Zaparené pazušky u mesačnej dcérky

kixa127
4. okt 2017

Ahojte prosím vás poraďte mi,
Dcérka má 1mesiac a 5.6kg a stále nás trápia zapareniny pod pazuskami a aj potnicky v slabinách.
Doktorka povedala že pudrovat. ..no nepomáha nám to ☹
Máte s tým nejaké skúsenosti?
Čo by nám pomohlo? Skúšali sme kúpať v Kamilke/ repiku, natierali sme sudocremom,babylove na zapareniny,púder, Bepanthen care masť...no nič nepomohlo
Ďakujem

melody5
4. okt 2017

Mali sme dlho ten istý problém, používala som Sudocrem, pomohlo, ale trvalo to dlhšie.

michellem
4. okt 2017

Ano,jednoznacne Sudocream.

dadka1005
4. okt 2017

Sudokrem pomohol aj nám.

zviz
4. okt 2017

Nam na zapareniny pomohol jedine krem Bioderma ABC Derm Change. Neobliekajte babo prilis nateplo a poriadne po kupani osuste miesta pod pazuskami, vela vetrajte tieto miesta.

lubi40
4. okt 2017

u nas normalne zaberal bepathen a sudokrem (ale to islo o zadok). Ale mal take obdobie, ze to mal fakt hrozne (krvane otvorene ranky) a vtedy lekarka, ze treba vetrat a umyvat harmancekom. Po par dnoch to pomohlo. Nemoze to byt, ze ju moc obliekas? Skus aspon doma davat menej vrstiev, mozno aj nechat na holo a iba prikryt plienkou/deckou.

zubrienka1
4. okt 2017

Ja by som dala na to Imazol, uz to ma velmi zaparene. Sudocreme je na to slaby. A ked sa to zahoji, tak preventivne puder po kupani.

lusinda1989
4. okt 2017

Moja mala mala to iste sudokrem to spravil obsahuje zinok

mufka1
4. okt 2017
zubrienka1
4. okt 2017

Baby inak @kixa127 pise, ze Sudocreme nepomohol.

papa2
4. okt 2017

Na podobne som pouzivala infadolan...ako jediny zaberal 🙂

sonusha
4. okt 2017

Ahoj.Nám doktorka na takéto zapareniny (dcérka mala v lete na krku) odporučila imunoglukan P4H krém.Výborný.Pomohol hneď.

minnie800
4. okt 2017

My sme mali pod pazuskou ooovela horsiu zapareninu, skoro az do mäska. Dr nam dala imazol, potom sudocreme, tiez kazali puder a nic nepomohlo. Bolo to praveze este horsie. Skusila som dat pastu s rybym olejom a normalne zazrak. Do 3 dni ani stopa. Aj na ritku uz len tento krem pouzivam. V popise je toho dost, na rany, popaleniny, prelezaniny...

zuzka102
4. okt 2017

Mojej dcerke, ked tiez bola este mala, pomohol Sudocrem na zapareniny pod pazuskami. Tiez sme skusali pastu s rybim olejom, a nepomohla. Puder by som nedavala. No mozno kazdemu zabera nieco ine, vo vseobecnosti kozne zalezitosti su ´zradne´, je to niekedy o skusani.. V kazdom pripade treba vysusit dobre dosucha po kupani a neobliekat babo prilis teplo.

minnie800
4. okt 2017

A este maly maval tiez casto potnicky. V zime, ked boli tie najvacsie mrazy, tak nezniesol ani tielockove body pod trickom, ani hrubsiu ciapku. Vyhovovalo mu len tak na ,, lahko,, a to mal cca 4 mesiace. Potom uz bol spokojny, ked nebol naobliekany. Aj potnicky zmizli. A to spaval von v kociku.

kixa127
autor
4. okt 2017

Ďakujem dievčatá za názory,
Sudocrem nepomohol,ani púder ani Bepanthen,ani repík ani harmanček....spíme iba v dupkach,ručičky von a holé nožičky iba ponozticky,prekrytá do pol pása dekou. V izbe sa snažíme udržiavať 22-23 °C ....
Ja už fakt neviem
Nemôže to byť z prášku? Po telíčku ma zopár vyrážok no doktorka povedala že to je z jedla , že som musela niečo zjesť čo jej vadí. Aj keď mi je divné lebo prášok používam od začiatku rovnaký (Ariel s lenorom) a prejavilo by sa to až teraz?

ikissedagirl
4. okt 2017

a su to urcite zapareniny? my sme mali podobne pod pazuskami, pod kolenami, pod krkom. skusili sme vsetko mozne aj nemozne, vysusovacie aj zvlhcovacie kremy. nakoniec kozna diagnostikovala atopicky ekzem a predpisala trojkombinaciu antibiotika+antimykotika+kortikoidy. vzdy na par dni problem ustupil a vzdy sa vratil. zmenou koznej lekarky sa zmenila diagnoza na seboreu. predpisala inu liecbu, ktora problem do 7dni definitivne a nenavratne vyriesila. nechcem strasit ani mudrovat, len pisem vlastnu skusenost. mozno by ti kozna len potvrdila zapareniny a este ti aj poradi najvhodnejsiu kozmetiku.

kixa127
autor
4. okt 2017

@ikissedagirl veď neviem to si ja myslím a naša doktorka povedala tiež že sú to oni...tak skúsim zajtra ešte raz dr.
Alebo ísť rovno ku koznej?neviem ako to teraz funguje,potrebujem sprievodný lístok ku koznej?

zviz
4. okt 2017

Ku koznej treba vymenny listok a treba prestat pouzivat avivaz na detske oblecenie... Babo vonia uzasne, na co tu vonu prekryvat? Nehovoriac o tom, ze to je potencialny alergen a pre malicke deti fakt nie je vhodna.

zuzka102
4. okt 2017

@kixa127 S tymto by som uz isla ku koznej. Hlavne ked si toho uz vyskusala viac z tych beznych veci, a nic nepomohlo. Ku koznej potrebujes vymenny listok od pediatricky. Ak by ti z nejakeho dovodu nechcela dat, tak na tom trvaj. Mame s koznymi vecami tiez skusenosti, ked sa malej vyhodili vyrazky ci co to bolo na tvaricke, najprv vraj seboroicka dermatitida, potom atopicka dermatitida. Nastastie to po par tyzdnoch s pouzivanim pripravkov na predpis od koznej, preslo.

zuzka102
4. okt 2017

@kixa127 Ano, ako pise zviz, urcite nepouzivat avivaz, a naco, vsak babatko vonia krasne. A tiez je dobre davat plachanie 2x, aby nezostalo nic z pracieho gelu/prasku v detskom obleceni.

kaja0210
4. okt 2017

Aj my sme mali imazol plus a za tri dni je to fuč 😊

mamina2388
4. okt 2017

Lanolinove mydlo, kúpať výlučne v repiku lekárskom (caj)natrieť tenkou vrstvou imazol
U nás to krásne pomohlo ...
Detské oblečenie som prala v čistej vode, žiaden prach a už dupľom nie aviváž, ak to bolo nevyhnutné tak v lovele prací gél, a plachanie čistá voda, vylúčila som všetky kremiky. A aj oleje. Hlavné nepoužívať nič parfémovaná, je maličká má typickú plienkovu dermatitidu ktorá vzniká hlavne pri tých veciach vyššie, a ešte nepoužívať tie prebalovacie podložky. Čistú plienku.uterak.

mamina2388
4. okt 2017

Viem čo píšem z dcérkou som si to preskákal, pazusky vystipane takmer do krvy titulku a pinulu tiež, najhoršie spomienky b jej malom veku. Dr hneď vravela že takú agresívnu PD ani nezažila. A začalo to po 3plienkach oranžových Pampers ...a nemalo konca kraja potom som dala akékoľvek iné nič ešte horšie, a asi cez ruky tá parfemacia či ako to nazvať sa jej preniesla pod pazuchami ešte len to bolo :(

minnie800
4. okt 2017

@kixa127 môže to byť aj z prášku alebo ak ju natieraš olejčekom, tak aj z toho. Ja už ani nenatieram ničím od kedy mal potničky. Len sem tam mliečkom ale nie po každom umývaní.

weronika90
4. okt 2017

Unas pomahala nejaká masticka namiesana v lekárni,ale to dr. písala presne zloženie...len už to je dávno tak nepamatam co to obsahovalo.

weronika90
4. okt 2017

A ešte kúpať sme ju mohli len s Bupi mydielkom.

minnie800
4. okt 2017

neviem v akom prachu perieš, či v práškovom alebo tekutom ale práškové sú oveľa viac agresívne.

miminkanase
4. okt 2017

@kixa127 ahoj, skus zmenit prasok na frosh sensitive baby a tiez avivaz toho druhu. Ariel je velmi agresivny. Drzim palce

viskupovaandrea
4. okt 2017

@kixa127
Ahoj. Skusala si crem Rybilka Neo? Kamaratka ho pouziva stale na zapareniny pre dcerku a neda na neho dopustit. Kupis ho normlane v lekarni

kixa127
autor
4. okt 2017

@mamina2388 keď spomínaš tie Pampers....od narodenia som používala plienocky babylove z DM.potom som skúsila (mala som kúpené) Pampers a alergia na ritke a cike poriadna tak sme skoro 2 dní balili do klasiky nech sa to ukľudní,a odvtedy sa trápime s týmto....
Vidíš ani ma nenapadlo ženy z plienok mohla mať aj tie pazusky.
Uvidím čo zajtra povie doktorka...
Už ani olejcek (olivový) nepoužívame
Vlastne nič....