icon

Vyletela mi ruka na syna

18. okt 2022

:// strasne som na seba nahnevana, vyzdvihla som syna zo skolky, vsetko relat. v pohode, cesta domov fajn, len na mna cosi lezie (testy mam negativne) nejaka viroza, bacil, proste nie som uplne vo svojej kozi dnes, navyse som spala v noci len do 2:00, potom nie a nie zaspat takze som dnes taka kadejaka… a syn chcel strasne cosi kupit, vysvetlila som ze nie, a dobiedzal, hucal, a ja dookola ze nie, ideme, davala som pozor nech ho auto nezrazi, na co chytil az amok, a mne vystrelila ruka :///// nikdy som mu facku nedala doteraz, nikdy, ma 5r…. strasne som na seba nahnevana, do toho vycerpana, unavena….nechapem ze sa to stalo, nikdy som si nemyslela ze to urobim 😢😢😢😢

Strana
z3
denisa0504
18. okt 2022

tak možno sa teraz naučí poslúchať a nehučať keď nie je po jeho. Je tam toho..

marca12
18. okt 2022

Stalo sa,nezmenis. Synovi sa ospravedln,povedz mu,ze si unavena,vysvetli mu,co sa stalo,preco dostal a ze ta to mrzi.

michalcanka
18. okt 2022

@marca12 ak sa teraz ospravedlní, dá mu na javo, že jeho správanie bolo v poriadku. Autorka, tá facka ho určite nijak nepoznačí, vyťaž z toho čo sa dá a aspoň sa chlapec naučí správať. Pochopí, že aj tvoje nervy majú hranice a prekročil ich a to sa viac stať nemôže, no z jeho strany, nie tvojej

deti95060810
18. okt 2022

hádam nechceš na seba volať sociálku...
stalo sa. možno to nebolo ani posledný raz - však do dospelosti je ešte ďaleko...

doriiis
18. okt 2022

Nevadi...aspon maly konecne pochopi,ze nie znamena nie.Prezije to.A ty tiez

petamich
18. okt 2022

myslim, ze to obaja prezijete - unava, stres, vzdorujuce dieta, nuz...nikdy nehovor nikdy ze ano

viestta
18. okt 2022

Stalo sa. Každý má nárok na zlý deň. Dnes sa stretol tvoj zlý deň so synovym. Kým ho neotlkas denne tak to zbytočné nerozmazavaj. Večer mu môžeš pred spaním povedať, že vieš, že dnes to bol ťažký den, zajtra bude lepší deň, keď sa vyspite.

hederamonstera
18. okt 2022

Uf, kebyze chlap z nervov vypali zene, hned by tu boli ine komentare.
Ospravedln sa mu, to neznamena, ze jeho spravanie bolo v poriadku ale ze tvoje nebolo.

deti95060810
18. okt 2022

@hederamonstera 5ročnému sa ospravedlňovať... 🙄
a on to pochopí po svojom...

hederamonstera
18. okt 2022

@deti95060810 noa? Co je nejaky menejcenny, ze sa dospely nemoze ospravedlnit dietatu? Nechapem

beronsche
18. okt 2022

@deti95060810 nechapem, preco by sa mama nemohla ospravedlnit dietatu..
Vies o tom, ze deti sa ucia prikladom?

majlo1234
18. okt 2022

Co je zle na ospravedlneni, a uz duplom, ak ju to naozaj mrzi. Nasilie by nikdy nemalo byt beznou sucastou nasich zivotom, ani nasich deti predsa. Autorka, nebud na seba prilis tvrda, kazdemu obcas rupnu nervy. Treba sa mu ospravedlnit(a najlepsie by bolo nezhadzovat vinu na neho, pretoze on nakoniec ani nie je na vine, len ty si bola proste unavena a slabo pripravena na jeho spravanie)

deti95060810
18. okt 2022

@beronsche ale nie je príklad ako príklad...

beronsche
18. okt 2022

@denisa0504 vzdy ma prekvapi kolko zien tu povazuje bitie a facky za vychovny prostriedok..

A naucil posluchat? To chcem od svojho psa, aby ma slovo posluchal. Od deti chcem, aby sa vedeli spravat primerane situacii, ucim ich zodpovednosti, nie poslusnosti..

beronsche
18. okt 2022

@deti95060810 a co presne je zle na tom, ked malemu dietatu vysvetlis, ze tvoje spravania nebolo z toho a toho dovodu ok a ze ta to mrzi? Strucne, vecne, primerane veku.
Lebo ja neviem pochopit, kde presne v tomto vidis problem..

marsmykkok
18. okt 2022

@hederamonstera ak žena nebude chápať ak muž povie nie a bude omieľať dookola, môže ju poslať do riti a rozísť sa s ňou/rozviesť sa. Ale dieťa neopustíš a máš za neho právnu zodpovednosť, preto neznášam toto prirovnávanie partner/partnerka , zamestnanec/šéf, dieťa/rodič. Lebo pri dospelých vzťahoch je to vždy možnosť ukončiť, daný človek nesie sám za seba zodpovednosť, o dieťa sa ale musí rodič postarať a je za dieťa zodpovedný.

beronsche
18. okt 2022

Autorka - ano reagovala si neprimerane, ale si Len clovek. Ak to bolo prilezitostne zlyhanie, nebud na seba prilis tvrda. So synom sa porozpravaj a uzavri to v sebe.

mable123
18. okt 2022

Facka udava hranice... Aj dieta musi poznat limity. 20 rokov dozadu by si matka nevycitala nejaku jednu facku lebo v tej dobe by sme facky ani nespocitali.

deti95060810
18. okt 2022

@beronsche ja problém nevidím.. možno ty... my čo máme už pubertiakov a ešte starších vieme ako to chodí...😉
za nás hovoria skúsenosti.

beronsche
18. okt 2022

@marsmykkok ale z pohladu telesneho nasilia je to predsa uplne rovnako neprijatelne. Akurat nasa spolocnost este stale toleruje nasilie na detoch ako vychovny prostriedok...

autor
18. okt 2022

@hederamonstera ospravedlnila som sa hned, proste je toho posledne dni nejak privela.

majlo1234
18. okt 2022

@mable123 ja som vyrastala 30 rokov dozadu a nedostala som facku ani jednu. Akekolvek nasilie je stale nasilie, treba potom povedat, ako je, a neospravedlnovat si to. Je to rychla a pohodlna cesta j poslusnosti

beronsche
18. okt 2022

@deti95060810 tak teraz nerozumiem.. ty si tu dala emoticon prevracajuci ocami, z coho usudzujem, ze nepovazujes ospravedlnenie sa za vhodne.
A ja sa len pytam, preco si to myslis...

hederamonstera
18. okt 2022

Tak to uz nechaj tak, kazdy robime chyby. Super ze si sa ospravedlnila🙂

hederamonstera
18. okt 2022

@marsmykkok ale prosim ta….

beronsche
18. okt 2022

@mable123 facka udava hranice a limity strachom.. A pritom to ide aj inak a lepsie..

Inak 20r dozadu som uz bola davno dospela a facku som v zivote nedostala...

raffaella
18. okt 2022

@deti95060810 aj ja mam pubertiacku, deti nefackam, nebijem a ked pripisknem svoje spravanie (napr. privela nakricim, alebo nieco nespravne vyhodnotim) tak sa ospravedlnim. To akoze co je za argument aj za vychovu, ze decku sa neospravedlnit? A to je uplne jedno ci je to skolkar alebo pubertiak. Nehovoriac o tom, ze keby si strelila decku na ulici v severskych krajinach, tak ti ho rovno socialka moze zobrat, nakolko (a mozes sa cudovat teraz) su v zapadnych krajinanch akekolvek fyzicke tresty zakazane a uplne nepripustne. A uz len tolko - necuduj sa, ak sa ani tebe dieta neospravedlni ked prepiskne svoje spravanie. Moje (nefackovane a nebite) deti sa ospravedlnuju vzdy, pretoze maju vzor v rodich.
@autorka - ospravedlnila si sa, poucila si sa, neries uz. Je vidno ze si dobra mama a mrzi ta to. Do buducna budes vediet ako reagovat. Drzim palce!

mable123
18. okt 2022

@majlo1234 tak potom Tvoji rodicia mali asi kludny zivot... Pretoze facka uleti kazdemu ked clovek ma toho vela. A gratulujem, ze si nedostala facku bud si dokonale dieta alebo si si vydupala vsetko co si chcela, tak Ti to radsej zaobstarali 😉

mable123
18. okt 2022

@beronsche nejde tu o roky nie sme tu na hodine historie alebo matematiky. Taktiez Ti gratulujem, ze si bola ukazkove dieta a nikdy si nevyvadzala a neprisla z disko neskor ako si mala 😉

hederamonstera
18. okt 2022

@mable123 niektori ludia sa vedia ovladat ;)

Strana
z3