Výprask
Ahojte,dnes v práci sme sa bavili s kolegyňami o Tom aké výchovy sme mali,čo robili naši rodičia,či sme dostávali výprasky a tak,mňa sa pýtala kolegyňa keď som povedala že u nás to bolo takzvané kolečko nechápala 😂 povedala som že mama mi davala pohlavok,s varechou po chrbte a potom s varechou po holej riti,poslednýkrát pred 18,a neviem prišlo jen to divné a povedala že má rodičia týrali no ja neviem vtedy som to tak nebrala aj keď som to nemala rada a teraz sa nad tým zamýšľam že stále keď som urobila niečo zle to presne tak bolo
@0silvia0 nie to len teraz vidno tá výchova dohovaranim.Keby im poriadne rodičia naložili,tak by vedeli, kde je sever.Kde sme si to mohli dovoliť, čo dorábajú terajšie deti.To môžte vysvetľovať, koľko chcete,aj tak tie deti nepočúvajú.
@ahhola ešte som nepočula,aby niekto zabil decko jedným facanom.Ale čo sa týka výchovy, hovorilo sa, že každá jedna rana, ktorá padne vedľa je stratená.A je na tom niečo pravdy.Clovek to začína chápať, až s odstupom času a veku.Nie nadarmo Ohybaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko,ak ja budem Jano,neohnes ma mamo.
@slovakboy u nas nie. Ale slovakom v nemecku. Dovod sme sa velmi nedozvedeli, len islo o to, ze dana slovenka mala dieta s kurdom a mali trochu partnerske nezhody. Ona sa sla poradit na socialku a uz to slo... To dieta bolo v predskolskej- o toho velmi nejavili zaujem a toho sa nam podarilo okamzite socialke vziat, ale novorodenca jej odobrali 6 hodin po porode a spat sme ho ziskali az po roku a pol tyzden pred podpisanim adopcnych papierov. Rodina mala a ma zakaz vycestovat z nemecka (dovolenku mimo musia hlasit socialke) a su sledovani do 18tky deti. A ta zena sa psychicky z toho zlozila a do dnesneho dna nie je v pohode.🤐🤐🤐
@vevesh ty brďo, tak toto je pekné svinstvo. Čo im tam na toho chlapa povedala? Že je pedofil alebo že sa vyhrážal únosom? Alebo bil toho predškoláka? Zobrať decko matke 6 hodín po pôrode to posledne robili s Osvienčime. Na súčasných Nemcov mi to nepríde. Museli jej nejaké dať podmienky ešte pred tým ktoré mala splniť a nesplnila?
@kvietocek87 učiteľ Mudrik hovoril... V sociku si nóbl rodina zadovážila švédsku sedačku z kože... Dietko vzalo nožík a porobilo vzory ju ako v Cicmanoch. A tatko mu takú struhol, ze ho zabil.
@slovakboy nie, nedali. Ona sa bola poradit (mali klasicke nezhody-financie a rozdelenie starostlivosti, ona chceal od neho,aby menel pracoval a bol s nimi viac doma a teda ako riesit taketo hadky) a tyzden nato chlapca vzali priamo zo skolky. Vcasnou intervenciou skoncil u nas v domacej opatere- otec mal k nemu vymedzeny pristup, matka nesmela vobec prist. Potom siel od nas do opatery otca a nakoniec znova do spolocnej a po porode im zobrali novorodenca -vyuzili nedostihnutelnost otca, ktory bol v praci a nesmel zdvihnut telefon. Ked prisiel do porodnice, uz bolo neskoro. Dieta sme hladali takmer 3 mesiace, ze kto aka organizacia preco vlastne vzali a dokym sme papierovo spat vyboxovali od uradov trvalo 18 mesiacov.
@kvietocek87 mne rodicia nikdy nenalozili a aj tak som sa vedela normalne spravat. Deti nemozu za to, aku debilnu vychovu dostavaju od rodicov. Ci uz rozmaznavaciu alebo inak pripecenu. Cize otlkat treba rodicov, nie decka. Nech sa viac snazia deti vychovavat. Nielen vypustit ako zvery, cely den o nich nevediet a fackami to napravat.
@vevesh tak toto je hrozné. A za to nie je nikto zodpovedný? Nedá sa to dať na súd? Na európsky súd? Odškodné za ujmu atd. Potom sa nedivím konšpirátorom že lížu prdel Putinovi, keď takéto prípady sú a nehovori sa o nich. A nedivil by som sa tomu kurdovi, keby si vyhľadal zodpovednú úradníčku. Tak som sa dávno nenahneval a nesklamal.
@kvietocek87 tu si pletiete asi benevolentnu výchovu dohovaranim a rešpektujúcu výchovu s jasnými pravidlami a hranicami (bez bitiek). Ja poviem maximálne 2-3 x, viac dohovarania nemá zmysel, a hneď riešim inak a to bez fyzického trestu. Verte, že dosiahnem, čo potrebujem, dieťa ma ku mne respekt.
V súčasnej dobe mládež malo v rodine pomáha, majú menej povinnosti ako to bolo pri nás, vela času trávia pri mobiloch či počítači, majú malo pohybu, zbytocne vela hračiek, veľa sladkosti,… na toto tiež netreba zabúdať i toto vplýva na správanie a nielen to, či su bite.
@slovakboy neda sa nic dat na sud. Lebo konali preventivne kvoli ochrane dietata (ich vyjadrenie pri nasich staznostiach). A meno pracovnicky nemas sancu sa dozvediet- mas iba cislo spisu. Preto aj tak dlho trvalo dostat sa k informaciam, lebo vsade iba cislo a cakajte na telefone....a dost casto jednoducho zlozili alebo niektore cisla boli sice na papieroch napisane, ale nedostupne (jednoducho nikto nedvihal...). Aj v sucasnosti, ak potrebujes z uradu nieco a vola pracovnicka tebe, tak s utajenym cislom🙄🙄

@tiika ale ja som nikde nenapisala, ze bitka je prvotne a jedine riesenie. Len ze pri niektorych detoch je potrebna v urcitych situaciach. Celkom sa mi tu pacil hore opis s pocitacom- ak mu x-krat zadam prikaz a nevykona, tak pouzijem tvrdy restart....