icon

Zlý spánok a záchvaty plaču. Čím môžu byť spôsobené?

minimisi
25. okt 2010

Ahojte, chcela by som poradiť. Môj 9 mesačný synček už od narodenia spal úplne ukážkovo. Prvé dva mesiace sa budil o druhej v noci a potom až o 5. Keď mal dva mesiace prespal už celú noc. Do 6 mesiacov bol plne kojený. Až po dosiahnutí 6.mesiaca sme začali so zavádzaním príkrmov. Malému chutí a nemáme žiadne problémy, že by niečo odmietal. Zlom však nastal v spánku. Od 6.mesiaca sa malý začal budiť v noci aj 6-7krát. Najskôr ho stačilo pohladkať, prihovoriť sa alebo zaspievať a zaspinkal ďalej. Potom sme už museli uspávať kojením. Keď som už nevedela ako ďalej, začala som sa riadiť knihou: Každé dieťa sa vie naučiť spať. A musím povedať, že spinkanie sa polepšilo. Cez deň sme už nespinkávali v kočíku vonku ako predtým, ale aj doma v postieľke a v noci bol hore už iba 2krát na kojenie. Potom však ochorel, tak sme režim znova zvolnili. A teraz je situácia úplne zlá. Budí sa v noci ešte častejšie (včera dokonca v priebehu prvých 3 hodín - čo by mal spať najtvrdšie - bol hore 3krát). Najhoršie je, že sa budí a má úplný záchvat plaču, vôbec nepomáha, keď ho zoberieme na ruky. Jedinou možnosťou utíšenia je kojenie, alebo musíme odísť zo spálne do obývačky, zasvietiť si, dať mu hračku, ukľudní sa a potom zaspí. Spánok trvá však max 1-2 hodiny a potom sa celý kolotoč zopakuje.
Prosím poraďte, čím môže byť spôsobený tento zlý spánok a čo tie neutíšiteľné záchvaty plaču??? Už sme z toho zúfalí.
ďakujem
michaela

Strana
z3
2231987
28. dec 2021

@legatka Dobrý deň skúste ísť na neurológiu povedzte aký máte problém a nech mu spravia EEG.

Strana
z3