynechat dych, vtedy sa akoby zlakne a zmeni polohu. ale spinka cely cas bez zobudenia. tvoje babo nespinkalo ale aj tak ma napadlo, ci nevynechalo jeden dych, potom sa prudko nadýchlo a sa z toho vyľakalo. neviem.... hocičo to môže byť. určite ti lekárka poradí. drzte sa.

milankovazuzana
12. dec 2011

@kajusska Ahoj, tak ako si dopadla u lekárky?

stanusa999
13. dec 2011

@kajusska No ako ste dopadli na neurologii?verim, ze je vsetko ok 😵

kajusska
autor
14. dec 2011

@milankovazuzana ahoj
@stanusa999 Ahojte, Takze na neurologii urobili malej hned EEG, bohuzial, mala sa hned po zavedeni ciapocky na hlavu prebrala a ziadat od nej, aby takto lezala aspon 15min bez prilisneho pohybu bolo privela, takze vysledky boli obcas haky baky, ale lekarka vravela, ze na epilep.zachvaty to nevyzera, nenasla tam ani min.naznak a tiez vravela, ze babatka, ktore tieto epilep.zachvaty maju, sa nedaju lahko ukludnit. Ked som jej opisala stav malej, ako to cele prebiehalo, zhodnotila, ze mohlo ist o bolestivy krc napr v krku, proste jej nieco nebolo prijemne. Robila jej aj USG hlavicky, kde mi povedala, ze ma lavu komoru sirsiu, ako tu pravu, ale vraj v nej tiez nevidi ziadne krvacanie...bohuzial, az od nej som sa dozvedela, ze malinka bola pri porode nedokrvena a vravela, ze ked to bola planovana sekcia pre polohu KP, nemalo by to byt, tak som ostala ako vyjavena, ze o tom ani neviem, pretoze v porodnici mi nikto nic nepovedal a ja tym odbornym lek.vyrazom nerozumiem, takze som to v lek. sprave nevycitala. Robila s nou rozne cviky a povedala nam, ze mala je dost stuhnuta, nevie sa uvolnit...ukazala nam polohu geparda, ako ked je na ruke otocena chrbatikom dole, ruky a nohy by jej mali vysiet, tak nasa mala bola ako struna. Ukazala nam dalej, ako ju chytat, polohovat a odporucila nas k lekarke, ktora nam ukaze, ako s babom cvicit a tiez ku lekarke, ktora takto cvici s detickami tak, ze su vo vanicke vo vode a casom ked sa to naucime s tatinom, mame to praktizovat doma. Mala tiez vytaca v jednom kuse hlavu do prava, tak vravela, aby sme sa snazili to naprvit cim skor... Mne odporucila tyzden brat 2x1 magnet B6 a 1/2 tab. pyridoxin a mame jej volat o tyzden. Povinne ockovane sme museli zatial prelozit a pokial by sa tento stav opakoval, mame hned zajst do nemocnice, kde babatka bud s maminou ponechaju a EEG im robia v spanku alebo ich uspia, aby im urobili tie vysetrenia presnejsie.
Takze som dosla z toho vysetrenia taka vselijaka, kazdopdne vsak rada, ze nic vazne malej nenasla ale aj sklamana, ze som s malou necvicila skor po narodeni, ale naozaj som nevedela, ze sa nejake cviky praktizovat mali, nemal mi to kto poradit, teda vraj sestricky v porodnici, ale okrem toho, ako ju umyvat a davat obcas na brusko, pripade na bok a ako cvicit nozickami som nevedela nic. A tiez ma mrzi, ze som netusila, ze bola nedokrvena pri porode... 😢 Kazdopadne verim, ze vsetko bude ok 😉

sisaha
14. dec 2011

@kajusska urcite bude vsetko ok. Chcem sa ale spytat.. v porodnej sprave malej to nebolo uvedene? Pediatricka o tom vedela? Ak ano, tak minimalne ona ti mala terminy a skratky zo spravy prelozit a odporucit co robit... ale som rada, ze sa nic nenaslo a chcem ta podporit a povedat ti, ze moja starsia dcera tiez hlavu vytacala do jednej strany, ani sme nejak specialne necvicili (mozno sme jej iba ukazovali predmety do druhej strany aby bola nutena otacat tam hlavu a neskor sa to upravilo same..)

milankovazuzana
14. dec 2011

@kajusska Tak som veľmi rada, že si na nás nezabudla a ozvala si sa.Vidíš moja, urobila si presne všetko v kľude a s rozumom a to je dobre.Si rozhodne zodpovedná maminka.Verím, že na 1. moment to pre Teba bol šok, určite, ale keď si to tzv. rozmeníš na drobné, zaiste mi dáš za pravdu, že to nieje nič, čo by sa nedalo napraviť.Bude teraz záležať iba na tebe, ako budete poctivo cvičiť.Neskôr sa Vám to obom vráti-v dobrom.Tie cviky sú ohromne účinné, len sa to musí robiť poctivo.Chcem Ti povedať a povzbudiť Ťa, že viem ako Ti je.Ja som riešila po narodení synčeka tie najhoršie veci, čo sa dejú, ale naša sila a snaha nás zomkla a všetko sme ustáli.Dnes je malý v poriadku.Tak hlavu hore, úsmev na duši 🙂 Myslím na teba a miminko a budem Vám držať palce.Ak si spomenieš, daj mi vedieť, že ako sa Vám dari 🙂 Krásny večer.

macamac
14. dec 2011

@kajusska tak-super,že si bola u dr.
tiež ma zaráža,že si mnohé veci netušila
ale ani ja pri malom-mám takú príhodu...prvorodička,ležím na izbe,príde sestrička-predstaví sa ako rehabilitačná 😕 a hovorí mi: Ideme cvičiť 😕 tak som zišla z postele-a reku,čo chce so mnou cvičiť? a prečo nejdú aj ostatné maminy? 😕 a ona-ale vezmite malého 😕 s ním ideme cvičiť. / 😀 😀 😀 😝 /
a ja že-čo mu je? ...vám nikto nič nepovedal?čudovala sa-hádam viac,ako ja
no a potom mi vysvetlila,že má stuhnutý krk,vytáča sa do jednej strany-neviem,ako to zistili u 2-dňového bábätka...dala som si zavolať dr., tá s úsmevom-že uvidíme,či je to stuhnuté,alebo skrátený sval-tam by sa už operovalo.....som sa totálne prebrala,volala domov,revala...bola som hotová...
tak sme začali vojtovku,potom doma sme pokračovali,chodili na rehabilitácie...a po 2 mes. sa ma sestrička opýtala,či sa mi chce ešte chodiť 😕 že veď je ok 😕 no tak sme už nechodili 😝

takže naše zdravotníctvo niekedy aj takto vyzerá,tak sa moc nedivím,že si mnohé nevedela
tak vidíš-mohla to byť aj tá bolesť,kŕč....
veď uvidíš,neboj,bude dobre 🙂
držím palce 😉

stanusa999
14. dec 2011

@kajusska No tak som rada, ze za tym nic vazne nie je 🙂 A stuhnute svalstvo sa da rozcivicit, nie je to nic vazne, poznam par mamiciek, ktorych babatka to tiez maju, a to treba len cvicit a rozmasirovat 🙂 velmi vam drzim palce 😵

ali27
14. dec 2011

ahoj @kajusska. necitala som celu diskusiu, ale ja som zazila nieco podobne s mladsou dcerou. stalo sa to par krat, tiez som nevedela co sa deje, ale mne to prislo ako keby chcela tlacit do plienky alebo si puknut a nejde jej. to bolo este to obdobie ked kakala do kazdej druhej plienky. no a prejavovalo sa to scervenanim tvare, roztiahla rucky dosiroka so zatovrenymi pastickami ako pri laku a po chvilke zacala strasne plakat, ale potom sa aj velmi rychlo ukludnila. zaujimave bolo, ze sa to dialo hlavne ked bola na rukach presne ako ty pises.
nejak som to ale neriesila a potom to preslo samo od seba ked bola starsia.... dufam, ze som ta trochu ukludnila 🙂 inak moju dcerku volame tiez Kajuska 🙂

mamutka
14. dec 2011

@kajusska ahoj, bola som zvedava ako dopadnete, na jednej strane super, ze nic vazne nenasli, na druhej strane chapem, ako ti je, ze v porodnici ti nic nepovedali a ty si zameskala 3 mes.cvicenia 😒 ale je to parada, ze uz to viete, ked to teraz zacnes riesit, urcite malej velmi pomozes a stuhnutosti sa zbavi. som rada, je dobre vediet co robit a nie dozviediet sa to nahodou pri nejakom vysetreni, ked ma dietatko rok, dva.....
tak prajem, aby ste uz nijake ine problemy nemali a toto poriesite, neboj 😉

kajusska
autor
15. dec 2011

@sisaha @milankovazuzana @macamac @stanusa999 @mamutka @ali27 Baby dakujem Vam zo srdca za krasne uprimne a hlavne povzbudive slova! Ani neviete, ako ma potesili a usmievam sa ako blba na monitor 🙂 Hned v pondelok mame prve cvicenie a v stredu plavanie, tak verim, ze to zvladneme a na zle veci ani nemyslim. Troska sa obavam toho nedokrvenia, preco mi o tom pri porode nikto nic nepovedal a ci to nemoze mat nejake nasledky, ale opytam sa lekarky hned zajtra a uvidime, co z toho nakoniec bude. Este raz vdaka a prajem Vam krasne sviatky 😉

macamac
15. dec 2011

@kajusska 😉 za máličko 🙂
hlavne,že sa to pohlo-a budeš vidieť, nakoniec to bude Ok,želám ti / vám/ to zo srdca 😵
a ďakujem-aj tebe želám nádherné vianočné sviatky 🙂 🙂 🙂

milankovazuzana
15. dec 2011

@kajusska Aj Tebe želám krásne a pokojné sviatky.Som sama prekvapená, že hneď začínate s procedúrami-v dobrom, samozrejme.Natrafila si na dobrú pani doktorku a tak to má byť.

mamutka
16. dec 2011

@kajusska nemas za co 😉 aj my mame problemy na ktore sa prislo hodne neskor, ale vzdy si poviem - ludia maju s detickami ovela vacsie trapenia a nase zlaticka s ich specialitkami su predsa o to vynimocnejsie 😎

nikol4564
16. mar 2024

@kajusska neviem či sa mi podarí dočkať odpovede ale nepotvrdilo sa vám nakoniec nič a prešlo to? My sme zažili presne toto iste aj sme ležali v nemocnici a poslali nás k neurologovi lebo v nemocnici detského nemajú. Tak pôjdeme na vyšetrenie. Potrebujem asi trochu ukľudniť :(

glamosovaz
8. apr 2024

@nikol4564 dobrý deň, boli ste na tom vyšetrení ci vám niečo zistili ?

nikol4564
9. apr 2024

@glamosovaz nezistili. Takze vlastne nič no Neurologicka tvrdí že to robí od bolesti bruska a naša pediatrička že to sú take normálne zatrasenia tak ja neviem.

glamosovaz
12. apr 2024

@nikol4564 vieš čo mne LP povedala ze to je ten morov reflex . A keď som o ňom čítala tak to sedí je to ono . Preto zrejme nič nezistili lebo je to normálne pre bábätko. Vytráca sa ten morov reflex do 6 mesiaca . A keď je bábätko viac pri tebe ze napr aj s ním spávať tak sa skôr vytratí. Skus prečítať na nete .

nikol4564
12. apr 2024

@glamosovaz no to vôbec nie, poznám morov reflex. Ja som posielala aj video neurologicke aj pediatricke,takze by vedeli keby to je morov reflex.

Strana
z2