icon

Vysoká váha dvojročného dieťaťa

erka33
3. máj 2021

Ahojte môj syn má za dva mesiace dva roky meria 85+- a má 16kg. Ja som tiež plnšia no cítim veľké tlaky s okolia že je vypapkany pohybu ma naozaj dosť neobsedí keď sme vonku sa nezastaví mali ste niektorá tento problém? Ako ste to riešili ??

pribinak
3. máj 2021

@erka33 okolie by som neriešila, skôr by má zaujímal názor pediatricky

luccija
3. máj 2021

@erka33 a je guľatý či len taký pevný?to je fajn, že má dosť pohybu, ale možno to potom aj doženie papanim😊tak skús ho stravovať pestro a veľa von

erka33
autor
3. máj 2021

@luccija má bruško ale aj ruky a stehná skôr by som povedala taký pevnejší a je silný zdvihne veci aj ktoré viacej vážia

adenkabj
3. máj 2021

mala som doma takeho chlapčeka a teraz ma pomaly 5 rokov a mam pocit že keď vonku fuka či mu nemam dať kamene do tašky aby ho neodfúklo 🙂 🙂 ...... takže absolutne by som to neriešila je to ešte male dieťa časom sa vaha upraví

luccija
3. máj 2021

@erka33 aj moja bola taká váhu si napamatam vybehá to cez leto, ak vieš, že ho nekrmis koláčmi, a nezdravo pôjde to narastie a svhudne

zuzubb007
3. máj 2021

najskôr by som to riešila s detskou doktorkou, podľa mňa je toto už naozaj vysoká váha, moja skoro 5 ročná má 110 cm a 16 kilo a má normálnu postavu nevyzerá vychudnuto, treba dieťaťu viac pohybu, prípadne nejedáva nezdravé sladké a slané veci? zase zo vzduchu nemôže priberať

lucia147852
3. máj 2021

Moja dcéra tiež tak mala. Teraz má 4 a má 23kg, veľkosť nosí 116-122. Ona je pevná a vysoká 🤷🏽‍♀️ Behá, nezastaví sa, pedina je s tým ok.

elizabet173
3. máj 2021

@erka33 keď má dosť pohybu, zameraj sa na stravu. Sladkosti z obchodu len výnimočne a len kvalitnú čokoládu, radšej upeč doma koláč, ovocný, tvarohový, samozrejme nie každý deň. Veľa zeleniny, rýb, kuracieho, morčacieho a hovädzieho mäsa, bravčové len občas, k jedlám ako prílohu zemiaky (varené), ryžu, občas cestoviny, knedle nie, šaláty, ovocie len v čerstvej forme, nie kompóty, na pitie ho nauč na čistú vodu, maximálne nesladený ovocný čaj. Teraz to ešte môžeš ovplyvniť, v škole už ťažšie. Ešte ma napadlo, píšeš, že keď je vonku, tak sa nezastaví, tak to využi, buďte vonku čo najviac, oteplí sa, aj 4-5 hodín denne.

hettinka
3. máj 2021

@erka33 aj môj syn bol taký. A teraz má 14 rokov, 193cm a okolo 70kg. Športuje a je štíhly.

erikak123
3. máj 2021

@erka33 moja dcérka má 21 mesiacov 86cm a váži 15,5kg a neriešim aj ja a muž sme pevnejší a malá má trošku bruško a tiež veľa pohybu. Sladkosti nepapa a dokonca ani domáci koláč mi nezje. A ako píšeš má veľa sily 🙈

ruzasipova
3. máj 2021

@erka33 Moj ma 21 mesiacov a 15kg a teda nemyslim si, ze je tucny, on je proste cely taky maly chlap. Vzdy bol taky. A taktiez neobsedi.
Apropo, mne skor pride divne, ked ma dieta 4 roky a 15 kil. Ale tak kazdy mame inych rodicov.

ruzasipova
3. máj 2021

@zuzubb007 Skor by som riesila s doktorkou, preco takmer 5-rocna ma len 16kil.

zuzuzv
3. máj 2021

@ruzasipova moj takisto; zje vsetko ale pohybu ma kvantum... vôbec to nie je nízka váha

letfenixa
3. máj 2021

@ruzasipova aj mne vadí, že 4-rocny syn má 15 kíl a čo narobím? Je zdravý a rastie, to je hlavné.

danieladugard
3. máj 2021

Dcéra má 2roky 4 mesiace, 96cm a 17kg. Úplne štíhla, sladkosti nejedava ani nič mastné, hýbe sa veľa. Narodila sa 4180g 😁

ninusa221
3. máj 2021

@erka33 aj môj brat bol od mala taky macko..a vyrástol s toho 🙂

kayyaa
3. máj 2021

@ruzasipova to akoze vazne ?
Moja dcerka mala v 5r tiez 16kg, a bola a aj je uplne ok. Vzdy bola drobnejsia, ale pekne rastie, je sikovna, chodi na gymnastiku, uplne zdrava.
To fakt myslis, ze tvoje dieta je prototypom, ako ma dieta vyzerat a ak je niektore stihlejsie, hned riesit s dr ? 🤦‍♀️

andreatytler
4. máj 2021

@erka33 Nas syn mal v 15 mesiacoch 13.5 kg a 81 cm. Pediater vzdy skonstatuje ze je to velky chlapec. Fyzioterapeutka vzdy skonstatuje ze vyzera ako jej 4 rocne dieta ale nikto nepovie ze vyzera nezdravo alebo ze by sme to mali riesit.
Mne sa zda ze je velmi pohyblivy a ta vaha a vyska mu vobec nevadi....dokaze vyliezt sam na svoju jedalnsku stolicku za pomoci stolceka alebo sa vopcha pod mali stolik ktory je asi 20x20x3cm. a tiez dokaze odniest velmi tazke veci aj ked to ma trochu trapi a bola by som radsej keby to nerobil.
A najlepsie na tom je, ze zje velmi malo.

ruzasipova
4. máj 2021

@kayyaa Po prve, odpoved nebola smerovana pre teba a po druhe, vytrhli si moju spravu z kontextu. Citanie s porozumenim, asi nebude tvoja silna stranka. 🙂 Nie, nemyslim si, ze dieta, ako si opisala ty, ma ist k lekarom. Ak su rodicia mensi, jasne, ze dieta nema byt po kom vysoke a teda tazsie. Takze tak ako je v poriadku mat v 2 rokoch 15kil, je v poriadku mat v 5 rokoch 15kil. Kazde dieta je ine.

ivangeline
4. máj 2021

Je to vela. Ja som si o svojom myslela..ze ma nejakych 14kg a nema. Ma presne 12kg a 92cm...a ma 2r a 4m. Od 2 rokov sa este viac vytiahol..

zuzubb007
6. máj 2021

@ruzasipova doktorka povedala, že ideálna váha na dieťa, že nechápe ako môžu niektoré deti mať o 10 kilo viac ale ja chápem ako môžu mať :D

lianka123
6. máj 2021

@erka33 nestresuj. Moj ma 99cm a 19kg

zooeynka
6. máj 2021

@ruzasipova aj moja 5 rocna nema ani 16 kg...proste stihlunke dieta, ako spageta. 114 cm. Vsetko v poriadku

1katus1
6. máj 2021

@erka33 kašli na okolie ak drobec nemá problém je to ok. A ak jedáva poriadnu stravu a neje len hlúposti tak je všetko ok. Ja mám doma 21 mesačného 92cm a 15 kg viem aké je to ale nepočúvam ich. A keď sa niekomu moje dieťa nepaci nech sa nepozerá . To som povedala aj svokre a moja mama vie že niečo také mi povedať tak skrátka sa zbalíme a idem s deckami preč

zuzliq
6. máj 2021

@erka33 no ja odporúčam to riešiť. Kým je ešte malý a vieš ho ľahšie korigovať, zje len to, čo mu dáš ty. Celý život mám nadváhu, ktorú som získala v detstve. Sama si s ňou neviem poradiť, ale na deti dávam pozor. Sledujem, čo jedia a nedám im všetko, čo si pýtajú. Nehovorím o váhe, nekomentujem túto tému, ale sledujem - všetci 4 sú štíhli. Synovci sú obaja obézni, rodičia sa tvária, že z toho vyrastú. Najskôr vraveli, že sú len poriadni chlapi, tak ako to komentuješ ty. Teraz sú už starší a nedajú sa tak ľahko regulovať. Už si sami nájdu sladkosť, prípadne si kúpia. Bohužiaľ už to bude pre nich celoživotný boj.

evkamotka
6. máj 2021

no bucaty je dost, druha vec ci je to vec napr na endokrinologicku /nech ho skontroluje/ alebo nie. ja osobne by som ho na take vysetrenie vypytala, v dnesnej dobe co si clovek sam nevypyta a neobeha, to nema. a plati to aj u doktorov.

zenazaba
6. máj 2021

@erka33 tak sama sa musis zamysliet, ako ho krmis. Ak je kazdy den biele rozky, parky, spagety, pribinacky, brumiky, kapsicky, a co ja viem akych chmulovin, zapija dzusikmi, jupikmi, tak necudo, aku ma vahu. Ake je v tom pripade riesenie, vies sama.

erka33
autor
7. máj 2021

@zenazaba moje dieťa neje hlúposti v živote nepil džús ... Syn možno zje viac ale vždy si dávam pozor čo mu dávam !!!!

zenazaba
7. máj 2021

@erka33 bez rozculovania, prosim. Dieta ma hmotnost na 97.percentile. Tak bud ma hormonalnu poruchu alebo vela papa. Schvalne napis vsetko, co vcera zjedol a vypil za cely den.