Využili ste spánkové poradenstvo?

18. máj 2022

Ahojte, využili ste niektorá poradkyňu ohľadne spánku? Ktorú ak ano. A pomohlo to?

88koalka88
18. máj 2022

lepsispanokbabatiek skús pozrieť stránku, je aj na FB aj na instagrame. Robí aj poradenstvá ale dajú sa zakúpiť aj prednášky, prípadne niekedy možno stačia príspevky, kt. zverejŇuje a vyskúšať aplikovať na dieťa 🙂

autor
19. máj 2022

@88koalka88 vyskúšala si to? Lebo sa pýtam, ci niekto využil A ci to pomohlo.

mtn112233
19. máj 2022

Ja osobne som skúšala aplikovať na dieťa rady spankovych poradkyň ale teraz musim povedať že to bola najväčšia chyba.. nehovorím že to čo radia je zlé a podobne ale zbytočne to aspoň mňa len stresovalo.. celé dni som nič ine nerobila len pozeraoa na hodiny kedy malý spal, koľko spal, kedy má ísť znovu spať.. rátala som hodiny, minúty, bdenie spanok a keď to náhodou nevyšlo tak ako malo zbytočne som len zúrila.. rady tipu dieťa NESMIE spať ráno tolko a toľko, poobede MUSÍ spať toľko ako dieťa sa neda naprogramovať.. keď sa to dieťa raz zobudí a už nezaspí môžete sa aj na hlavu postaviť..a najlepšie musíte ho zobudit vtedy a vtedy.. keď som s tým zacinala a bola u mna moja mama ktorá videla ako idem maleho budiť po 30 tich minútach spánku tak mi nadala do sprostých a spytala sa ma ci mi nesibe.. že ake by to bolo keby mňa niekto tri krát denne budí.. a najhoršie že sme takto fungovali ako hodinky tri mesiace a efekt žiadny.. to klišé každé dieťa je ine tu funguje 100% jednému stačí spať polhodinu, iný si vyžaduje viac a po polhodine spanku je akurát tak este viac nervózny... Momentálne sa riadim synom dávam spať vtedy kedy potrebuje a necham ho spať koľko chce, samozrejme zobudim len vtedy pokial by uz ozaj spal dve hodiny a narušilo by mam to napríklad vecierku

autor
19. máj 2022

@mtn112233 dakujem za skúsenosť. Toto som nečakala, ze budem mat budiť dieťatko. Asi by som to nerobila. Možem este koľko malo dieťatko keď ste s tym začali?

mtn112233
19. máj 2022

Približne 6 mesiacov mal vtedy.. a nech spal tak či onak nič to nezmenilo v noci sa aj tak často budí.. teraz ma 9 takže sme sa trápili viac ako 3 mesiace

ebbelin
19. máj 2022

Ahoj ja odporucam na instagrame - Spinkaj babo. Je to myslim holisticka poradkyňa 🙂 lepsi spanok babatiek mi skor pride ako spankova trenerka kde su presne stanovené časy pre dieťa kedy kolko spat (áno zahŕňa to aj budenie). Ja osobne som si neplatila taketo sluzby, ale znama ano a peniaze jej boli vratene pretože si to so spankovym treningom dietata rýchlo rozmyslela keďže to zahŕňalo aj vyplakanie.

zazuna10
24. jún 2023

Odporúčam Lepší spánok bábätiek. Skúsili sme to a bolo to najlepšie rozhodnutie a investované peniaze. Všetci sme sa konečne vyspali a potom samozrejme aj tie dni boli oveľa lepšie, plné úsmevu a energie ako u malého aj u mňa. Spinkaj bábo neodporúčam.

autor
24. jún 2023

@zazuna10 co ste riešili a u akého veľkého dieťatka?

stanzi
25. jún 2023

@zazuna10 Preco neodporucas Spinkaj babo?

scorpionflower1
25. jún 2023

Ak mas dieta do 1 roka vobec by som to neskusala. Spankove poradkyne nevymysleli nic nove ani svetoborne, ich metody zahrnaju nechat dieta v postielke a chodit k nemu v intervaloch. Raz som to skusila a bol to zly zazitok aj pre mna aj pre malu. Ja som sledovala Lepsi spanok babatiek aj nejaku britsku spankovu poradkynu a bolo to takmer to iste.
Teraz ma mala 4, 5 roka, spi velmi dobre a to napriek radam nespava cez den uz od cca 2 rokov. Ona bola nervoznejsie a uzkostlivejsie babo a velmi kontaktne, vsetko ju zobudilo, vyrusilo. Nam pomohlo, ked pri nej zacal v 1,5 roku spavat muz, nechcela sa tolko kojit v noci. Ale povahu neprerobis.
Ja viem, ze to je velmi vycerpavajuce, mozno by vam nejake rady o dennom rezime pomohli, ale urcite by som nenechala dieta plakat, moja velmi palakala, tak som sa na to vykaslala, na nu by to aj tak nefungovalo podla mna.

zazuna10
26. jún 2023

U skoro pol ročného, denné spánky boli len 30minutove a v noci sa budil aj 10-15krat, zaspával na cicke. Výsledky prišli už po zopár dňoch. A nie je to o vyplakani ako tu píšu iné mamičky. Je to o práci a dieťatkom a nájdení preňho to najlepšieho, aby mal kvalitný spánok. A aj mamka, aby sa vyspala a vedela fungovať a nie len trpieť. ❤️

zazuna10
26. jún 2023

@scorpionflower1 keďže to mám vyskúšané musím s vami nesúhlasiť. Lepší spánok bábätiek určite neradi nechať dieťa vyplakať samé v posteli a odchádzať od neho. Mala som syna, ktorý vedel, keď mal pol roka v noci kričať, plakať, zajakavat sa aj tri hodiny vkuse. Po poradenstve začal normálne rád spinkať, cez deň bol oveľa spokojnejší,vysmiatejsi. Som myslela, že mi vymenili dieťa.

A keď niektorej mamičke vyhovuje, že jej dieťatko je celé noci hore a ona s ním, je to v poriadku. Je to jej voľba. Moja voľba bola to zmeniť láskavým spôsobom a pomohlo to celej rodine ❤️ a keby som vedela, že to bude mať taký výsledok, pustím sa do toho ešte skôr ako po pol roku.