icon

Zmena spánku 18vmesačného syna

kvikina087
30. dec 2017

Syn ma 18mesiacov, cez den aj v noci spava sam v detskej izbe a doteraz bez problemov. Vzdy sa budil v noci 1x na mlieko.
Teraz sa mi narodil druhy syn... sme tri tyzdne doma z porodnice....
Zrazu starší syn nevie spat. Aj cez den aj v noci. Zaspi v pohode ale asi tak po pol hodine sa vkuse budi, aj po 15min. A stale place, zasa zaspi a zas place.... a tak dookola. Najskor som myslela ze mu nieco je (zubky, brusko...) ale cez den funguje normalne.
Je mi ho moc luto. Neviem ako mu pomoct. Neviem ci to suvisi z druhym babom, vobec nan nereaguje, nezda sa zeby ziarlil. Ale mozno ano, alebo ja neviem.
Prosim radu.

kvikina087
autor
•
30. dec 2017

A zabudla som ... ze sa budi uplne spotený... a nemame doma take teplo... aj teraz som ho musela dat za mnou do postele aby sa ukludnil, len viem ze kazdu chvilu ho zobudi druhy syn...

katharines
•
30. dec 2017

Nema nocne mory?

kvikina087
autor
•
30. dec 2017

@katharines ja neviem, a to by mohlo byt uz aj po 20minutach spanku? A potom celu noc az do rana?

siska53
•
30. dec 2017

@kvikina087 podla mna je to reakcia na druhe babatko. Aj ked ty mas pocit,ze ho nevnima.potrebuje vela lasky a ubezpecenie,ze ta nestratil,ze si tu stale i pre neho a venujes sa mu,ze je stale pre vas dolezity.

katharines
•
30. dec 2017

Je to zvlastne. Moze aj takto podvedome reagovat na noveho surodenca. Nebral homeopatika (akekolvek) alebo ty?

kvikina087
autor
•
30. dec 2017

@siska53
@katharines

Snazim sa, venujem sa mu co to da. Neviem co viac robit.
Homeopatika sme nebrali.

pribinak
•
30. dec 2017

Podla mna je to prirodzená reakcia na súrodenca - konkurenciu. Nic výnimočne. Časom to prejde. Vela trpezlivosti

siska53
•
30. dec 2017

@kvikina087 skus s nim teavit aj cas tak,ze cisto vy dvaja. Nas sice neziarlil,ale aspon v case spanku malej a olus este tak,ze postrazili malu a ja som sla s malym sama von.
To chce cas, ak sa mu venujes.

katharines
•
30. dec 2017

@kvikina087 tak ho skus zapajat pri starostlivosti o babo, ak chodi, napr. Podat plienku a pod. Rozpravaj sa s nim a hovor, ze aj on bol takyto malinky, ak ho budes prebalovat, krmit .... Ked ti pomoze pochval ho, ze mas skveleho pomocnika a ze bracek ho tiez velmi lubi.

lillystranska
•
31. dec 2017

Nikdy nepochopím ako niektoré matky keď vidím v kocari ešte malé dieťa a ona už vo vysokom štádiu tehotenstva to môže zvládnuť. Nepochopím to. Potom sa nečudujem že každá druhá tu má problém s mužom s dieťaťom zo starostlivosťou so sexom. Príde mi to šialené tak skoro ďalšie dieťa. Bez urážky.

siska53
•
31. dec 2017

@lillystranska a ako to zvldnu maly dvojiciek? To je veeelmi podobne.
A zvladnu to normalne..nasa suseda mala dve deti s rocnym.rozdielom.. Zvladla to lepsie,ako ked po 5.rokoch mala tretie..lebo to bolo o dost narocnjsie dieta,ako jeho starsi surodenci.. Ti boli pokojni, v klude sz hrali..len ona mala muza debila..ale fakt debila.. Bola som.decko,ale mama mi to neskor vsetko porozpravala..

kvikina087
autor
•
1. jan 2018

@katharines
@siska53
@pribinak
Tak asi to bude nakoniec nieco ine uz druhy den ma teploty/ horucky... ziadne ine priznaky. Do pusinky si nechce nechat pozriet, aj menej papa... tak pocitam ze to budu zuby, i ked som myslela ze by sme mali mat s nimi chvylu pokoj a teda takuto reakciu sme nikdy nemali, alebo angina... uvidime co bude zajtra, ked tak pojdeme k doktorke.
Ale dak za rady, a popravde trochu mi odlahlo ze to nieje nic psychicke.... myslim ze toto sa lahsie dolieci. 😉

tomakat
•
6. mar 2018

@kvikina087 prosím Ta,ako ste nakoniec dopadli? Riešim úplne rovnaku situáciu a už som z toho na prášky. Povedz mi prosím,že to bolo zubkami.

kvikina087
autor
•
6. mar 2018

@tomakat preslo to... mozno zubkami. Neviem. Ale vsetko sme robili nadalej rovnako... a asi za dva tyzdne to preslo samo. ,🙂 tak drzim palce nech aj u vas je voskoro klud.

tomakat
•
6. mar 2018

@kvikina087 ďakujem. Si mi dodala nádej ☺ Snáď to prejde aj u nás.