icon

Witching hour - večerný plač novorodenca

laura1009
17. máj 2023

Ahojte,
Pravidelne od 19-21hod má dcérka (16dní) brutálny plač proti ktorému nič nepomáha. Podľa čítaní ide o witching hours. Prosím vás mala to niektorá? Ako voči tomu bojovať? Koľko vás to držalo? Dá sa s tým niečo robiť ?
Ďakujem :(

taktotedanie
17. máj 2023

Vydrzat

vkatush
17. máj 2023

Vydržať a veľa síl ❤️

Nám pomohlo ñuñanie koža na kožu pod dekou alebo paplónom, som sa s ním rozprávala, pusinkovala ho a po niekoľkých minútach sa ukľudnil a zaspal. Ale niekomu nepomôže nič, len vydržať 😔

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
laura1009
autor
17. máj 2023

@vkatush koľko to trvalo u vás?:(

vkatush
17. máj 2023

@laura1009 plač bol väčšinou okolo hodiny, raz dve (keby to bolo dlhšie, tak by som si myslela, že už sú to koliky). Pričom on inak nikdy neplakal, veľmi spokojné dieťa, prišlo to z ničoho nič.

Prvé dni nič nezaberalo, skúšali sme všetko, nijak ho ukľudniť, ja som plakala s ním, nervózna, že neviem ho utíšiť. Až raz, skúsili sme vaňu, keďže sa ľúbi kúpať, ale nepomohlo, vrieskal tam. A ako sme ho vybrali a bol holý, tak sme sa schovali pod paplón, nech neprechladne. A on sa postupne začal upokojovať až zaspal na mne. Tak sme to skúsili viac dní po sebe a ono čuduj sa svete, vždy zaspal a ukľudnil sa (niekedy to trvalo 5, niekedy 15 minút, ale zabralo). A potom nejak prestal mať stavy úplne.

Ale každé dieťa je iné. Kamoške nič nezaberalo, mala to vyše 1.5 mesiaca v kuse.
Len si pripomínať, že to dieťa za to nemôže a snažiť sa mu čo najviac opora byť, mne (si myslím) to pomohlo, keď som si to celý čas vsugerovavala. Prestala som byť nervózna z jeho plaču.

vkatush
17. máj 2023

@laura1009 a časovo, vravia, že to začína okolo 2-3 týždňov bábätka a taký vrchol dosahuje v 6t. My sme to mali ani nie 2 týždne našťastie, ale cca v tom čase.

brnacik
18. máj 2023

@laura1009 my mame 2-mesačne babo a nám pomáha, keď si malu vezme na ruky tatik, pustia si irish volk music alebo metal, oblečie malu do spacieho vaku a tancujú spolu hodinu 😂

opi14
18. máj 2023

Nám nič nepomohlo… len čas. Prestalo to same od seba.