icon

Zúfalá z náročného 3-mesačného dieťaťa

domin_ka
29. jún 2021

Ahojte žienky,
Naše dieta ma 3 mesiace a som z neho extrémne na nervy .
Cez deň ma veľké problémy so spánkom , uspavame ho aj polhodinu neustálym hojdanim kočíka čo vedie k parádnej svalovici každý deň, pripadne na fitlopte inak nezaspi . Pričom spi tak 20 minútové spanky , cumel nechce ani vidieť , neustále je nespokojný, večer zaspi len somnou v posteli a tam spi celu noc , vyžaduje veľmi často prsník, bolieva ho aj bruško ... trápi ma, že sa s ním nikam nedá ísť, v kociku ,( pokial nespi tých 20 minút) strašne plače a musíme vždy domov , najnovšie aa mu nepáči ani nosič lebo kuka na okolie čo ho samozrkme unaví a nevie zaspať ani v ňom . nedá sa s ním nikam ísť , nič robiť ... poraďte , vyrastie z toho alebo je to proste náročné dieta ? Snažím sa vymýšľať niečo čo by ma neho mohlo platiť čítam si články knihy ale skoro nič nezaberá ... chcela by som trosku žiť ten život , tešiť aa z neho viac, ale zatiaľ je to každý deň len boj a ja padám na nos ... ďakujem

Strana
z2
hailey1
30. jún 2021

@domin_ka nemyslim si, ze je pravdou, ze rezim je nanic. My sme budovali rezim od prveho dna, dnes ma moj syn takmer 9 mesiacov a papa, spi na minutu presne. Ulahci to zivot tebe a aj jemu. Ked sme to skusali bez rezimu, dostalo sa to do stadia, ze bol taky unaveny, ze si v konecnom dosledku nebol schopny najst miesto a zaspat. Mysli aj na to, ze su horucavy, detom nie je prijemne. Skus vyzliect len do plienky a ukladat na bok.
Za dalsie - spanie v posteli - velka kauza tohto webu. Hovorim za seba - najvacsia hlupost, ktoru mozes urobit. Dieta si zvykne, ze bez teba nebude vediet fungovat. Ja mozem kludne maleho nechat na noc u babky, pretoze spi sam v postielke. Pokus sa o to, dieta a aj ty potrebujete svoj pokoj. V najhorsich pripadoch mamam deti popadali z postele, pretoze sa pokusaju otacat, nejde, no jedneho dna sa im to podari. Postielka je na spanie.
Za dalsie - koliky su peklo - viem to podla nasho. Nasa pediatricka mi poradila - ked je uz velmi zle a dieta si nevie rady (kamoskine dieta takto dostalo od revu pruh), skus napustit vanicku prijemnej teplej vody a premasirovat mu to brusko tam. Ked ho vyberies vonku, tak plienku nezapinaj; iba vyskladaj pod neho a este s olejom premasiruj. Mne to zachranilo zivot.
Ale... je to len obdobie

kvetinka75
30. jún 2021

aj u nás to tak bolo, v cca 5 tom mesiaci to prešlo, treba vydržať.

sono2
30. jún 2021

@skumavka Ale perinku, tak veľké dieťa sa už musí mať možnosť otočiť ako ono chce a v tomto horku v perinke a ešte na bok čo je novorodenc? Tí sa tiež na bok neukladaju. To je absolútny mýtus. Už len z hľadiska kĺbov na bok je veľmi zle. Deti majú byť na chrbte alebo na bruchu.

misickaa4
30. jún 2021

@domin_ka vyrastie z toho, je to len obdobie...este ich bude vselijakych a vela...ja som tiez bola na nervy z maleho, ze toto sa neda, hentam...a tdraz spatne mi to je aj luto, lebo uz len rastie, takze uzivaj si kazde obdobie, aj ked sa zda, ze je zle...no je jedinecne...

elizabet173
30. jún 2021

@skumavka moj by mal amok v perinke, neznasal ju ani ziadnu zavinovacku. A radit perinku, ked je vonku 32 stupnov...

hailey1
30. jún 2021

@sono2 nase dieta zasadne spava od narodenia len na boku, sam sa otaca na bok a je zdravy ako repa, takze tiez netreba prehanat

janka0509
30. jún 2021

Moji dvaja boli obaja taki. Zlepsilo sa to, ked zacali sediet a mohli byť uz v sportovom kociku. To bolo vykupenie. Odvtedy sa s nimi dalo ist von...

Spanok hrozný pri oboch do 2 rokov. Starsiemu sa zlespil okamzite po odstavení. A mladšieho este kojim. Dnes bol asi 7 krat hore od 21,00 do 4,00 ,teda pricucol sa a zaspal tak po 10-20minutach... A od 4,00 do 7,30 uz spal iba na prse, ked som mu ho chcela zobrat, doslova sa postavil v polospanku a pytal sa do obývačky s placom.. bez prsa zaspat ani za svet.. ale uz sa chystam ho odstaviť.. a budem dufat, ze uz bude normalne spat.

Ale odporúčam skupinu na FB lepsi spanok babatiek. Alebo aj webstránka taka existuje... Myslim, ze spankova poradkyna zuzka vela mamickam poradila. Da sa objednat aj platene poradenstvo odporuca sa az od piateho mesiaca.
Ja by som aj vedela ako na zaklade jej rad zlepsit to spanie bez nutnosti odstavot. Ale chce to vytrvalost a viem ze u nas by to bez plaču neslo a ja som na toto bola "slaba"a malo.odhodlana u tak malého bábätka. Ja som jednoducho vzdy ten prsnik dala a spala s nim...aj ked niekedy sa mi nedalo... treba proste precitat a pridat sa do skupiny...

adika21693
30. jún 2021

@domin_ka jasne ze z toho vyrastie. Ja sice cakam uz 17 mesiacov ale raz to pride 😀 davas nieco na brusko ? Sab simplex alebo tak ?

domin_ka
autor
30. jún 2021

@adika21693 dávam espumisan a probiotika k tomu 🙂 ďakujem

sono2
30. jún 2021

@hailey1 to sú slová ortopéda.dcéra nosila bandáže kvôli kĺbu. Vyslovene dávať dieťa na bok neni vhodné. Keď sa tak da sám ok. Ale ináč nie.
Toto milujem, človek da radu a hneď preháňa

mima172
30. jún 2021

Nemyslím to v zlom (nakoľko som si sama v tom období myslela aké je to ťažké), no neboj, bude "horšie" 🙂
Moja malá má teraz 1r 2m a neskutočne rada by som sa vrátila rok dozadu 🥴 No ak môžem poradiť, tak vždy si opakuj, že to je len obdobie. Pri deťoch letí čas neskutočne rýchlo a ani sa nenazdame a už nás nebudú potrebovať a nám to bude ľúto. To si vravím vždy, keď už doslova padám na hubu. Moja má 11kg, nechodi, stále len na ruky, vstáva skoro ráno (medzi 4-5) a za celý deň spí hodinu, max hodinu a pol. Teraz si môžem dovoliť napísať len vďaka tomu, že prišiel muž z prace a ja som si prepašovala do kupelky telefón 😏

dominika_sk
30. jún 2021

@domin_ka skus na par dni uplne vysadiť a sleduj či sa niečo zmeni. Riešila som niečo podobne, s malym to bol horor. Nakoniec som davala rybi olej a až po roku opať D. Rozdiel bol obrovsky, maly ako vymeneny.

domin_ka
autor
1. júl 2021

Ďakujem všetkým za pomoc a komentáre hlavne, že ste si našli ten čas /🙂 idem vyskúšať vaše rady, ste super 🙂

Strana
z2