icon

Zakúpili ste si niekto program Lepší spánok bábätka, oplatí sa to?

rachelkk
16. sep 2019

Ahojte, chcem sa spýtať či niektorá z vás si zakupila spánkové poradenstvo pre svoje bábätko/dieťatko. Či to funguje , či sa do toho oplatí investovať peniaze. A hlavne či ste spokojné a dieťa vám kôli tomu naozaj prespí celú noc. Ďakujem pekne

Strana
z2
barsis
1. sep 2023

@karin162 Dobrý večer, ja som mala zakúpené 2 týždňové poradenstvo s tým, že dcéra mala denné spánky v pohybe (nosič, kočík) a v noci spala doslova nalepená na mne resp. na prsníku. Poradenstvo sme absolvovali v 6 mesiacoch (uvedomovala som si, že čím neskôr ju začnem učiť na postieľku tým to bude horšie). Musím pochváliť našu poradkyňu Zuzku K. (psychologičku) za maximálne profesionálny a pritom empatický prístup, išli sme na to postupne, pomalými zmenami ktoré samozrejme prvé dni dcéra neznášala najlepšie ale tak bolo to pochopitelné kedže sme menili jej zaužívané zvyky. Chcem podotknúť, že ani raz počas poradenstva mi nebola ponúknutá metóda vyplakania a nebola som tlačená do žiadnej metôdy s ktorou by som nesúznila. Suma sumárom každé bábätko je iné, trvá mu rôzny čas kým sa učí nové veci, netreba mať prehnané očakávania. U nás sme sa za 2 týždne poradenstva nedopracovali k samostatnému spánku v postieľke (trvalo to asi mesiac a pol) ale spánkovú asociáciu sme počas neho úspešne zmenili a to bol ten potrebný prvý krok. Dnes keď dcéra prespí celú noc v postieľke s jedným budením na mlieko môžem zodpovedne prehlásiť, že spánok má určite kvalitnejší ako keď sa budila v noci xy krát nalepená na mne. Budem Vám držať palce, určite to zvládnete!

tiika
8. sep 2023

@marzuz89 prosím ta, napísala by si mi, ako si vymazávala/menila tu spánkovu asociáciu? Predpokladam, že malinké pilo z fľaše, potom si ho až uložila do postieľky. Vtedy sam zaspal? A čo ak nezaspal? Dala si mu mlieko z hrnčeka.. v postieľke či si ho vybrala? A čo ak nechcel piť z hrnceka, chcel ísť z postieľky von, nechcel spinkať a plakal? Môžeš prosím podrobnejšie popísať?

tiika
8. sep 2023

@barsis prosím ta, napísala by si mi, ako ste s malinkou menili tie zaužívané zvyky, ako si ju odnaucala, aby nebola cez noc nalepená na prsníku? Aj zasypávala pri dojčení? Toto ste tiež zrušili? Môžeš prosím podrobnejšie popísať tie postupne kroky? Vopred veľmi moc ďakujem, veľmi by mi to pomohlo.

barsis
20. sep 2023

@tiika ahoj, zaspávala striedavo nosič alebo dojčenie a spala so mnou v posteli. Aktúalne zaspáva bez dojčenia a spí v postieľke. Ako som už písala vyššie absolvovala som 2 týždňové poradenstvo kde v úvode vyplňuješ podrobný dotazník o bábätku (povaha dieťaťa, povaha rodičov, režim dňa, spánkové prostredie…atď) a teda dovolím si tvrdiť je to poradenstvo “šité na mieru” konkrétneho dieťaťa. Neexistuje na to všeobecná šablóna a teda to čo platilo u nás by možno neplatilo u vás a naopak.

bessdonna
8. feb 2024

@barsis ahoj.podarilo sa vam to poradenstvo nakoniec?

anat7
13. apr 2024

@tinus057 Dobrý deň, a podarilo sa vám dosiahnuť lepší spánok a ponechať si dojčenie? Aktuálne riešim situáciu, kedy môj 2,5 ročný syn zaspáva len na prse alebo Max. V kočíku a ja už nevládzem. V noci sa budí tak 6x cca. Chcem si ponechať dojčenie, ale rada by som sa vyspala a neuspávala 2 hodiny. Len mám pocit, že je málo matiek, ktoré dojčia staršie deti a ktoré by teda vedeli poradiť, čo so spánkom. (U takých prsomilov ako je môj syn).

tinus057
25. jún 2024

@anat7 dojčenie zostalo na deň, ale už to nebolo každú chvíľu ako predtým, pretože sme sa rozjedli cez deň

Strana
z2