icon

Vyššia váha 2,5-mesačného bábätka

sandrita_v
15. máj 2025

Ahojte,
dnes sme boli u pediatricky na kontrole s 2,5 mesacnou dcerkou a dost ma vydesila. :(
Narodila sa 28.2. s vahou 3610g a 50cm , na prvej kontrole 3.4. mala vahu 5,4kg a 57cm no dnes 15.5. mala vahu 7,25kg a 62cm.
Vravela ze by sme mali trosku obmedzit mliecko, je na UM a davat vodicku/cajiky. Pije momentalne Beba Extreme kvoli bolestiam bruska, davame jej kazde 3h po 130ml.
Samozrejme ak place ze chce mliecko skor, davame vodicku.

Starsia dcerka (2,5r) v tomto veku mala o kilo menej, tak ma to trosku znepokojuje :(
Uz ma napadlo, ci jej nemam dat urobit testy na detsku cukrovku, kedze je strasne spavá, napapa sa, trosku je hore a zas spi (ano viem , ze babatka vela spia ale predsa to priberanie ma znepokojuje)...myslite ze je to blbost? Nechcem aby si doktorka myslela , ze zas prehanam,
ale predsa, ako matka, sa o nu bojim.

plamienka555
15. máj 2025

Moja dcérka mala presne na 3 mesiace 61 cm a 6,02 kg. Narodila sa 3.46 kg s dĺžkou 50 cm. Bola výhradne na sunare.

beata_k
15. máj 2025

@sandrita_v Obe deti som mala ako babatka take. Jedno bolo na UM a jedno vyhradne dojcene. Ja byt tebou zmenim pediatricku a nie ze dieta nalievat vodou 🤦🏼‍♀️

denkabemommy
15. máj 2025

Je to normálna váha dieťaťa v tom veku. Vôbec by som dieťaťu nedala v takom veku vodu a už vôbec nie čaj 🙈… tipujem, že pediatrička bude tak +50r

gerdusha
15. máj 2025
@beata_k

@sandrita_v Obe deti som mala ako babatka take. Jedno bolo na UM a jedno vyhradne dojcene. Ja byt tebou zmenim pediatricku a nie ze dieta nalievat vodou 🤦🏼‍♀️

@beata_k zmeniť pediatricku, lebo ona nevie čo hovorí, ale radšej sa riadiť radou a pokynom neznámej osoby na MK, áno? To už kam sme sa dostali?

koniarova
15. máj 2025

Radiť vodu a čaj 2,5 mesačnému dieťaťu. Hmmmm. Keby to niekto z MK radil, beriem. Ale doktorka?

beata_k
15. máj 2025
@gerdusha

@beata_k zmeniť pediatricku, lebo ona nevie čo hovorí, ale radšej sa riadiť radou a pokynom neznámej osoby na MK, áno? To už kam sme sa dostali?

@gerdusha A to kam sme sa dostali, ze pediatricka odporuca 2,5 mesacne nalievat vodou???

evcagabi
15. máj 2025

Uplne by som ignorovala rady doktorky.

majamat
15. máj 2025

dcera mala v 3m 59cm a 6,1kg.
dolezity je pomer vaha a vyska. tvoja dcera je na 85%, norma je do 75%, co nie je az tak vela.
moja dcera mala do 6m cez 8kg, do roka mala 9,7kg. cize druhy polrok pribrala uz len 1,5kg. deti v druhom polroku svojho zivota su ovela aktivnejsie, ako v tom prvom, rast sa uz o nieco spomali, tiez prijem kalorii je maly pricom telicko maju uz vacsie a ma aj vyssie potreby a preto priberaju menej. samozrejme toto je individualne.
dcera nasledne 2-3r uz pribrala vlemi malo a v 14m mala 10,5kg a v 3r 11,5kg. zrazu z nej bolo stihle dievcatko.

neries co dr povedala, babatko je fajn baculate a spokojne.

co sa tyka cukrovky, pri neliecenej cukrovke, kedy je vysoka hladina cukru v krvi, prave cukro v bunkach chyba a preto nediagnostikovany cukrovkar skor chudne, nepribera.

stanislavicenka
15. máj 2025

@sandrita_v lekari asi neradi vidia taky prirastok na vahe. Aj mne pediatricka odporucila menej dojcit, ked syn po mesiaci pribral viac ako kilo. Ale teda ina situacia s materskym a umelym mliekom.
Nebude vecne len priberat😉

olivia_c
15. máj 2025

@sandrita_v u nas sa mala narodila 3,9 kg a 51 cm a v 11,5 mesiacoch ma 13 kg a 82 cm. Ako 3 mesacna mala skoro 7 kg. Vodu ani caj by som nedavala.

svetlonos
15. máj 2025

Vodicku a cajicek 2,5 mesacnemu? 🤯 Pediatrická na com fičí? Ja som 2heho len kojila acto bol malý "žrút", za týždeň pribrala 400 gramov, za mesiac 1,3 kg! Dr sa zasmiala aký je jednak- presne ako ten jej! Je mlada, ma 2 male deti a nikdy mi neradila bludy s vodou.
Tvoje dieta je ok.

lucia147852
15. máj 2025

Dr poslať kade ľahšie a najist nejakú pricetnu. Moje obe mali v 3 mes cez 7kg. Úplne normálna váha. Mladšia sa narodila 3200g. V roku mali obe 11kg. Kamoskin mal v polroku 10kg a do roka už nabral len kilo. Dieťa nie je tabuľka! A tlačiť do nebo vodu a čaje keď je hladné môže poradiť len niekto totálne mimo. Tipujem vek dr 70+

sandrita_v
autor
15. máj 2025

Dakujem vsetkym za komentare, upokojili ste ma, ze vaha je teda ok 🙏 pamatam si , ze aj prva dcerka bola papkac a bol z nej maly macko a teraz ked ma 2,5r furt je v pohybe a je ako lan 😅

ariannazara
16. máj 2025

Môj chlapcek bol taky tučný keď bol malý, normálne on mal na rok 13 kil. To bolo niečo strašné, doktorka vždy zase si nám veľa pribral, mamička strasne priberá. Raz mi jedna pani povedala, také tučné dieta som ešte nevidela 😅 teraz ma 6 rokov a 19 kil a je chudý ako spagetka 😆

katrin21
16. máj 2025
@sandrita_v

Dakujem vsetkym za komentare, upokojili ste ma, ze vaha je teda ok 🙏 pamatam si , ze aj prva dcerka bola papkac a bol z nej maly macko a teraz ked ma 2,5r furt je v pohybe a je ako lan 😅

@beata_k pozor , u kojenych deti to je ine, ale deti na UM potrebuju aj vodu, hlavne v teple ,v lete ..to nemozes porovnavat....

@sandrita_v mne sa nezda 130ml kazde 3h vela, za mna ok, v lete alr urcite zaradit aj vodu prevarenu

beata_k
16. máj 2025
@katrin21

@beata_k pozor , u kojenych deti to je ine, ale deti na UM potrebuju aj vodu, hlavne v teple ,v lete ..to nemozes porovnavat....

@sandrita_v mne sa nezda 130ml kazde 3h vela, za mna ok, v lete alr urcite zaradit aj vodu prevarenu

@katrin21 Teraz nie je tak horuco aby ho nalievala vodou.

katrin21
16. máj 2025
@beata_k

@katrin21 Teraz nie je tak horuco aby ho nalievala vodou.

@beata_k nalievat nemusi
Sem tam ponuknut moze... UM nie je materske mlieko, ma ine zlozenie .